Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


AK Parti Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Erol Åžahin, “Türkiye’nin ve bölgenin bir lideri var. Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan. Onun özel ilgisiyle EreÄŸli’yi büyütebilecek miyiz, büyütemeyecek miyiz? EreÄŸli bunun kararını verecek. Gerisi laf” dedi.

Şahin, partisinin ilçe başkanı Fatih Çakır, SKM Başkanı Adem Öztürk, bazı Belediye Meclis Üyesi adayları ve partinin teşkilatın katılımıyla Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projelerini anlattı.
Kendisi için birinci gündem maddesinin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 19 Mart’ta EreÄŸli gelecek olması olduÄŸunu belirten Åžahin, “gittiÄŸim bütün toplantılarda, mahallelerde bahsettiÄŸim konu, sayın cumhurbaÅŸkanımızın EreÄŸli sevgisi, EreÄŸli milletvekili olması. CumhurbaÅŸkanımızın haziran ayında EreÄŸli’ye gelmesi ve gecenin on biri olmasına raÄŸmen coÅŸkulu bir karşılamamız ile CumhurbaÅŸkanımız EreÄŸli’ye özel bir ilgi ve sevgi duymaya baÅŸladı. O moralle, o motivasyonla cumhurbaÅŸkanımız ‘EreÄŸlinin milletvekili’ olduÄŸunu söyledi” diye konuÅŸtu.  
CUHRURBAÅžKANI ERDOÄžAN’IN ZÄ°YARETÄ°… “ALANI DOLDURALIM” ÇAÄžRISI…
Bir önceki EreÄŸli ziyaretinde “EreÄŸli’nin milletvekiliyim” diyen ErdoÄŸan’ın 19 Mart’ta ta halka sesleneceÄŸini hatırlatan Erol Åžahin, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Birçok büyük ile gidememesine raÄŸmen EreÄŸli’ye gelecek. Buradan tüm EreÄŸlililere, Alaplı’ya, Zonguldak’a seslenmek istiyorum. Bu miting alanını doldurursak, CumhurbaÅŸkanımızın EreÄŸli sevgisi artarak devam edecek, katkısı da devam edecek. 31 Mart’ta belediye baÅŸkanlığını kazandıktan sonra arkadaÅŸlarımızla birlikte CumhurbaÅŸkanımızın karşısına çıkarak, ‘Sekiz ay içinde iki kez gelerek EreÄŸli sevginizi gösterdiniz. EreÄŸli de sizi seviyor. Bakın mazbatamızı aldık. Sonuçlar burada. Ãœmit ettiÄŸim en az 25 meclis üyesini alarak cumhurbaÅŸkanımızın karşısına geçmeyi ümit ediyoruz.
Arkasından da sayın CumhurbaÅŸkanımızdan EreÄŸli’mizin büyük sorunlarını çözmek için EreÄŸli halkından bunu talep ediyorum. Bana bu imkânı versinler. Sadece seçimi kazanmak bana yetmiyor, açık ara fark atarak almalıyız ki, sayın cumhurbaÅŸkanımızın karşısında güçlü olayım.
EreÄŸli’yi seviyorsak, EreÄŸli’yi büyütmek istiyorsak, EreÄŸli’ye en iyi kim hizmet ediyorsak orada oylarımızı birleÅŸtirelim. Adaylarımız belli, seçilebilecek olanlar da belli. Koyun yan yana, geçmiÅŸte belediye baÅŸkanlığı yapmış arkadaÅŸlarımız var, geçmiÅŸte ne yapmışlarsa aynısını yapacaklar. O kadar enerjileri var mı o da belli deÄŸil. Ama burada bir ümit var. DiÄŸerlerinin yapamayacağı belli ama biz yapabiliriz. 
Ä°KTÄ°DAR PARTÄ°LÄ° OLMANIN AVANTAJI….
Nasıl yapacağız? Bir, duruÅŸumuz belli, iki iktidar partisinden olmamızın avantajı yaÅŸanacak. Hele cumhurbaÅŸkanı arkasındaysa gerisini siz hayal edin. Ama belediye baÅŸkanı iÅŸ bilmiyorsa iktidardan olsanız ne olur, muhalefetten olsanız ne olur. Belediye yönetimi iÅŸ bilen, proje bilen, yol bilen arkadaÅŸlarla olur. Belediye yönetimleri belediye baÅŸkanı ve ekibiyle oluyor partilerle deÄŸil. Suyu akıtan, ÅŸantiyeleri çalıştıran belediye baÅŸkanı, yardımcıları, daire amirleri ve çalışanlarıdır. BaÅŸarı varsa belediye baÅŸkanına, baÅŸarısızlık da belediye baÅŸkanına aittir. Siyasi partiler sadece destek olabilir. Bizim ekip arkadaÅŸlarımızla, ÅŸahsımızla yapabileceÄŸimiz o kadar çok ÅŸey var ki. Enerjimiz yerinde, heyecanlıyız, güçlüyüz. 1 Nisan gelsin bir an önce çalışmaya baÅŸlayalım istiyoruz. Türkiye’nin ve bölgenin bir lideri var. Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan. Onun özel ilgisiyle EreÄŸli’yi büyütebilecek miyiz, büyütemeyecek miyiz? EreÄŸli bunun kararını verecek. Gerisi laf.”
“ABARTMADIK, Ä°NCE BÄ°R KATALOÄžUMUZ VAR”
Seçilmesi durumunda ilçeye yapmayı düşündüğü hizmetleri de anlatan AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Her seçim dönemi siyasi partilerin adayları kataloglar bastırır. Bizim de bir kataloÄŸumuz var. Hepsi yapılabilecek ÅŸeyler. Abartmadık, ince bir kataloÄŸumuz var. Sadece yapılabilecek projeleri ortaya koyduk. Eminim ki bazı adaylarımız yapılamayacak olanları da kataloglarına koyacaktır. Mesela CHP adayı geçmiÅŸ tüm katalog dönemlerindeki projelerini yine koyacaktır. TeleferiÄŸinden viyadüğüne kadar tüm projelerini tekrar koyacaktır. Ben adayların yapılabilecek projeleri kataloglarına koymasını istiyorum. Bütçe imkanlarıyla uygun projeler olmalı.
İSTİHDAM ATÖLYELERİ
Özellikle orta ve alt gelir düzeyindeki mahallelerimizden baÅŸlamak üzere ihtiyaç bulunan her yere istihdam atölyeleri kuracağız. Bunlar belediye tarafından iÅŸletilmeyecek. Biz sadece binalarını inÅŸa edeceÄŸiz. Bakanımızla da istiÅŸare ettik, Ä°ÅžKUR katkısı da olacak. Biz bu mekanları inÅŸa edecek ve iÅŸadamlarımıza personel çalıştırmak üzere tahsis edeceÄŸiz. EreÄŸli’nin mahallelerinde inÅŸa edeceÄŸimiz bu mekanlarla iÅŸsizliÄŸi azaltmak istiyoruz. Hedefimiz en az 1250, hedefimiz 2 bin 500, talep olursa daha fazla kiÅŸi iÅŸ sahibi olacak bu sayede. Gelir gelmez belediyemizin uygun arazilerine, hazine arazilerine ve oluÅŸacak uygun arazilere peyderpey bunları inÅŸa edeceÄŸiz.
“YATIRIM YAPMAK Ä°STEYENÄ°N ELÄ°NDEN TUTACAÄžIZ”
EreÄŸli’de yatırım yapmayı düşünen tüm iÅŸadamlarının arazisine yolu, suyunu ve hafriyatını EreÄŸli Belediyesi olarak yapacaklarını öne süren Åžahin, komÅŸu Düzce’den örnek verdiÄŸi sözlerinde ÅŸunları kaydetti:
“Bunun örneklerini yaÅŸadık, Düzce’de yatırımcılara ‘hoÅŸ geldin’ demek belediye imkanlarıyla hafriyat yoluyla yapılması demektir. Bu yüzünden Düzce’nin nüfusu üç yüz yetmiÅŸ bine çıktı. Ä°ÅŸsizliÄŸi sıfır. Aynı dönemde EreÄŸli’de OSB’ye maalesef su bile vermedik. EreÄŸli OSB maalesef ta Alaplı’dan su almak zorunda kaldı. Ä°ÅŸte sanayiciye bakış açısı. Bazı belediye baÅŸkanları sanayici, yatırımcı gelsin, istihdam yaratsın diye çırpınır, her türlü desteÄŸi verir, bazı belediye baÅŸkanları da istihdama yönelik projelere köstek olarak ÅŸehrin küçük kalmasını temin de edebilir. Biz yatırım yapmak isteyen herkesin ellerinden tutacağız.
“ÃœNÄ°VERSÄ°TE… ÖĞRENCÄ° SAYISI 10 BÄ°N…”
Bununla ilgili her zaman söylediÄŸimiz gibi iki olan fakülte sayımızı beÅŸe çıkartacağız. Burada yeni binalar inÅŸa edeceÄŸiz. Belediye olarak bunlara katkı saÄŸlayacağız. Herkesin parmağı olacak bunda. Ãœniversite, EreÄŸli’nin büyük kuruluÅŸları, Odalar BirliÄŸi, Erdemir buna en büyük katkıyı verecek. Bu binaları hep birlikte yapacağız. EreÄŸli’de on bin öğrenciye ulaÅŸmamız gerekiyor. Bununla ilgili yine çarşı merkezindeki binamızı da belediyemizi taşıdıktan sonra üniversiteye tahsis edeceÄŸiz. Çarşıdaki belediyenin ek binasını da üniversite veya kredi yurtlara tahsis edeceÄŸiz. Bu da çarşı içinde ekonomiyi hareketlendirecek bir proje.
YÃœZME HAVUZU… YÃœRÃœYEN MERDÄ°VENLER… PLAJ TESÄ°SLERÄ°…
Bu havuzları tek başımıza belediye olarak yapmayacağız. Devletin katkıları da olacak. Birçok kuruluşun katkısı olacak. Bu projeleri yapmak için hükümet destekli olmanız lazım. Artı cumhurbaşkanımızın özel desteğiyle yapamayacağımız hiçbir proje, altından kalkamayacağımız hiçbir mesele yok.
Yine EreÄŸli’nin birçok dik yerinde bunu düşünüyoruz. Kemer, Bozhane, Sakindere gibi yapılabilecek çok alanımız var. Bunu projelendireceÄŸimiz alanımız var. Yürüyen merdivenler yapacağız. Her sene bir tane yapsak beÅŸ yılda beÅŸ tane yürüyen merdivenimiz olur. Ä°lçeye modern bir görünüm kazandırır.
Plajımızı modern bir hale getireceğiz, burayı eğitim amaçlı kullanacağız, içinde aquapark da bulunacak. Plajımızı büyütüyoruz. Ereğli deniz kenarında bulunan bir şehir ama denizden yeterince istifade edemiyoruz. Çocuklarımız burada yüzme, kürek ve yelken öğrenecek. Bunu da sağlayacağız.
ULAÅžIM… TURÄ°ZM…
EreÄŸli’ye enine boyuna bütün yolları açmamız, devam etmemiz gerekiyor. Radar’dan SoÄŸanlı’ya giden yol üzerinde çok güzel bir izci kampı oluÅŸturacağız. Paralel yollarla EreÄŸli’yi komple kuÅŸatmamız gerekiyor. Ayrıca Göztepe’den Kandilli’ye kadar olan bölge bizim turizm alanımız olacak.
EreÄŸli’den Kandilli’ye giden demiryolunun çöken yerlerini belediye olarak tamir edecek, burayı bisiklet yolu olarak kullanacağız. Yine o bölgede bir ÅŸehir terası projemiz var. En basit ÅŸehir terası bir milyon misafir çekiyor. Bunun EreÄŸli’yi nasıl canlandıracağını düşünün. Yanında kahvaltı mekanları, hediyelik eÅŸya mekanları düşünün. Kandilli’de bir maden müzesi inÅŸa ettiÄŸimizde bu bölgeyi turizm alanı olarak deÄŸerlendirebiliriz.
OTOPARK…
En büyük projelerimizden birisi Kent Meydanı projesidir. Eski terminal binası, eski adliye ve hükümet binasını içine alacak ÅŸekilde iki kat, bin 400 araç kapasiteli yeraltı otoparkı büyük rahatlık saÄŸlayacak. Endüstri Meslek Lisesi alanında bin araçlık yeraltı otoparkı ile EreÄŸli’de otopark sorunu kalmayacak, trafik de rahatlayacak.
AKSEM PROJESÄ°…
Kamyoncu arkadaÅŸlarımızı Gülüç Kapı’dan çalışacakları için tersaneleri doldurmak için oyduÄŸumuz taÅŸ ocağına güzel bir tesis yapacağız. Kamyon garajını oraya taşıyacağız, kamyoncu esnafımız maÄŸdur olmayacak. Kışla Sanayi önündeki alana da Endüstri Meslek Lisesi yapacağız. Takas yapacağız. Okulu oraya taşıyarak, sanat okulu arazisini belediyemize alacağız. Orada bin araçlık otoparkla beraber çok güzel bir alan ortaya çıkacak. On dokuz bin iki yüz metrekarelik bir alan burası. Konservatuvar, tiyatro, sinema koyuyoruz. KreÅŸler, bebek bakım odaları, restaurant, kafeterya, sosyal donatı alanları, oyun alanları. Tam Çınaraltı’nın karşısında mükemmel bir mekan ortaya çıkıyor.
DÜĞÜN SALONU
“Åžu anda nerede düğün yapıyoruz? Kavaklık’ta, üst kısmı tüccara verilmiÅŸ, EreÄŸli halkını bodrumlara, zindanlara indiriyoruz. Halkı birinci sıraya almayan hiçbir projeye onay verilmeyecek benim belediye baÅŸkanlığımda. Türkiye’nin en güzel düğün salonlarından birini yapmak benim boynumun borcu, bunları yapmak için hiçbir engelimiz yok.

 

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mustafa Paslı

15 Mart 2019 - 17:33

Son dönem belediye başkanı hangi partinin mensubuydu rnAk parti değilmi.Peki iktidarın nimetlerinden yararlanıp EREĞLİYE ne yaptı koskocaman bir hiç .Eminim ki sende bir şey yapamayacak hiç ama hiç bir sorunu çözemeyeceksin.Sadece o koltuğu ele geçirip başta kendiniz olmak kaydıyla yakınlarınıza rant sağlamak amacıyla bu çabanız.Gerisi laf salatası. Bilmem anlata bildimmi.

Muzaffer Öztürk

15 Mart 2019 - 17:32

bunlar yalan söylemeyede utanmıyorlar

Hüseyin Pınarcıklı

15 Mart 2019 - 16:17

Bize #EYT'den bahsedin

Ergin Gürbüz

15 Mart 2019 - 16:15

Son 5 senedir çok çalıştınız çok yorulmuşsunuzdur artık kenara alalım sizi lütfen please

Sahil Karadeniz

15 Mart 2019 - 16:14

Bu sevdalar boşuna leyyy bu sevdalar boşuna belalım belalım

Ergün Dönmez

15 Mart 2019 - 15:36

Bu çabalar boşuna

Yorum Yazın

Canlı Radyo