Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖZEL İNSANLARI ZİYARET ETTİ

ÖZEL İNSANLARI ZİYARET ETTİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


YaklaÅŸan Mahalli Seçimlerde Karadeniz EreÄŸli’de AK Parti’den Belediye BaÅŸkan Aday Adaylığını açıklayan Yeminli Mali Müşavir Erol Åžahin’in, ‘destek’ ziyaretlerini sürdürdüğü bildirildi.
Åžahin’in, Karadeniz EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’ne giderek kurumun baÅŸkanı Ä°smail Åžentürk’ü ziyaret ettiÄŸi, dernek üyeleri ile görüştüğü belirtildi. Åžentürk, ziyarette, taleplerini ilettiÄŸi Erol Åžahin’e yönelik ÅŸunları kaydetti:
“Engelli olmak kiÅŸinin kendi tercihi deÄŸil. Yola çıkan birisi akÅŸam eve engelli olarak dönmek istemiyor. Buradaki bir arkadaşımız madende, diÄŸer arkadaşımız trafik kazasında, ben baÅŸka, öbürü doÄŸuÅŸtan sakatlandı. Yani bir ÅŸekilde durumuna engellilik meselesi geliyor. Burada belediyeyi gündeme getirmemizin sebebi; olurda ileride belediye baÅŸkanı olursanız sizden ÅŸimdi alacak yazıyoruz. Belediye baÅŸkanı olursanız biz ÅŸimdiden sizden peÅŸin peÅŸin bunları istemiÅŸ olalım. Sizden günü geldiÄŸinde de alalım istiyoruz.”

Erol Şahin ise ilçe başkanlığı döneminde engelliler için güzel çalışmalar yaptıklarını, halense engellilerin rahat yaşamı için çaba sarf ettiklerini öne sürerek şu sözlerle konuştu:
“Yapılacak çok iÅŸimiz var baÅŸkanım. Benim ilçe baÅŸkanı olduÄŸum zaman ÅŸu anki CumhurbaÅŸkanımızın BaÅŸbakan olduÄŸu dönemde engellilerle ilgili bir yasa çıkarttık. Engellilerimize maaÅŸ baÄŸlanmasıyla ilgili. Benim ilçe baÅŸkanlığını bıraktığım zaman 990’a ulaÅŸmıştı bu sayı. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında engellilerimize maaÅŸların bir an önce baÄŸlanması için iÅŸlemleri hızlandırıyorduk. O dönemde Türkiye’de çok kötü bir manzara vardı. Bir anne yada babayı düşünün evde zapt edilemeyecek durumda bir çocuÄŸu vardı. Sabah onu eve baÄŸlayıp ekmek parası kazanmaya gidiyordu. AkÅŸam eve geldiÄŸinde çocuÄŸunu çözen bir durum vardı, böyle bir Türkiye’de yaşıyorduk. Åžimdi ne oldu? Asgari ücretinde üzerinde engelli bakım maaşı var dolayısıyla iÅŸe gitmek zorunda kalmıyor. Bu sıkıntıların bir kısmını aÅŸtık.
BaÅŸkanımızın da söylediÄŸi gibi bizim okullarımız, sinemamız, havuzlarımız, parklarımız, bahçelerimiz ve yollarımızın hepsinin engelli kardeÅŸlerimizin hizmetine uygun hale getirilmesi gerekir. Türkiye genelinde engelli sayısı toplam nüfusun yüzde 10’undan daha fazla. Bu sayının içerisinde baÅŸkasının yardımına muhtaç olmayanlarda var. Ama baÅŸkasının yardımına muhtaç engelli kardeÅŸlerimizin sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Dolayısıyla engellilerin sorunlarını çözmek sadece belediyenin de meselesi deÄŸil. Bu herkesin meselesi. Çünkü hepimizin ailesinde, komÅŸusunda yakınında engelli bireyler var.
Bir başka şey yarın biz yada bir yakınımızın başına kaza gelip engelli olmayacağının bir garantisi var mı? Yok. O zaman toplumdaki her fert; işadamından, memuruna, belediyesinden, kaymakamlığına, derneklerden, vakıflarına herkese görev düşüyor. İsmail başkanım burada çok büyük bir görev ifa ediyor. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için büyük bir mücadele veriyor.
Çok baÅŸarılı iÅŸlerde yaptı. Ama bu çalışmaların desteklenmesi gerekiyor. Sadece belediye deÄŸil, elbette belediye üzerine düşeni yapacak. Çevremizdeki büyük ÅŸirketler de üzerine düşeni yapmalı. Belediye BaÅŸkanı olursam ben ÅŸimdiden size söz veriyorum. BaÅŸkanım beni geçmiÅŸten bu yana çok iyi tanıyor. Ä°steklerinin tamamını karşılamaya çalıştık. Hiçbir zaman reddetmedik. Bizim sorunları bir anda hepsini bitirme ÅŸansımız yok. Ama her yıl geçen yılın üzerine bir ÅŸeyler koyup üç-beÅŸ sorunu daha çözebiliyorsak bu bir baÅŸarıdır.”
Daha sonra Åžahin, isteklerini dinlediÄŸi dernek üyelerine, belediye baÅŸkanı olması durumunda taleplerinin yerine getireceÄŸini söyledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo