Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK'TAN KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRACAK SÖZLER!

POSBIYIK'TAN KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRACAK SÖZLER!

Karadeniz Ereğli’de CHP İlçe Başkanlığı’na aday olan Neriman Posbıyık, Parti MYK’sı tarafından Ereğli İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongresinin iptal edilmesine düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.


* Posbıyık, CHP İlçe Örgütü’nde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada alınan iptal kararının, Genel Merkez’in yanlış bilgilendirildiği için verildiğini ileri sürerek, parti üst yönetimine ‘adeta’ talimat verircesine, Genel Merkez’in aldığı kararı ‘hemen’ gözden geçirmesini belirterek kongrenin yapılmasını istedi.
* Öte yandan bayan Posbıyık, iptal kararın arkasında, kendisinin ve çevresindekilerin ‘delegelere baskı yapıldığı yönündeki’ iddiaların Genel Merkez’e bildirilmesi olduğunu dile getirerek, “tek bir delege çıkıp ‘bana baskı yapıldı’ diyemez. Diyen varsa alnını karışlarım” sözleriyle adeta delegeleri bir kez daha tehdit etti.

* CHP Genel Merkezi’nin parti içi sorunlar nedeniyle “kaos içinde olduğunu” ileri süren Posbıyık, genel merkezin bu haliyle Ereğli örgütüyle uğraşmaya zamanı ve gücü olmadığını ima ederek, “o nedenle ben baştan beri bırakın biz sorunumuzu burada kendimiz çözelim” sözlerini sarfetti.

Konuşmasında sık sık ‘Atatürkçü’, ‘laik’, ve ‘Cumhuriyet Kadını’ olduğu ifadelerini tekrarlama gereği duyan bayan Posbıyığın konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar özetle şöyle:
“ŞUANDA BEN İLÇE BAŞKANIYIM”
Bugün zorunlu olarak bir araya geldik. Keşke her zaman zorunlu haller olsa ama olumlu yönde arkadaşlar. Keşke şu kalabalıkları sık sık ilçe teşkilatında görebilsek. Ne mutlu bana bugün beni çok onurlandırdınız. Şuanda ben ilçe başkanıyım arkadaşlar.

BELEDİYE BAŞKANININ EŞİ OLMAM ADAYLIĞA MANİ DEĞİL
Üç adayla bugün adil ve demokratik bir yarış için hazırlıklar son aşamaya gelmişken gelinen bu nokta kime hizmet ediyor? Bırakın genel kurul yapılsın, bırakın delegeler iradesini ortaya koysun. Neyden kaçıyorsunuz?
Eğer olağanüstü kongrenin iptal gerekçesi, Halil Posbıyık'ın eşi olarak aday olmamsa, bu konuda bakılacak yer CHP içindeki mücadele geçmişim, Anayasayla teminat altına alınan seçme ve seçilme hakkımız ile sosyal demokrasinin evrensel ilkeleridir.
Ben Halil Posbıyık'ın eşi olarak değil, bir Cumhuriyet kadını, bir öğretmen ve bir parti neferi olarak uzun yıllardır mücadele ediyorum. Belediye Başkanı'nın eşi olmak, siyaset yapmanın, seçilme hakkının önünde neden engel teşkil etsin?

GENEL MERKEZ BOŞANMAMI MI İSTİYOR?
Ne yani Genel Merkez benim eşimden boşanmamı mı istiyor? Benim bir kadın olarak siyaset yapabilmem ve politikada bir yere gelebilmem için eşimden boşanmam mı gerekiyor. Yani burada bana ‘ya eşin ya partin mi’ deniyor.
Karadeniz Ereğli'de partimizin geleceği için, yeni kırgınlıkların oluşmaması ve partimizin iktidar sürecinde tartışılmaması için, seçme ve seçilme hakkının engellenmediği demokratik bir seçime bir an önce gidilmesini bekliyorum.

ATATÜRKÇÜ… LAİK… CUMHURİYET KADINI..!
Atatürkçü Cumhuriyet kadını, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir öğretmeni ve yıllarını bu partide mücadeleye adamış bir nefer olarak sizlere sesleniyorum.
Öğretmenlik yıllarım boyunca çocuklara Atatürk'ü ve kadınlar için attığı büyük adımları anlattım. Atatürk'ün bıraktığı en büyük miraslardan birinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıması olduğunu çocuklara öğrettim. Atatürk'ün ilke ve devrimlerini, Avrupa'da ilk seçme ve seçilme hakkını Atatürk'ün kadınlara tanıdığını anlattım. Kız çocuklarına, öğrenmelerini, eğitim almalarını, baskılara boyun eğmemelerini, yılmamalarını, mücadele etmelerini öğütledim.

GELDİĞİMİZ NOKTAYA BAKAR MISINIZ!
Bugün Atatürk'ün kurduğu bu partide, bir kadın olarak, en temel hakkım olan seçme ve seçilme hakkına ilişkin bir mağduriyet yaşamayı tam da bu nedenlerle kabul etmem mümkün değil. Yok kadın kotasıymış, yok pozitif ayrımcılıkmış, bırakın bunları,  engel olmayın yeter.

“BASKI YOK” DEDİ ARDINDAN..!
Delegelere baskı yapıyormuşuz... Delegeler seçilirken ilçe başkanı ben miydim? Sertan Ocakçı'ydı. Bu dedikodular, delegelerin özgür iradelerine karşı yapılmış bir saldırı ve onlara yapılmış apaçık bir hakarettir. Tek bir delege çıkıp, bana baskı yapıldı diyemez. Diyen varsa anlını karışlarım.

GENEL MERKEZE SESLENDİ
Genel Merkezi yanlış bilgilendirip yönlendirmeye çalışanlar; evet, Genel Merkez'in yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını, eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Genel Merkez'in süreci uzatmadan, ayak oyunlarına izin vermeden adil ve demokratik bir karar almasını bekliyorum.

GENEL MERKEZE TALİMAT VERDİ (!):
KARAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Genel Merkez’den konuyu hemen yeniden ele almasını ve kongrenin iptaline ilişkin kararı gözden geçirmesini bekliyorum. Gerçekleri gördüklerinde eminim bu son dakika operasyonlarına ve haksızlığa dur diyeceklerdir.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük15
şaşkın3
hayran1
kızgın1
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo