Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Turpçu,Bu tuzağa düşmeyin!.

Turpçu,Bu tuzağa düşmeyin!.

Turpçu,ülkenin, Cumhuriyetin, demokrasinin geleceÄŸi için mutlaka sandığa gitmelerini ‘tek adamlık sistemi’ne ‘hayır’ demelerini istedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu, 16 Nisan Pazar günü yapılacak anayasa referandumunda ilk defa oy kullanacak genç seçmene seslenerek, ülkenin, Cumhuriyetin, demokrasinin geleceÄŸi için mutlaka sandığa gitmelerini ’tek adamlık sistemi’ne ’hayır’ demelerini istedi.  Söz konusu düzenlemedeki 18 yaşındakilere seçilme hakkı tanıyan maddenin ilk defa oy kullanacak 1.5 milyon genç seçmenin gözüne ÅŸirin gözükmek ve dikkat dağıtmak amacıyla bilinçli hazırlandığını belirten Turpcu; “Bu oyuna gelmeyin” dedi.

“BU TUZAÄžA DÜŞMEYÄ°N”

Turpcu, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun gençlere yönelik çaÄŸrısını da hatırlatarak ÅŸunları söyledi; “Sevgili genç arkadaÅŸlar. Pazar günü yapılacak parti deÄŸil rejim oylamasında ilk kez oy kullanacaksınız. Öncelikle sizlerden ricam hiçbir gerekçesiz sandığa gitmeniz. Bahse konu düzenlemedeki 18 yaşındakilere seçilme hakkı tanınmasına yönelik madde sizleri düşündüklerinden deÄŸil, sizleri etkilemek ve seçimin sonucuna etki etmek amacıyla hazırlanmış madde. Bu maddeyle sizlerin gözünde Parlamenter sistemden tek adamlık sistemine geçiÅŸteki sakıncaları maddeleri saklamak, her zaman gençlerin siyasette daha fazla yer bulmasını isteyen CHP’yi de gençlere karşıymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Lütfen bu oyuna gelmeyelim.”

“ŞİMDÄ° BUNA EVET MÄ° DÄ°YECEKSÄ°NÄ°Z?”

“Sevgili genç arkadaşım. Bu ülkeyi sen yeÅŸertecek, sen yaÅŸatacak, sen koruyacaksın. CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanı Mehmet Uçum; ’Sessiz deÄŸil Halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor’ diye açıklamada bulundu. Åžimdi sormak lazım, bu devleti kuran, bu halk deÄŸil miydi?  Bahsettikleri o devrim Mustafa Kemal Atatürk önderliÄŸinde, emperyalistlere ve onun yerli iÅŸbirlikçilerine karşı 1923’te yapıldı. CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanı, aleni bir ÅŸekilde Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı hedeflediklerini itiraf ediyor. Åžimdi buna evet mi diyeceksiniz?”

“CUMHURÄ°YETÄ° ORTADAN KALDIRMA HAYALLERÄ°NÄ° GENÇLER BOZACAK”

“Dertleri ülkenin geleceÄŸi deÄŸil, tek gayeleri her nasıl olursa olsun rejimin deÄŸiÅŸtirilmesi. Milliyetçi oylardan umudu kesince, direksiyonu federasyona kırdılar, oraya göz kırparak, referandum için medet umuyorlar. Nice evlatlarımız bu ülke için, toprak bütünlüğümüz için  canından oldu. Kerkük’ü evet karşılığında Barzani’ye terk ettiler, hiç sesleri çıkmıyor. Büyük OrtadoÄŸu Projesinde kendi paylarına düşen görevi titizlikle yerine getiriyorlar. Bu getirilmeye çalışılan sistem baÅŸkanlık sistem ülkemizin bölünme sürecini tetikleyecektir. Bu millet bağımsızlığını ve adını yedi düveli dize getirerek aldı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırma ve tek adam rejimini kurma hayallerini bozacak tek ÅŸey ilk referandumda ’hayır’ demektir. O hayalleri bozacak olan siz gençlersiniz.Sözünü ettiÄŸimiz BaÅŸdanışmanların söylemleri öyle sıradan, münferit açıklamalar deÄŸildir. Bu kiÅŸiler anayasanın hazırlanma sürecinde görev aldılar, içeriÄŸini, amacını çok iyi biliyorlar. Bu deÄŸiÅŸiklikle, eyalet sistemi 5 yıl sonra gelmezse, 15 yıl sonra gelir. Bu danışmanlarının eyalet sistemiyle ilgili sözlerinden Sayın Bahçeli de büyük rahatsızlık duymuÅŸtur. Dün katıldığı programda aynen ÅŸunları söylemiÅŸtir: ’Eyalet sistemini getireceÄŸiz diye bir danışman cumhurbaÅŸkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaÅŸkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Eyalet sisteminden söz eden danışmanlar var. Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım.’ Bu sözlerin yorumu sizlere bırakıyoruz.”

“HER DÖRT GENÇTEN BÄ°RÄ° Ä°ÅžSÄ°Z. SÄ°ZLERÄ°N GELECEĞİNÄ° DÜŞÜNEN YOK”

“Sevgili genç arkadaÅŸlar; Sayın Genel BaÅŸkanımız Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun da sizlere daha önce yaptığı çaÄŸrıda olduÄŸu gibi;

’Türkiye büyük bir ülkedir. Biz büyük bir halkız, güçlü bir milletiz. Gücümüzün kaynağı hiçbir ÅŸekilde tek bir kiÅŸi, merkez ya da kurum olamaz, gücümüzün kaynağı çalışma, dayanışma ve kucaklaÅŸabilmemizdedir. Bu da ancak ortak akıl ve danışma-dayanışma kültürüyle olur. Referandumda oylayacağımız Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi bütün bu ortak deÄŸerlerimizin yerine tek kiÅŸinin aklını ve gücünü yerleÅŸtirme, geri kalanı boÅŸ verme üzerine kurulu bir ’tek adam rejimi’ öngörüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin adı var kendi yok. Bir sembolik meclis haline getiren, yasama, yürütme ve yargıyı tek kiÅŸinin emri altında toplayan bu rejimde demokrasiye yer yok. Bu Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinde, en temel sorunumuz olan terör, iÅŸsizlik ve geçim sıkıntısına çare olacak hiçbir çözüm önerisi de yok. Her dört gençten birisinin iÅŸsiz olduÄŸu ülkemizde bütün gücümüzü, çabamızı, enerjimizi iÅŸsizliÄŸi çözmeye ayırmak yerine, yetki hırsıyla heba etmek doÄŸru deÄŸil.’”

"BAÅžKANIN PARTÄ°SÄ°NDEN OLMAYANA DEVLET KAPISI KAPANACAK"

“Önerilen rejim; CumhurbaÅŸkanını, hem devlet baÅŸkanı hem de parti genel baÅŸkanı yaparak çift baÅŸlılığı devletin tepesinden baÅŸlayıp, valilere, kaymakamlara kadar yerleÅŸtirecek bir düzen getiriyor. BaÅŸkanın partisinden olmayana devletin kapısının kapanacağı bir farklı rejim kuruluyor. Oysa bizler; huzur, güven ve mutlu bir gelecek istiyoruz. Bunun yolu daha çok demokrasi, daha özgür bir Türkiye’den geçer. Gençlik bir ülkenin hem bugünü hem de geleceÄŸidir. Düşüncelerin özgürce ifade edilemediÄŸi, herkesin korktuÄŸu bir ülkenin, bugünü de geleceÄŸi de olamaz.”

“GENÇLERE GÃœVENÄ°YORUZ”

“Sorun kimin baÅŸkan olup olmayacağı sorunu deÄŸildir. Sorun ’kaderimizi kim olursa olsun tek kiÅŸinin eline bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız?’ sorunudur. Biz ’Hayır’ diyoruz. 17 Nisan günü de bu ülkede beraber yaÅŸayacağız. Aramıza duvarlar örmeden, birbirimizi ötekileÅŸtirmeden, öfkeyi ve kavgayı büyütmeden, huzurlu, güvenli, geleceÄŸe umutla baktığımız bir Türkiye istiyoruz. Gelin, siz de ’Hayır’ deyin. Ancak ÅŸunu da hiç unutmayın, tercihiniz ne olursa olsun sizler bu Cumhuriyetin geleceÄŸisiniz ve bizler sizi seviyoruz.”

(Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo