Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNERGEYİ AKP’LİLER REDDETTİ!.

ÖNERGEYİ AKP’LİLER REDDETTİ!.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun CHP’li üyesi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM Genel Kurulu’nda torba yasa görüşmelerinde CHP grubu adına söz aldı. İçinde Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu CHP’lilerin verdiği önerge görüşmeleri esnasında, önerge lehine konuşma yaptı.

AKP, TERÖRLE MÜCADELEDE GÖMLEĞİ YANLIŞ İLİKLEDİ

AKP iktidarının terörle mücadelede gömleği yanlış iliklediğini, bu sebeple gömleğin iki yakasının bir araya gelmediğini belirten Demirtaş, AKP’nin yanlış politikaları sonucu Türkiye’nin dört bir yanındaki evlere ateş düştüğünü ifade etti. 2002 yılında sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi, bugün kan gölüne çevirdiğini iddia eden CHP’li Demirtaş, bunun faturasını çocukların, eşlerin, annelerin, babaların ve şehitlerin ödediğini belirtti.

Terör nedeniyle mağdur olan acılı ailelere, sendikaların bağışta bulunması için yapılacak bu düzenlemenin doğru ve yerinde olduğunu aktaran Demirtaş, bu düzenlemeyi desteklediklerini, ancak yetersiz bulduklarını ifade etti. Demirtaş, “AKP iktidarının 14 yılda yapmış olduğu yanlışlar ve toplumsal travmalara yol açan bir başka konusu daha var, o da iş cinayetleri” dedi.

AKP, İŞÇİLERİ YİNE UNUTTU

Bir işçi sendikasının temel ve asli görevinin, işçi sınıfının kendi arasındaki dayanışmasını sağlamak olduğunu belirten CHP’li Demirtaş, “Üyesi olsun ya da olmasın herhangi bir işçi, bir iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdiğinde ya da meslek hastalığı sonucu yaşamını yitirdiğinde o sendika, o işçinin çocuklarının, eşinin yanında olmalıdır, onlara destek olmalıdır. Ya da bir işçi, iş kazası sonucu iş göremez hâle geldiğinde, meslek hastalığına yakalandığında sendika, o işçinin yanında olmalıdır, ona destek olmalıdır. Oysa bu torba yasa tasarısındaki maddeye bakıyoruz, böyle bir konu düzenlenmemiş. Burada, sendikaların asli görevi olan işçilerin ve ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir hüküm yok” dedi.

AKP’nin her zaman olduğu gibi bu torba yasa tasarısında da işçiyi unuttuğunu anımsatan CHP’li vekil, “İş kazası sonucu mağdur olan işçilerin çocuklarının, eşlerinin, ailelerinin unutulmasını biz kabul edemeyiz, etmemeliyiz. İktidar milletvekilleri, sizlere sesleniyorum: Siz de bu eksikliği kabul etmeyin” çağrısında bulundu.

İŞÇİ AİLELERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

Terörün olduğu gibi, AKP iktidarı döneminde Türkiye’nin kanayan yaralarından bir diğerinin de iş cinayetleri olduğunu hatırlatan CHP’li Demirtaş, 2016 yılının ilk 3,5 ayında 450 işçimizin yaşamını yitirdiğini, 14 yılda 17.000 işçimizin iş cinayetine kurban gittiğini, 70.000 işçimizin de iş göremez hale geldiğini belirtti. İç savaşta bile bu kadar çok kişi ölmüyor diyen Ünal Demirtaş, “işçilerimizin eşleri dul kalıyor, çocukları yetim kalıyor, anneler babalar da evlatsız kalıyor” dedi ve bu sebeple, işçilerin ailelerinin mağduriyetinin giderilebilmesi için önergelerinin kabul edilmesi çağrısını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son derece insani ve vicdani olan bu önergesi, içinde AKP Zonguldak Milletvekillerinin de bulunduğu iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo