Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

POSBIYIK, LİSTELERİ DEĞERLENDİRDİ

POSBIYIK, LİSTELERİ DEĞERLENDİRDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “şunu unutmasınlar; Meclis’in büyük kısmını Allah’ın izni ile alacağıma yüzde yüz inanıyorum” dedi.
31 Mart Mahalli Seçimlere hazırlanan Posbıyık, Seçim Bürosu’nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, meclis üyeleri belirlenmesi sırasında çok sıkıntı çektiğini söyledi.  Sadece CHP ve Ereğli için değil kendi onuru içinde mücadele verdiğini belirten Posbıyık, “50 seneye yakın siyasetin içindeyim. Çok değişik günler yaşadım. Ama son zamanlarda yaşadığım stres, sindirme, baskı olaylarını hiç yaşamamıştım. Çok çetin günlerden geçtim. Belediye başkanlığı adaylığım tesadüfen oldu, aday olamıyordum. Belediye meclisi üyeleri yaparken de çok büyük sıkıntılar yaşadım. Zaman zaman gittim-geldim, istifa dilekçesi elimdeydi. Çünkü ben sadece CHP ve Ereğli’nin kazanması için değil aynı zamanda bir onur mücadelesi verdim. Halli Posbıyık onurunu ortaya koydu bu iş için.”
DEMİRTAŞ’IN LİSTESİ… POSBIYIK’IN LİSTESİ…
Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ında meclis üyesi olmasını istediği isimlerin kendi listesi ile harmanlandığını anlatarak, şu sözlerle konuştu:
“Netice bugün, bahar şimdiden gelmiş gibi yüzüm gülüyor. Çok iyi bir meclis listesi yaptım. Meclis listesine ilave edilenler zaten benim listemde vardı. Ama değişik sıralardaydı. Listeye gerin herkes benim partilim, kardeşim ve canımdır. Sıralar değişti ama yeni bir meclis listesi ile karşınıza çıktım. Allah bana bu 48 saatte yardım etti. Meclis üyesi listesinde de Yüce Allah bana, ezilmemem içi yardımını yaptı, şükrediyorum O’na.  Bu meclis üyesi gençtir, dinamiktir, sorgulayan ve Ereğli’nin sorunlarını bilen insanlardır.
Hiç kimseye baskı falan yaptığım yoktur. Mesela bir arkadaşım 27’nci sıraya atılmış. Yani ne yapayım ben, orada (Ankara) yazmışlar listeyi, arkaya atmışlar. Benim listeye en önden vermişler. Onu yazan Gelen Başkan Yardımcısı da bilmiyor, üstünü sildiği adamın kim olduğunu bilmiyor. Mesela Suat Yazıcı benim listemde vardı, çizmiş üstünü. Diğer listeden (Milletvekili Ünal Demirtaş’ın verdiği öne sürülen liste) aldığı adamında kim olduğunu bilmiyor. Kızgınlık ve gerginlikten bizi de milletvekilini de çıkartılar dışarıya, ‘ben yazıyorum’ dedi. Benim listemdeki birini çiziyor, vekilin verdiği listeden birini yazıyor. Kimi yazdığını, kimi aşağıya kaydırdığını da bilmiyor.”
İTTİFAK’IN BOZULDUĞU AN!
Posbıyık, sorulan soru üzerine ise İYİ Parti ve CHP arasındaki ittifakın neden bozulduğunu şu sözlerle aktardı:
“Bana bir başkan yardımcılığı ve 7 tanede meclis üyesi istediler. Bende espri yaptım sayın valime (İYİ Parti İL Başkanı Yavuz Erkmen) ‘ben size belediye başkanlığını vereyim siz bana bunları verin’ dedim. ‘Ben 29 bin küsur oy aldım kaybettiğim yerel seçimlerde. Sizde gelen seçimlerde 6300 oy aldınız’ dedim. ‘Bende çarptım böldüm size bir onda üç meclis üyesi hakkınız çıkar’ dedim. ‘Ama ben size bir onda üç diyecek kadar saygısızlık yapacak bir insan değilim.  Size 2 tane meclis üyesi veriyorum’ dedim. Kabul etmediler. İkinci toplantıya tekrar çağırdılar, ‘bu 2 kişinin ilk 14’de olacak. Bana liste vereceksiniz, o listeden ismi ben seçeceğim. İlk 14’te de birinci ya da beşince demem’ dedim. Ben siyasetçiyim, pazarlığımı Ereğli haklarına, CHP’nin haklarını korumak zorundayım. ‘Bana bir tane daha ver’ dediler, ‘peki’ dedim ve 20’nci sıradan bir tane daha verdim.
YAVUZYILMAZ RİCA ETTİ!
Üçüncü toplantıda yine baskı yaptılar bana, 25’inci sıradan bir meclis üyesi daha verdim, toplam 4 kişi oldu. Bunun üzerine Ankara’ya adayları tanıtmaya gittiğimizde bizi Meclis’e çağırdılar. Orada bana Deniz Yavuzyılmaz (CHP’li Vekil), ‘işi iyi biliyorsun, yaptığın hesaplar doğru.  Ama bu ittifakı biz bozmayalım, senden rica ediyorum benim hatırıma bir tane daha meclis üyesi ver; yarın göreceksin bunlar kabul etmeyecekler ve ittifakı bozan onlar olsun” dedi. Bir tane daha 26’ncı sıradan verdim.
Deniz Bey bana telefon etti, ‘bu ittifak bitmiştir. Dediğim oldu, bozdular’ dedi.”

DİĞER PARTİLERİN LİSTESİNİ DEĞERLENDİRDİ… EROL ŞAHİN’E KAPTAŞLI GÖNDERME…
CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, diğer partilerin meclis üyesi listesinde adı geçen herkesi sevdiğini ifade ederek, şöyle dedi:
Onların hepsi bin canlarım, kardeşlerim. Erol (Şahin) canım zaten, çok iyi görüşürüz kendisi ile. Mesela Kaptaş havasına merak sarmış, şimdi ona öğreteceğim. O Ordu’lu havası ile karıştırıyor. Hüseyin Uysal’da benim kardeşim, canım-ciğerimdir. Aynı şekilde Talat Şeker hakikaten sevdiğim bir insandır. Onların meclis üyeleri hepsi benim kardeşimdir. Hepimiz, onlarda bizlerde Ereğli’yi iyi bir noktaya getirebilmek için büyük bir mücadelenin içindeyiz. Onları da çıktıkları bu yolda kutluyor, başarılar diliyorum. Ama şunu unutmasınlar; Meclis’in büyük kısmını Allah’ın izni ile alacağıma yüzde yüz inanıyorum.”

GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ
Öte yandan Posbıyık, toplantının henüz başında, kayıt cihazlarını kapatmalarını istediği gazetecilerden; daha önce kalbini kırdığını belirttiği kişilerden özür dilediğini bildirdi. Tüm hatayı ise kendisinde bulduğunu kabul ettiğini sözlerine ekledi. 

 

POSBIYIK, LİSTELERİ DEĞERLENDİRDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo