Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’A İHANET!

ZONGULDAK’A Ä°HANET!

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, “Zonguldak bütünÅŸehir yapılırsa bu, Zonguldak’a ihanet olur” dedi.


DemirtaÅŸ, Zonguldak’ın “büyükÅŸehir” yapılması ile olarak AK Partili bakan, milletvekili ve yöneticilerin açıklamalarını deÄŸerlendirdiÄŸi yazılı açıklamasında, bunun yaklaÅŸan yerel seçimlerin hilelerinden biri olduÄŸunu öne sürdü. Ä°ktidarı 2019 yerel seçimlerine iliÅŸkin kaygı sardığını iddia eden DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

Ä°hanet… Fiyasko…
“Bu deÄŸiÅŸiklik Zonguldak’a fayda deÄŸil zarar getirecektir. Ä°lçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde hizmetler aksayacak, vatandaÅŸlarımız maÄŸdur edilecektir. EÄŸer Zonguldak, bütünÅŸehir yapılırsa bu, Zonguldak’a ihanet olur. BütünÅŸehir uygulamasının diÄŸer Anadolu kentlerindeki uygulamaları vatandaÅŸlarımızı maÄŸdur etmiÅŸ, bu uygulamalar tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır.
Yapılan açıklamalar, yaklaÅŸan 2019 yerel seçimlerinin kaygısının AKP’yi sardığını göstermektedir. AKP, yerel seçimlerde baÅŸarısız olduÄŸu kentlerdeki açığını yasalarda yapacağı deÄŸiÅŸiklik ile kapatmaya çalışmaktadır. Ä°ktidar, özellikle bazı kentlerde merkezlerdeki belediyeleri seçimle alamayınca, belde ve köylerdeki oylarla, belediyeleri kazanma hesabı içindedir. Halkı yanıltacak diÄŸer açıklamalar sadece bir tuzaktır. Zonguldak’ın bütünÅŸehir yapılması, Zonguldak’a yapılacak bir baÅŸka ihanettir.”

Beldeler ve köyler mağdur olacak!
Zonguldak’ın büyükÅŸehir yapılması durumunda, 17 belde belediyesi kapanacağını belirten CHP’li DemirtaÅŸ, açıklamasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
“Tüzel kiÅŸilikleri yok edilen köylerde ve beldelerde hizmetlere eriÅŸim zorlaÅŸacaktır. Karar alma yetkileri olmayan köy ve belde sakinleri aylarca bölgelerindeki ihtiyaçları giderecek belediye meclis kararını beklemek zorunda kalacaktır. Karar alındıktan sonra da hizmetin gelmesi için çok uzun sürelerin geçmesi gerekecektir. Karar organları, personeli ve mali kaynakları sınırlı olan belediyelerin kilometrelerce uzaktaki yerleÅŸim yerlerinin sorunlarını bilebilme ve uygun çözümler üretebilme konusunda baÅŸarılı olmasını beklemek gerçekçi bir yaklaşım deÄŸildir. Bir iÅŸin yerinde planlanması, orada yaÅŸayanlarca karar alınması ve çözüm üretilmesi en ekonomik, en pratik ve en doÄŸru olandır.

Oy avcılığı!
Ãœstelik bu deÄŸiÅŸiklik ile köylerde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız, daha önceden ödemedikleri yeni pek çok harç ve vergi ödemesi yapmak zorunda kalacaktır. Bu yeni düzenleme ile geçim zorluÄŸu içinde boÄŸuÅŸan vatandaÅŸlarımızı daha da büyük zorlukların içine itilmiÅŸ olacaktır. ÖrneÄŸin PerÅŸembe’de, Karapınar’da, Filyos’ta, Gülüç’te ve Ormanlı’daki vatandaÅŸlarımız hizmet alamayacaklardır. Yani köylerde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız maÄŸdur olacaktır. AKP’nin yerine getirilmeyen kamu hizmetlerinin merkeze devredilmesi ile iyileÅŸeceÄŸini söylemesi oy avcılığından baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Ãœlke genelinde demokrasiyi rafa kaldırmaya çalışan AKP, yerelde de demokrasiyi yok etmeye çalışmaktadır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo