Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZLÜ: ERDEMİR'İ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ ALAN EDECEĞİZ

ÖZLÜ: ERDEMİR'İ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ ALAN EDECEĞİZ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “pek yakında Erdemir`i özel endüstri bölgesi alan edeceğiz. Erdemir bu bölgenin bir değeridir” dedi.


24 Haziran Seçimlerine ilişkin başlattı saha gezisi kapsamında, gün içinde Bartın ve Zonguldak’ın ardından Karadeniz Ereğli’ye gelen Bakan Özlü, Gülüç beldede bulunan Büyük Anadolu Ereğli Otel’de konuştu.
Zonguldak Ereğli arası karayolunun yapılışı anlatan Özlü, “gelirken yollardan geldik, şimdi eskiden buralar tek şeritliydi, dağdan, tepeden zor geçerdik. Şimdi tüneller, bölünmüş yollarımız var bunları bizler yaptık AK Parti yaptı. Yaparsak yine biz yaparız, yaparız yaparsa yine AK Parti yapar. Seçim beyannameleri açıklandı. Bizim bütün vaatlerimiz, konuşmalarımız, rasyoneldir yani sağlam temellere oturur. Hesaba kitaba dayanır ve bir gelecek ait hayaller, idealler taşır” diye konuştu.

"ADAYLAR VAR, KONUŞUYORLAR"
Özlü, ülke siyasetine ilişkinse isim vermeden eleştirdiği CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir televizyon kanalındaki sözlerini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanı adayları var, meydanlarda konuşuyorlar. Diğer partilerin adayları var dinliyoruz. Bir kısmı gerçekten Türkiye'yi tanımıyorlar, Türkiye'nin çok gerisinde kalmışlar. Bahsettikleri konular 1930'lü yıllara ait.
Geçenlerde öğretmen olmasına rağmen dersine iyi çalışmayan bir Cumhurbaşkanı adayı var. Yani öğretmen kökenli olmasına rağmen derslerine iyi çalışmayan bir Cumhurbaşkanı adayı var. Geçenlerde diyor, yerli marka otomobil, ben seçilirsem bunu iptal edeceğim diyor, kapatacağım diyor bu işi. Şimdi bakın Türkiye'nin kendi markası ve Türkiye en büyük ihracat kalemi otomotiv sanayidir. Türkiye'de çok gelişmiş, kuvvetli bir otomobil yan sanayi vardır. Türkiye dünyanın en prestijli markalarına parça üretir. Kuvvetli, esnek bir yan sanayidir, 10 bin, 100 bin sipariş verirsiniz anında gönderir. Son 50-60 yılda oluşan bu alt yapıyı biz artık yerli bir otomobil ile taçlandıracağız.
Küresel bir başarı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu adaylarımızın dar vizyonu, dünyaya kapalı vizyonu, dar çerçevedeki düşünceleri bizim hayallerimizi anlaması mümkün değil. Bir de hep yıkma üzerine. 'Yaptırmak, yıkarım, durdururum' felsefe, düşünce dünyası bu. Oysa biz yaparız, AK Parti yapar, yapmışızdır, yapmaya da devam edecektir.”

ERDEMİR AÇIKLAMASI
Özlü, Trabzon için geçerli olmak üzere ‘kıyı kanunu yasası’ değişikliği yapılacağı sırada AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çakuroğlu’nun girişimi ile değişikliğe Zonguldak’ın da dahil edildiğini anlatarak konuyu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Erdemir’e getirdi. Özlü, “pek yakında Erdemir'i özel endüstri bölgesi alan edeceğiz. Erdemir bu bölgenin bir değeridir. Üretim, reform paketi kapsamında çıkarttığımız kanun kapsamında Erdemir'i özel endüstri bölgesi olmasını sağlayacağız" dedi.
Bakan Özlü, partililerin eşliğinde ilçeden ayrıldı.

 

ÖZLÜ: ERDEMİR'İ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ ALAN EDECEĞİZ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “pek yakında Erdemir`i özel endüstri bölgesi alan edeceğiz. Erdemir bu bölgenin bir değeridir” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
kızgın2
hayran1
şaşkın1
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo