Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

NE ‘KAMPÜSMÜŞ’ AMA..!

NE ‘KAMPÜSMÜŞ’ AMA..!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Ereğli eski Devlet Hastanesi alanının Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmesinin, buraya üniversite kampüsü yapılmasına engel olmayacağını bildirdi.
Çaturoğlu, partisinin eksi Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın ‘endişelerini’ aktardığı ifadelerinin ardından yaptığı yazılı açıklamasında, “kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin biz buraya kampüsü yaptıracağız. BEÜ KDZ. Ereğli Kampüsü yapılması ile ilgili spekülasyonlar hiç kimsenin işine yaramaz” ifadelerini kullandı. Çaturoğlu, şunları kaydetti:

DEĞİŞEN SADECE…
“Zonguldak Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi arazisine BEÜ Ereğli Kampüsü yapılması ile ilgili spekülasyonlar hiç kimsenin işine yaramaz. Daha öncede benzer haberler basına servis edildi. Sanki görünmez bir el buraya Üniversite Kampüsü yapılmasını istemiyor. Oysa biz bütün gücümüzle Milletvekili Adayı olduğumuz 7 Nisan 2015 tarihinden bu yana buraya Ereğli’mizin ihtiyacı olan bu kampüsün yapılması için mücadele veriyoruz.
Askeri Güvenlik Bölgeleri Genel Kurmay Başkanlığının talebi üzerine ilan edilmektedir. Burada bizim istemememize, üniversitenin istememesine ve bunu Karadeniz Bölge Komutanlığına iletmemize rağmen böyle bir karar alınmıştır.
Ancak halen arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğünündür. BEÜ’ye Üniversite Kampüsü yapılmak üzere süresiz tahsislidir. Değişen bir şey yoktur. Sadece proje gerçekleştirilirken Milli Savunma Bakanlığından izin alınacaktır. Değişen budur.
Biz buraya yapılacak olan BEÜ Kdz.Ereğli Kampüsü projesini 2018 revizyon programına aldırmak için çaba sarfediyoruz. Bu amaçla Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi Elvan ile geçtiğimiz günlerde etraflıca görüştük. Kendisi bu talebimize olumlu yaklaşmıştır. Bakanlığın Eğitim Yatırımları Dairesinden burası ile ilgili bilgileri istemiştir. Bugünlerde programa alınması işlemlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin biz buraya kampüsü yaptıracağız. Zonguldak kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

CANDEN NE DEMİŞTİ... 
(Önceki haberden)

Candan, sosyal paylaşım platformu Facebook’da yaptığı açıklamada,  şunları kaydetti:
“Değerli hemşehrilerim, eski devlet hastanesi arazisinin askeri güvenlik bölgesi kapsamına alındığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.
Hastane arazisinin üniversiteye devri için 2014 Belediye seçimlerini kazandıktan birkaç hafta sonra Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile TOKi Başkanını ziyaret ettik. Başkana, seçim kampanyasında bu arazinin Üniversite kampüsü yapılacağı vaadimizi ifade ettik. Zaten Nato boru hattı ve sit alanı nedeni ile hastane binalarının yıkılması sonrası bina yapamayacaklarını kendilerine izah ettik. TOKİ Başkanı kampüs fikrine sıcak baktılar ve arsa konusunda ısrarcı olmayacaklarını ifade ettiler.
Süreç boyunca Hastane binalarının yıkılmaması, eğer yıkılırsa, tekrar yapamayacaklarını defalarca belirttim. Ancak gelinen noktada Ereğli bir Üniversite kampüsünden mahrum kalmıştır. Süreci bilen ve bizzat benimle birlikte görüşmede olanların binaların yıkımına sessiz kalmalarını siz Ereğlili hemşerilerimin takdirlerine bırakıyorum.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet Ateşoğlu

18 Mayıs 2018 - 10:53

önce iş sahaları açın heğ tüketici olmayalım birazda üretici olalım bunlar tüketici sınıfına girer İŞ SAHALARI AÇMAK GEREK

Yorum Yazın

Canlı Radyo