Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

AH POSBIYIK AHHHH!

AH POSBIYIK AHHHH!

Özellikle günübirlik turistlerin uğrak yeri olan sahil mevkisindeki elemeği ürünlerin satıldığı stantlar kaldırılıyor. Duruma tepki gösteren zanaatkarlar, ilçenin CHPli belediye başkanının seçimlerden önce verdiği sözü tutmadığını söylüyor.


Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, zanaatkarların göz nuru olarak tanımlayarak işlediği hediyelik eşyaların satıldığı, yerel sanatçıların ise hünerlerini sergilediği yaklaşık 20 yıldır süre gelen ‘yaygı stant’ geleneğinin son bulacağı iddia edildi.
45 zanaatkarın, beş yıl aradan sonra yeniden CHP’nin kazandığı ilçeye belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık’ın talimatı doğrultusunda, sahilin Polisevi’ne yakın kısmına kurdurulan her biri 80 santimetre uzunluğundaki 20 adet tezgaha yerleştirilmesi istendi.
SÖZ VERDİ. BALCI DA VARDI…
Bugün (26 Haziran) itibari ile yeni yerlerine geçmelerini istenen kişiler, duruma tepki göstererek eylem yaptı. Posbıyık tarafından haksızlığa uğradıklarını öne sürenlerden Süsem Eroğlu, gazetecilere açıklamasında, kendisinin de yerel seçimde CHP’ye oy verdiği kişi tarafından mağdur edildiğini belirterek şöyle dedi:
“Seçimden önce tezgahlarımıza geldi. Yanına giderek, ‘başkanım, sizin için inşallah hayırlı olur bende CHPliyim. Bize yine tezgahlarımızı verecek misin?” dedim. ‘Garibanın ekmeği ile oynamayacağız’ dedi. Posbıyık bu sözü bana verdiğinde Yaşar Balcı’da (meclis üyesi), ‘al bu benim kartım. Sizi buradan kaldırırlarsa yanıma gelin’ dedi. Ve şimdi telefon ettim suçu başkanın üstüne attı, ‘onu arayın’ dedi.”
HALİL POSBIYIK SÖZÜ!!!
Bir başka zanaatkar Kamil Arıkan ise Posbıyık ile seçimden önce yaşadığı diyaloğu anlattığı sözlerinde, şunları kaydetti:
“Yaşar Balcı diğerleri vardı. Halil Posbıyık dedi ki, ‘ben pazarcı çocuğuyum. Benim annem pazarcı. Bende araba ile eşya taşıdım. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Söz veriyorum sizin ekmeğinizle oynamam.’ Ve ben burada Halil Posbıyık’a oy istediğim zaman bana, ‘Posbıyık intikam almaya geliyor’ demişlerdi. Ben inanmadım ve milletten olana şakır şakır oy istedim. ‘Kimsenin ekmeği ile oynamayacağım, söz veriyorum’ dedi. ‘Delikanlı sözü, Halil Posbıyık sözü’ dedi. Niye bu Halil Posbıyık söz veriyorum dedi sözünde durmadı. Bu delikanlı sözüm mü bilmiyorum.”
Tezgah sahipleri, kendilerine gösterilen yeni yere geçmeyeceklerini belirterek eski yerlerinde bekleyişlerini sürdürdü.
 

AH POSBIYIK AHHHH!

Özellikle günübirlik turistlerin uğrak yeri olan sahil mevkisindeki elemeği ürünlerin satıldığı stantlar kaldırılıyor. Duruma tepki gösteren zanaatkarlar, ilçenin CHPli belediye başkanının seçimlerden önce verdiği sözü tutmadığını söylüyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın27
gülücük16
hayran14
şaşkın9
üzgün4
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ereğli yi sevenler

29 Haziran 2019 - 16:10

Bence iyi oldu aksamları oradan geçmek tezgahlar yüzünden zulumdü

Batu 67

28 Haziran 2019 - 22:13

Bence çok güzel oldu önüne gelen tezgâh açıyor.o tezgahlarin yanında, arkasında yemek yapan bile oluyordu.vergi yok bı şey yok.bide yer gösteriyor üstelik.sahilde gezemiyorduk . tezgahı açan orayı resmen evi gibi kullanıyor du.supersin aşkım Ereğli.

mete yardım

28 Haziran 2019 - 10:20

bizler uyardığımızda hadi ordan diyenler sizler değilmiydiniz herkes hakettiğini yaşar siz hak ettiniz aşkınız geldi,şimdi doya doya aşk yaşayın bu iyi olmuş diyenler sizinde birgün ekmeğinize dokunursa ozman görürüm ben sizleri.

Buse yanık

28 Haziran 2019 - 02:54

Seyyarlari kaldırdı dokunmicam dedi söz verdi oyu aldı bizi postaladı bozhaneye hergün kavga hergün şiddet kimse gelmiyor 5 kuruş kazanamıyoruz yazıklar olsun insanlar 1 mısır için nerden nereye geliyor ayıp vallahi ekmeğimizle oynadınız hakkımız haram olsun sözünü tutmayan insan

Eregli eregli

27 Haziran 2019 - 23:06

O insanlar 1997 senesinde beri sahil bandında satış yapıyorlar neymiş bahanesi orada kimse yürüyemiyormuş kimse kusura bakmasın sahil yürüyecek yer mi kalmadı? Daha güzel yer verildi diyorlar su ürünleri karanlık ıssız ve kimsenin yol üstü kadar geçtiği bir yer değil insanlar haklı madem göz kirliliği alsın o standları eski açtıkları tasin karşısına koysun sahilde ne misircisi ne midyecisi ne de el emeği kaldı bu sahil rahat yürüsek ne olur ki?

boşuna isyan etmeyin

27 Haziran 2019 - 21:29

niye isyan ediyosunuzki seçmedinizmi

Ahmet HAKAN

27 Haziran 2019 - 16:58

Arkadaş belediye yer göstermiş. Daha ne isteniyor anlamadım

Hülya Doğan

27 Haziran 2019 - 16:34

Ne kadar at gözlüğüyle bakan... Bilgisi olmadan, fikir sahibi olan, ezber konuşan insanlarız. Yahu onların derdi tek cevap hakkı bile tanınmadan, bitmemiş ve ücra köşeye atılmış olmalı. Elektrik dahi verilmedi oraya biliyor musunuz? Hayır, ezbercisiniz çünkü. Tek stant’a 2 kişi koyulacağını biliyor musunuz? Hayır. Düzgünce yaptılarda onlar mı nankörlük etti? Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Umarım bir gün adalet aramak zorunda kalmayacağınız yaşam sürersiniz. Olur da her şey tersine giderde haksızlıkla karşılaşırsanız, bu yaptığınız yorumlar gelsin aklınıza. Destek olmadığınız, madurların ahı bir gün herkesi tutar, bilesiniz.

İsmini Vermek İstemeyen Yorumcu

27 Haziran 2019 - 14:23

BURALARDA BOŞ YAPMAYIN, VARDIR BİR BİLDİĞİ. EREĞLİ'Yİ EREĞLİ YAPAN ADAMDIR POSBIYIK, KİMSE ZIRLAMASIN !!!

demır demir

27 Haziran 2019 - 10:19

valla güzel bir davranış olmuş sizlere tezgah acılmış polis evinin orda daha ne yapılsın

Kılıçtaroğlu posbıyık İmamoğlu

27 Haziran 2019 - 02:06

Herşey çok güzel olacakrnDedikleri buymuş demekki

Abdurrahim özbek

27 Haziran 2019 - 01:00

Pospıyık gelecek dertler bitecek diyenler oy verenler kınalarınız hazır. Festival gelecek alın size festival

Canan Solak

27 Haziran 2019 - 00:16

İyi oluyor iyi cehalet zihniyeti bu işçi dostuyuz emekçi dostuyuz dediler verdiler ayarı cehalet demek beton demek heykel demek heykelden başka hicbir şeye bunların kafası çalışmaz beyinsiz zihniyetler.

Nuray Açıksöz

26 Haziran 2019 - 23:44

Yani başkan bey yeni yer göstermeden böyle bir şey yapmaz, muhakkak yeni bir yeri vardır.

Tugce oduncu

26 Haziran 2019 - 22:34

O seçim ömcesiydi nasılsa son dönemi tüm esnafa ruhsat iptalinden diyetini kesti suya yüzde 50 zammı yaptı işçileri çıkardı az zamanda bunları yaptı dahası geliyor

Eserli. öz ereğlili.

26 Haziran 2019 - 21:31

Ekmekle oynama başkan bu Ereğli bu dünya sanada kalmaz .

Ereglili genc

26 Haziran 2019 - 21:12

Posbiyik ne yapsa sizlere azdır uysali beğenmedi iz şimdi kına yakin

Zafer Yanık

26 Haziran 2019 - 17:48

Helal olsun başkanım, Kimse yüreyemiyordu o kısımda. Allah Razı olsun.

Pınar Koç

26 Haziran 2019 - 17:37

Sözünde durmayacakmış niye gelmiş yazık degilmi bu insanlara

hilal demir

26 Haziran 2019 - 17:13

herkes hak ettiğini yaşar oy verenler kimlerdi acaba?? daha durun bu başlangıç

Ören li Oğuz

26 Haziran 2019 - 15:23

Zamanında bizim Ören köyünün suyunu kestiğin de kimsenin sesi çıkmıyordu . Ahhh Posbıyık Ahhhhh .Köyiünün suyuyla uğraşan herkesle uğraşır.

CHP CHP OLALI

26 Haziran 2019 - 14:43

Evet chp chp olalı böyle despot bir başkan görmedi.utanıyorum.Adam beni halk aday yaptı diyerek partimizin genel başkanına millet vekillerine hakaret etti.görmediniz mi meclis üyeleri mhp li ,spor kulübü yönetimi akp li ,kent konseyi dsp li oh yavrum ohh

Vadi VADİ

26 Haziran 2019 - 14:37

YİNE KİN ...YİNE NEFRET....YİNE TEK ADAMLIK...YİNE EMEK LE OYNAMAK...HOŞ GELDİN ESKİ GÜNLER...ÇANAK TUTANLAR KARTINI VERENLER BENLE İŞİNİZ YOK DİYEMEZ..AYIP HEMDE ÇOK AYIP...KİME ZARARLARI VAR O İNSANLARIN...

last soldier

26 Haziran 2019 - 14:33

Bu adam akıllanmaz..zamanın da erdemir işçilerinin de ekmeğiyle oynamaya çalışıp tüm fabrikayı mühürledi..sendikada hem fabrikasına hem işçisine sahip çıktı ve posbıyığı 5 seneliğine şutladı..o zamanlar sendikanın siyasetle ne işi var demiştim ama adamlar haklıymış...Ekmekle oyna ma ....yaşlı adam

EREĞLİLİ MUSTAFA

26 Haziran 2019 - 13:53

SAYIN POSBIYIK YAPTIKLARINIZ ÇOK OLUMLU ÇOK ANLAMLI KİMSENİN ETKİSİNDE KALMAYIN EN AZINDAN SAHİL RAHATLADI HALK RAHAT GEZİYOR RAHAT HAREKET EDİYOR ÇEKEK YERLERİNDEKİ KULUBELERİDE YIKIN ORALARIDA HALKA AÇIN HERKES SANDALYESİNİ ALSIN RAHAT OTURSUN GEZSİN SAYGILAR

Yorum Yazın

Canlı Radyo