Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “Türkiye’nin ve bölgenin bir lideri var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Onun özel ilgisiyle Ereğli’yi büyütebilecek miyiz, büyütemeyecek miyiz? Ereğli bunun kararını verecek. Gerisi laf” dedi.

Şahin, partisinin ilçe başkanı Fatih Çakır, SKM Başkanı Adem Öztürk, bazı Belediye Meclis Üyesi adayları ve partinin teşkilatın katılımıyla Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projelerini anlattı.
Kendisi için birinci gündem maddesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mart’ta Ereğli gelecek olması olduğunu belirten Şahin, “gittiğim bütün toplantılarda, mahallelerde bahsettiğim konu, sayın cumhurbaşkanımızın Ereğli sevgisi, Ereğli milletvekili olması. Cumhurbaşkanımızın haziran ayında Ereğli’ye gelmesi ve gecenin on biri olmasına rağmen coşkulu bir karşılamamız ile Cumhurbaşkanımız Ereğli’ye özel bir ilgi ve sevgi duymaya başladı. O moralle, o motivasyonla cumhurbaşkanımız ‘Ereğlinin milletvekili’ olduğunu söyledi” diye konuştu.  
CUHRURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZİYARETİ… “ALANI DOLDURALIM” ÇAĞRISI…
Bir önceki Ereğli ziyaretinde “Ereğli’nin milletvekiliyim” diyen Erdoğan’ın 19 Mart’ta ta halka sesleneceğini hatırlatan Erol Şahin, şu sözlerle konuştu:
“Birçok büyük ile gidememesine rağmen Ereğli’ye gelecek. Buradan tüm Ereğlililere, Alaplı’ya, Zonguldak’a seslenmek istiyorum. Bu miting alanını doldurursak, Cumhurbaşkanımızın Ereğli sevgisi artarak devam edecek, katkısı da devam edecek. 31 Mart’ta belediye başkanlığını kazandıktan sonra arkadaşlarımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkarak, ‘Sekiz ay içinde iki kez gelerek Ereğli sevginizi gösterdiniz. Ereğli de sizi seviyor. Bakın mazbatamızı aldık. Sonuçlar burada. Ümit ettiğim en az 25 meclis üyesini alarak cumhurbaşkanımızın karşısına geçmeyi ümit ediyoruz.
Arkasından da sayın Cumhurbaşkanımızdan Ereğli’mizin büyük sorunlarını çözmek için Ereğli halkından bunu talep ediyorum. Bana bu imkânı versinler. Sadece seçimi kazanmak bana yetmiyor, açık ara fark atarak almalıyız ki, sayın cumhurbaşkanımızın karşısında güçlü olayım.
Ereğli’yi seviyorsak, Ereğli’yi büyütmek istiyorsak, Ereğli’ye en iyi kim hizmet ediyorsak orada oylarımızı birleştirelim. Adaylarımız belli, seçilebilecek olanlar da belli. Koyun yan yana, geçmişte belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var, geçmişte ne yapmışlarsa aynısını yapacaklar. O kadar enerjileri var mı o da belli değil. Ama burada bir ümit var. Diğerlerinin yapamayacağı belli ama biz yapabiliriz. 
İKTİDAR PARTİLİ OLMANIN AVANTAJI….
Nasıl yapacağız? Bir, duruşumuz belli, iki iktidar partisinden olmamızın avantajı yaşanacak. Hele cumhurbaşkanı arkasındaysa gerisini siz hayal edin. Ama belediye başkanı iş bilmiyorsa iktidardan olsanız ne olur, muhalefetten olsanız ne olur. Belediye yönetimi iş bilen, proje bilen, yol bilen arkadaşlarla olur. Belediye yönetimleri belediye başkanı ve ekibiyle oluyor partilerle değil. Suyu akıtan, şantiyeleri çalıştıran belediye başkanı, yardımcıları, daire amirleri ve çalışanlarıdır. Başarı varsa belediye başkanına, başarısızlık da belediye başkanına aittir. Siyasi partiler sadece destek olabilir. Bizim ekip arkadaşlarımızla, şahsımızla yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki. Enerjimiz yerinde, heyecanlıyız, güçlüyüz. 1 Nisan gelsin bir an önce çalışmaya başlayalım istiyoruz. Türkiye’nin ve bölgenin bir lideri var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Onun özel ilgisiyle Ereğli’yi büyütebilecek miyiz, büyütemeyecek miyiz? Ereğli bunun kararını verecek. Gerisi laf.”
“ABARTMADIK, İNCE BİR KATALOĞUMUZ VAR”
Seçilmesi durumunda ilçeye yapmayı düşündüğü hizmetleri de anlatan AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Her seçim dönemi siyasi partilerin adayları kataloglar bastırır. Bizim de bir kataloğumuz var. Hepsi yapılabilecek şeyler. Abartmadık, ince bir kataloğumuz var. Sadece yapılabilecek projeleri ortaya koyduk. Eminim ki bazı adaylarımız yapılamayacak olanları da kataloglarına koyacaktır. Mesela CHP adayı geçmiş tüm katalog dönemlerindeki projelerini yine koyacaktır. Teleferiğinden viyadüğüne kadar tüm projelerini tekrar koyacaktır. Ben adayların yapılabilecek projeleri kataloglarına koymasını istiyorum. Bütçe imkanlarıyla uygun projeler olmalı.
İSTİHDAM ATÖLYELERİ
Özellikle orta ve alt gelir düzeyindeki mahallelerimizden başlamak üzere ihtiyaç bulunan her yere istihdam atölyeleri kuracağız. Bunlar belediye tarafından işletilmeyecek. Biz sadece binalarını inşa edeceğiz. Bakanımızla da istişare ettik, İŞKUR katkısı da olacak. Biz bu mekanları inşa edecek ve işadamlarımıza personel çalıştırmak üzere tahsis edeceğiz. Ereğli’nin mahallelerinde inşa edeceğimiz bu mekanlarla işsizliği azaltmak istiyoruz. Hedefimiz en az 1250, hedefimiz 2 bin 500, talep olursa daha fazla kişi iş sahibi olacak bu sayede. Gelir gelmez belediyemizin uygun arazilerine, hazine arazilerine ve oluşacak uygun arazilere peyderpey bunları inşa edeceğiz.
“YATIRIM YAPMAK İSTEYENİN ELİNDEN TUTACAĞIZ”
Ereğli’de yatırım yapmayı düşünen tüm işadamlarının arazisine yolu, suyunu ve hafriyatını Ereğli Belediyesi olarak yapacaklarını öne süren Şahin, komşu Düzce’den örnek verdiği sözlerinde şunları kaydetti:
“Bunun örneklerini yaşadık, Düzce’de yatırımcılara ‘hoş geldin’ demek belediye imkanlarıyla hafriyat yoluyla yapılması demektir. Bu yüzünden Düzce’nin nüfusu üç yüz yetmiş bine çıktı. İşsizliği sıfır. Aynı dönemde Ereğli’de OSB’ye maalesef su bile vermedik. Ereğli OSB maalesef ta Alaplı’dan su almak zorunda kaldı. İşte sanayiciye bakış açısı. Bazı belediye başkanları sanayici, yatırımcı gelsin, istihdam yaratsın diye çırpınır, her türlü desteği verir, bazı belediye başkanları da istihdama yönelik projelere köstek olarak şehrin küçük kalmasını temin de edebilir. Biz yatırım yapmak isteyen herkesin ellerinden tutacağız.
“ÜNİVERSİTE… ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİN…”
Bununla ilgili her zaman söylediğimiz gibi iki olan fakülte sayımızı beşe çıkartacağız. Burada yeni binalar inşa edeceğiz. Belediye olarak bunlara katkı sağlayacağız. Herkesin parmağı olacak bunda. Üniversite, Ereğli’nin büyük kuruluşları, Odalar Birliği, Erdemir buna en büyük katkıyı verecek. Bu binaları hep birlikte yapacağız. Ereğli’de on bin öğrenciye ulaşmamız gerekiyor. Bununla ilgili yine çarşı merkezindeki binamızı da belediyemizi taşıdıktan sonra üniversiteye tahsis edeceğiz. Çarşıdaki belediyenin ek binasını da üniversite veya kredi yurtlara tahsis edeceğiz. Bu da çarşı içinde ekonomiyi hareketlendirecek bir proje.
YÜZME HAVUZU… YÜRÜYEN MERDİVENLER… PLAJ TESİSLERİ…
Bu havuzları tek başımıza belediye olarak yapmayacağız. Devletin katkıları da olacak. Birçok kuruluşun katkısı olacak. Bu projeleri yapmak için hükümet destekli olmanız lazım. Artı cumhurbaşkanımızın özel desteğiyle yapamayacağımız hiçbir proje, altından kalkamayacağımız hiçbir mesele yok.
Yine Ereğli’nin birçok dik yerinde bunu düşünüyoruz. Kemer, Bozhane, Sakindere gibi yapılabilecek çok alanımız var. Bunu projelendireceğimiz alanımız var. Yürüyen merdivenler yapacağız. Her sene bir tane yapsak beş yılda beş tane yürüyen merdivenimiz olur. İlçeye modern bir görünüm kazandırır.
Plajımızı modern bir hale getireceğiz, burayı eğitim amaçlı kullanacağız, içinde aquapark da bulunacak. Plajımızı büyütüyoruz. Ereğli deniz kenarında bulunan bir şehir ama denizden yeterince istifade edemiyoruz. Çocuklarımız burada yüzme, kürek ve yelken öğrenecek. Bunu da sağlayacağız.
ULAŞIM… TURİZM…
Ereğli’ye enine boyuna bütün yolları açmamız, devam etmemiz gerekiyor. Radar’dan Soğanlı’ya giden yol üzerinde çok güzel bir izci kampı oluşturacağız. Paralel yollarla Ereğli’yi komple kuşatmamız gerekiyor. Ayrıca Göztepe’den Kandilli’ye kadar olan bölge bizim turizm alanımız olacak.
Ereğli’den Kandilli’ye giden demiryolunun çöken yerlerini belediye olarak tamir edecek, burayı bisiklet yolu olarak kullanacağız. Yine o bölgede bir şehir terası projemiz var. En basit şehir terası bir milyon misafir çekiyor. Bunun Ereğli’yi nasıl canlandıracağını düşünün. Yanında kahvaltı mekanları, hediyelik eşya mekanları düşünün. Kandilli’de bir maden müzesi inşa ettiğimizde bu bölgeyi turizm alanı olarak değerlendirebiliriz.
OTOPARK…
En büyük projelerimizden birisi Kent Meydanı projesidir. Eski terminal binası, eski adliye ve hükümet binasını içine alacak şekilde iki kat, bin 400 araç kapasiteli yeraltı otoparkı büyük rahatlık sağlayacak. Endüstri Meslek Lisesi alanında bin araçlık yeraltı otoparkı ile Ereğli’de otopark sorunu kalmayacak, trafik de rahatlayacak.
AKSEM PROJESİ…
Kamyoncu arkadaşlarımızı Gülüç Kapı’dan çalışacakları için tersaneleri doldurmak için oyduğumuz taş ocağına güzel bir tesis yapacağız. Kamyon garajını oraya taşıyacağız, kamyoncu esnafımız mağdur olmayacak. Kışla Sanayi önündeki alana da Endüstri Meslek Lisesi yapacağız. Takas yapacağız. Okulu oraya taşıyarak, sanat okulu arazisini belediyemize alacağız. Orada bin araçlık otoparkla beraber çok güzel bir alan ortaya çıkacak. On dokuz bin iki yüz metrekarelik bir alan burası. Konservatuvar, tiyatro, sinema koyuyoruz. Kreşler, bebek bakım odaları, restaurant, kafeterya, sosyal donatı alanları, oyun alanları. Tam Çınaraltı’nın karşısında mükemmel bir mekan ortaya çıkıyor.
DÜĞÜN SALONU
“Şu anda nerede düğün yapıyoruz? Kavaklık’ta, üst kısmı tüccara verilmiş, Ereğli halkını bodrumlara, zindanlara indiriyoruz. Halkı birinci sıraya almayan hiçbir projeye onay verilmeyecek benim belediye başkanlığımda. Türkiye’nin en güzel düğün salonlarından birini yapmak benim boynumun borcu, bunları yapmak için hiçbir engelimiz yok.

 

ŞAHİN, 19 MART İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mustafa Paslı

15 Mart 2019 - 17:33

Son dönem belediye başkanı hangi partinin mensubuydu rnAk parti değilmi.Peki iktidarın nimetlerinden yararlanıp EREĞLİYE ne yaptı koskocaman bir hiç .Eminim ki sende bir şey yapamayacak hiç ama hiç bir sorunu çözemeyeceksin.Sadece o koltuğu ele geçirip başta kendiniz olmak kaydıyla yakınlarınıza rant sağlamak amacıyla bu çabanız.Gerisi laf salatası. Bilmem anlata bildimmi.

Muzaffer Öztürk

15 Mart 2019 - 17:32

bunlar yalan söylemeyede utanmıyorlar

Hüseyin Pınarcıklı

15 Mart 2019 - 16:17

Bize #EYT'den bahsedin

Ergin Gürbüz

15 Mart 2019 - 16:15

Son 5 senedir çok çalıştınız çok yorulmuşsunuzdur artık kenara alalım sizi lütfen please

Sahil Karadeniz

15 Mart 2019 - 16:14

Bu sevdalar boşuna leyyy bu sevdalar boşuna belalım belalım

Ergün Dönmez

15 Mart 2019 - 15:36

Bu çabalar boşuna

Yorum Yazın

Canlı Radyo