Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SEÇİME GÜNLER KALA, SP’DEN ZONGULDAK DEĞERLENDİRMESİ

SEÇİME GÜNLER KALA, SP’DEN ZONGULDAK DEĞERLENDİRMESİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


SP Zonguldak Milletvekili Adayı Gökhan GöktaÅŸ, “ilk icraatım, tersaneler ile ilgili ‘teÅŸvik’ ve ‘kredi’ için bir Yasa Önergesi vermek olacak” dedi.
Saadet Partisi (SP) Zonguldak birinci ve ikinci sıra milletvekili adayları Burak Erol ve Gökan GöktaÅŸ, tarihi erkene alınarak 24 Haziran’da yapılması kararı alınan CumhurbaÅŸkanlığı ve Parlamento Seçim’ine iliÅŸkin deÄŸerlendirme toplantısı gerçekleÅŸtirdiler.
AK PARTİ YÖNETİCİLERİNİ SEVİYORUZ
Partinin ilk sıra Milletvekili Adayı Burak Erol, Uzunkum Caddesi’ndeki Nazar Kebap restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuÅŸmada, milleti sevdiÄŸini söyledi. Devlet’i ve AK Parti yöneticilerini de sevdiÄŸini ifade eden Erol, “biz, bu milleti seviyoruz. Biz, bu Devlet’i seviyoruz. Biz, AK Parti iktidarı yöneticilerini de seviyoruz. Onların kiÅŸilikleri ile bizim bir iÅŸim yok. Ama biz Devlet’imizi daha çok seviyoruz” dedi.
DÄ°ÄžER ADAYLARI ELEÅžTÄ°RDÄ°, ‘BÄ°TPAZARI’ DEDÄ°!
AK Parti ve CHP’nin Zonguldak adaylarını eleÅŸtirerek, “eskiye raÄŸbet olsaydı bitpazarına nur yaÄŸardı” diyen Erol, ÅŸunları kaydetti:  
Zonguldak kenti 3 AKP, 2 CHP milletvekili gönderiyor. Halihazırda yatırımlar sonlandırılmadı. Zonguldak, EreÄŸli, Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Gökçebey’in alması gereken yatırımları yapmadı. Siz bu iÅŸi yapabilecek donanımlı, ehliyetli, liyakatli, bu iÅŸlerden anlayan insanları iÅŸ başına getirmeniz geriyor.  
Åžu andaki milletvekili adaylarına bakıldığında; AK Parti 2002 ve 2007’de milletvekilliÄŸi yapmış birinci sıradan bir aday gösterdi. CHP’nin birinci sıra adayı geçen dönemde milletvekiliydi. Burada yine eskiye dönüş var. Eskiye raÄŸbet olsaydı bitpazarına nur yaÄŸardı.
Hükümetin elle tutulacak, gözle görülecek bir baÅŸarı karnesi yok. Bütçe açığı, cari açık devam ediyor. Faiz oranları yüzde 18 ve 22 bantlarında. Enflasyonda ‘sepet hesaplamasına’ temel tüketim maddelerini koyarsan oran yüzde 25 çıkar.”
3 ÖNEMLİ SORUN
Burak Erol, Karadeniz EreÄŸli’deki ana sorunları üç baÅŸlıkta toplayarak ÅŸu ifadeleri kullandı:
EreÄŸli’deki tersaneleri gittiÄŸim yer yerde bahsediyorum. Diyorum ki birinci sorun TTK, ikinci sorun yol ve üçüncü sorun EreÄŸli tersanelerdir. Çünkü en üretimciyim, endüstri mühendisiyim. Bu arkadaÅŸlar rant ekonomisinden üretim ekonomisine dönmüyorlar. Siz, EreÄŸli’de gemi yapımından anlayan bin kiÅŸiye yakın gemi ustası var. Türkiye’nin gemiye ihtiyacı var. Siz, tersanelerde ki gemi yapım iÅŸini durduÄŸunuz zaman yeni kalfalar, ustalar, mühendisler yetiÅŸmesinin önünü kesiyorsunuz. Bu, Türk sanayisine çok büyük bir darbedir.
GÖKTAŞ: İLK İCRAATIM
SP Zonguldak 2. sıra Milletvekili Adayı Gökhan Göktaş da, projelerini aktardığı konuşmasında şunları söyledi:
EreÄŸli ve Alaplı bölgesini temsilen inÅŸallah Meclis’te olacağım. Kazanırsak ilk icraatım, tersaneler ile ilgili ‘teÅŸvik’ ve ‘kredi’ için bir Yasa Önergesi vermek olacak. Partimiz, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede denizcilik bakanlığı olmamasını garipsediÄŸi için bu bakanlığı hemen kuracaktır.
Ä°kinci icraat ise Kandilli Armutçuk’ta, onlarca milyon ton görüne bir rezerv var, fakat ulaÅŸması çok zor. Yeni bir baca açılması gerekiyor. Kaldı ki TTK’nın mevcut bacası tektir ve işçi de malzemede oradan giriyor. Bu, sıkıntılı bir durumda faciaya sebep olabilir.
KÖMÃœR SAHASI… ÃœNÄ°VERSÄ°TE…
Dün yapılan ise hayırlı oldu. (Erdemir’in atıl durumdaki kömür üretim alanını alması) TTK’nın Kandilli’de son zamanlarda ürettiÄŸi kömürün büyük çoÄŸunluÄŸunu zaten Erdemir kullanıyordu. Bu duruma sevindik. Ama bunu daha da ileri getirmek lazım.
Bunların dışında üniversite konusunda da (Karadeniz EreÄŸli’ye yapılması gündemde olan BEÃœ uhdesindeki yerleÅŸke) elimden geleni yapacağım. Sadece, ‘güvenlik bölgesi’ ile ilgili Savunma Bakanlığı’ndan yazı alacağız ve üniversiteyi oraya (eski devlet hastanesi arazisi) yaptıracağız.
SP Ä°l BaÅŸkanı Sadettin Kar ise seçimin sürpriz partisi olarak 25 Haziran’da milletin karşısında olacaklarını söyledi.

 

SEÇİME GÜNLER KALA, SP’DEN ZONGULDAK DEĞERLENDİRMESİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo