Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tepkilerin hedefindeki vekil, sosyal medyadan cevap verdi

Tepkilerin hedefindeki vekil, sosyal medyadan cevap verdi

Çaturoğlu, sosyal medya üzerinden cevap verdi


Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada terör örgütü pkkya yönelik yaptığı konuÅŸmada, “…ben yeniden bu masaya dönülebileceÄŸi kanaatindeyim…” diyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, tepkiler üzerine açıklamada bulundu. ÇaturoÄŸlu, “öküz altında buzağı aranıyor” dedi.ÇaturoÄŸlu, Plan Bütçe Komisyon’unda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada yaptığı konuÅŸmada, “…PKK’yla olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için ÅŸartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleÅŸmedi. Bu gerçekleÅŸtiÄŸi zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceÄŸi kanaatindeyim…” demiÅŸti.
Tepkiler üzerine sosyal medyada yaptığı açıklamada, söyleminin ön ve arkasındaki sözleri alınmadan gündeme taşındığını öne süren Çaturoğlu, konunun, ülkenin terör örgütlerinden temizlenmesine yönelik söylemler olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

Silahlar gömülürse!!!
“…Åžimdi, tabi, burada, terör örgütleriyle mücadele önemli hem içimizde hem dışımızdakilerle. Ãœlkemizde bir PKK terör örgütü, DEAÅž, DHKP-C ve diÄŸer örgütlerle mücadele var. Bu konuda zaman zaman HDP’li arkadaÅŸlarımız tekrar çözüm masasına dönülmesi gerektiÄŸini ifade ediyorlar. Ancak, orada tabii ÅŸunu ifade etmek lazım: Çözüm masasını deviren, Hükümet tarafı deÄŸildi. Çözüm masası, gerek çukur siyaseti gerekse kurtarılmış bölgeler, iÅŸte, orada birtakım sivil güçlerin doÄŸuya, güneydoÄŸuya giden, gelenlere kimlik sorması, haraç alması, birtakım yasal olmayan kuruluÅŸlarla sanki Türkiye’den ayrı bir bölgeymiÅŸ gibi çaba içerisine girmesi, bu örgütlerle mücadele edilmesi gerçekçiliÄŸini ortaya koymuÅŸtur.  Åžimdi, burada, bu çözümde 2 tane dünya örneÄŸi var. Bunlardan bir tanesi, Sri Lanka’daki Tamil gerillalarıyla verilen mücadeledir. Bir diÄŸeri de Kolombiya’daki FARC güçleriyle yapılan mücadele. Sri Lanka’daki mücadele, örgütün tamamen yok edilmesiyle neticelenmiÅŸtir. DiÄŸer taraftaki, Kolombiya’daki mücadele de bu örgütle yapılan anlaÅŸma, Hükûmet ve Silahlı Kuvvetlerle yapılan anlaÅŸma neticesinde masada bitmiÅŸtir. Tabi, GüneydoÄŸu’daki olaylar sırasında, özellikle Silahlı Kuvvetlerimizin orada yapmış olduÄŸu fedakarane mücadeleyi takdir etmemek mümkün deÄŸil. Sivil güçlere zarar gelmesin diye belki de kendi güçlerinden daha fazla zayiat vererek orada çok büyük can kaybına yol açılmasını önlemiÅŸ bulunuyor, bundan dolayı da tabii ki kendileri haklı olarak hem ülkemiz içerisinde hem de uluslararası kuruluÅŸlar nezdinde takdir görmüşlerdir. Burada PKK’yla olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için ÅŸartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleÅŸmedi. Bu gerçekleÅŸtiÄŸi zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceÄŸi kanaatindeyim. Ama tabi defalarca söz verildi, bu sözler yerine getirilmedi. Bundan sonra gerek Hükûmet kanadımızın gerekse Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda nasıl bir tavır alacağını ÅŸahsen benim kestirmem de mümkün deÄŸil ama bir ÅŸekilde terörün tamamen -saÄŸcısı, solcusu, FETÖ’sü, PYD’si, PKK’sı, DHKP-C’si ve diÄŸerleri olmak üzere kökünün kazınmasının gerektiÄŸi de ortadadır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo