Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞAHİN, 31 MART SONRASINI ANLATTI

ŞAHİN, 31 MART SONRASINI ANLATTI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 31 Mart Mahalli İdari Seçimlerde AK Parti’nin Adayı Erol Şahin, “bu seçimde kendimizi tanıtmaya zaman yetmedi. Çünkü Ereğli çok büyük bir kent” dedi.


Şahin, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu, “Fikri Kapan’la Burada konuşalım” programında, seçimlere yönelik özeleştiri yaptı, partili-partisiz bazı çevrelere ise sitemde bulundu.
Adaylığının açıklanmasıyla birlikte yaptırdıkları anketlerde Yerel Seçimlere partisinin yüzde 26 oranında girdiğini hatırlatan Şahin, yaptıkları çalışmalarla bu rakamı ancak yüzde 37’ye çıkarabildiklerini, asıl hedefinin ise yüzde 41 olduğunu söyledi.
Seçimi kazanabilmek için maddi-manevi her çalışmayı hayata geçirdiğine inandığını anlatan Şahin, “çok önemli projelerimiz vardı ancak, Ereğli büyük bir kent, her vatandaşımıza ulaşıp, bunları tam olarak anlamadık” diye konuştu.

KAPAN’IN SORULARINI DA YANITLAYAN ŞAHİN,
SATIRBAŞLARI İLE ŞUNLARI KONUŞTU:

-Siyasette onlarca seçime girmiş olmama rağmen ilk defa kendi adıma bir seçimlerde vatandaşlarımızdan oy istedim.

- Seçimde birkaç gün sonra çok üzüldüm bize güvenip de, destek veren, dua eden insanların seçimi alamamanın üzüntüsü bizi daha çok üzdü.

- Seçimde tabi ki eksiklerimiz vardır, özellikle herekse ulaşamadık, bunun sorumluluğu da bizlere aittir.

-Karşımızda bir karne var, bu karneyi kabullenmemiz gerekiyor. Demokrasinin gereği de bu.

- Aday olacağımı son ana kadar bilmiyordum. Halbuki böyle bir seçime girecekseniz bir yıl önceden hazırlanmaya başlamanız gerekiyor.

-Benim şahsi en büyük kusurum bu; bir-iki yıl önceden ortaya çıksaydım, mahallelerde, kıyı-köşedeki insanlara daha çok ulaşma şansım olabilirdi.

- Bu seçimde kendimizi tanıtmaya zaman yetmedi. Çünkü Ereğli çok büyük bir kent.

-Önceki dönemde 5 yıl boyunca AK parti’den aday olmuş bir arkadaşımızın (Hüseyin Uysal) Ereğli halkını yeterince mutlu edememesinin faturasını ödediğimizi düşünüyorum.

-Hüseyin Uysal çok başarılı bir belediye başkanlığı yapmış olsaydı sonucun böyle olmayacağını düşünüyorum. Öyle durumda zaten ben de aday çıkmazdım, çıkamazdım.

- Siyasi defteri kapatmıştım, her dönem seçilebilecek arkadaşlara maddi/manevi yardım ediyordum. Hüseyin Uysal döneminde ve bir çok milletvekili seçimlerinde olduğu gibi partimizin seçim kurulu başkanlıklarını yürüttüm.

- Hüseyin beyin eksiklerinin, hatalarının faturasını ben ödedim.

- Ülkede yaşanan ekonomik krizin Ereğli’de de ağır bir baskısı yaşanıyordu, bu faturayı da biz ödedik. Ekonomik krizin, seçim sonuçlarını çok etkilediğini biliyorum.

-Tabi ülke genelindeki seçimler de ekonomik krizden etkilendi. Tabi şu anda Hükümet gereken tedbirleri alıyor. Faizler geri çekiliyor, bu da iyiye gidişi gösteriyor, toparlanma dönemine girdik.

- Teşkilattan bazı gruplar ve arkadaşlar destek verdiler, görevli olan bazılarının ise destek vermediğini gördük. Listelere giremeyen bazı arkadaşlarımız aleyhte konuşmaya başladılar.

- Her şey tam olsaydı, Teşkilat ful olsaydı, ben ful olsaydım, ekonomi iyi gidiyor olsaydı, Hüseyin Uysal daha iyi bir performans gösterseydi, bu sonuçlar ortaya çıkmazdı.

-Seçime başlarken oyumuz çok çok düşüktü, yüzde 26’lardaydı, en son yüzde 37,5’a geldim. Hedefim yüzde 41’di. Diğer partilerden oyların da Halil Bey’e (Posbıyık) kaymasıyla gerçekleşti.

-Hayata geçireceğimiz projeler konusunda belki de halkımızı inandıramadık.

-Erol Şahin şu anda kendi başına bir insan, hatalarım da bana ait, sevaplarım da bana ait. Ben seçilseydim sadece AK Parti’nin değil, Karadeniz Ereğli’nin tamamının belediye başkanı olacaktım.

- Sosyal medyada yada farklı yerlerde saçma sapan konuşmalara itibar etmiyorum. Eğer haksız eleştiren insan AK Partili ise ve teşkilatta görev yapmışsa, bir kere o adap ve ahlak içerisinde konuşmalı.

- Belediye Başkanı Posbıyık, her hangi bir destek isterse her zaman yanlarında olurum. Erol şahin olarak Ereğli menfaatlerinde belediyenin emrindeyim. Çünkü şu anda koltukta oturan Halil Bey şahsını temsil etmiyor, Ereğli halkını temsil ediyor.

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/2907097105972177/

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo