Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAVLAK İLE ŞAHİN OMUZ OMUZA

KAVLAK Ä°LE ÅžAHÄ°N OMUZ OMUZA

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkanı Pevrul Kavlak, EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Erol Åžahin’i iÅŸaret ederek, “baÅŸkan adayımıza teÅŸekkür etmek istedim. Çünkü taÅŸ üstüne taÅŸ koyan emekçiler adına bizim dostumuzdur, emek dostudur” dedi.  
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Karadeniz EreÄŸli mitinginde açıkladığı EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda yapılacak yeni yatırım ile 1000 kiÅŸi iÅŸe alınacak açıklamasının ardından ilçeye gelen işçi lideri Kavlak, AK Parti teÅŸkilatını ziyaret etti.
Erdemir işçisi ile AK Partililer, parti önünde karşıladığı Kavlak’a yoÄŸun ilgi gösterdi. Kavlak’ı burada Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar ile EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Erol Åžahin karşıladı. Åžahin, çiçek verdiÄŸi Kavlak’a teÅŸekkür etti.   
İşçinin “Pevrul baÅŸkan nerede biz oradayız” sloganına kayıtsız kalmayan Kavlak, “Pevrul baÅŸkandan sizin aranızda çok var. Erdemir işçisi neredeyse biz oradayız” dedi.
“BAÅžKAN ADAYIMIZA TEÅžEKKÃœR ETMEK Ä°STEDÄ°M”
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ile Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ile birlikte AK Parti önünde işçiye seslenen Kavlak, şunları söyledi:
“Toplum sözleÅŸmemizi imzaladık. Bugün, iÅŸ çıkışında da kendi otelimiz yani sizin evinizde arkadaÅŸlarımıza gerekli açıklamaları yapacağız. Yalnız, bizim toplu sözleÅŸmede çok isteyip sonuç alamadığımız, özellikle Erdemir’de çalışan taÅŸeron arkadaÅŸlarımız ile ilgili çok ısrarlarımız oldu ama maalesef istediÄŸimiz sonucu alamamıştık.
Ama Sayın CumhurbaÅŸkanımız Erdemir’e gelmeden önce beni aradı bura ile ilgili bilgi istedi. Bende kendisine, ‘Erdemir’in en büyük sorunlarından bir tanesinin taÅŸeron sorunudur’ dedim. Erdemir’de çalışan taÅŸeronlar olduÄŸunu kendisine ilettim. Buradaki mitingden hemen sonra da, konuÅŸmasını dinledikten sonra kendisini aradım. Bu duyarlılığından dolayı kendisine teÅŸekkür ettim. Kendisi de bana, belediye baÅŸkan adayımızın da bu konuda çok ısrarcı olduÄŸunu, onunda kendisine telkinlerde bulunduÄŸunu söyleyince bugünde baÅŸkan adayımıza teÅŸekkür etmek istedim. Çünkü taÅŸ üstüne taÅŸ koyan emekçiler adına bizim dostumuzdur, emek dostudur.
Toplu sözleÅŸmenin tüm ayrıntılarını da saat 17.30’da iÅŸten çıkan arkadaÅŸlarımız ile otelimize geldiÄŸinde orada bir toplantı yapacağız. AkÅŸamı arkadaÅŸlarımız ile birlikte geçireceÄŸiz. Buraya kadar zahmet edip geldiÄŸiniz için hepinize teÅŸekkür ediyorum.
AK PARTİ TEŞKİLATINA ÇIKTILAR
Ardından Ä°lçe TeÅŸkilatı’nda baÅŸkanlık makamında da gazetecilere açıklamada bulunan Kavlak, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
"Ãœlkede yaklaşık bir hafta sonra yerel seçim olacağını hatırlatarak, “tabi her bölgenin dinamikleri farklıdır. Ä°stanbul bugün finansmanın baÅŸkenti, Bursa’ya bakıyorsunuz otomotivin baÅŸkenti, Zonguldak ve EreÄŸli de emeÄŸin baÅŸkenti. Burada emeksiz, emek olmadan hiçbir ÅŸey düşünülemez. Ki Erdemir’in bir baÅŸka özelliÄŸi de EreÄŸli’nin Erdemir ile bütünleÅŸmesidir. Yani Türkiye’de Kırıkkale Makine Kimya ile bütünleÅŸmiÅŸtir, Ä°skenderun Ä°sdemir ile bütünleÅŸmiÅŸtir, Karabük Kardemir ile bütünleÅŸmiÅŸtir. Yani Erdemir de bir ÅŸey olduÄŸu zaman EreÄŸli’nin bundan etkilenmemesi mümkün deÄŸil. Biz aÅŸağıda da bahsettiÄŸim gibi çok güzel bir sözleÅŸme imzaladık. Düşünebiliyor musunuz ortalama 2 bin 400 liraya varan bir zam aldık yıllık bazda. Neredeyse yüzde 30’lara varan bayram harçlıklarına zam aldık. Ama Anadolu’da bir söz vardır ‘bir yer biri bakar, kıyamet ondan kopar’ diye; bizim burada da her ne kadar bizim üyemiz olmasa da emek veren, bu iÅŸletmelerde çalışan ama emeÄŸinin karşılığını maalesef alamayan taÅŸeron olarak bizim isimlendirdiÄŸimiz emekçi arkadaÅŸlarımızın böyle bir sorununa Sayın BaÅŸkanın duyarlılığı, Sayın CumhurbaÅŸkanının özellikle her buraya gelmeden önce ve buradan dönüşte bu konuya duyarlılığından dolayı biz de şöyle bakıyoruz; emekçi için taÅŸ üstüne taÅŸ koyan herkesten Allah razı olsun. Bunun için de bizim yapmamız gerek bir ÅŸey varsa, taşın altına elimizi koymaktan asla kaçınmıyoruz. Bugün onun için baÅŸkana hem hayırlı olsun demek hem de burada sizlerin huzurunda kendisine baÅŸarılar dilemek için buradayım.”
AK Parti Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Erol Åžahin de ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederek; “sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler işçi dostlarıyız, ben de bir Erdemir işçisi evladıyım. KardeÅŸlerim Erdemir çalışanları, sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz, hoÅŸ geldiniz, ÅŸeref verdinizd edi. 
Ziyaret bir süre daha karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.

 

KAVLAK Ä°LE ÅžAHÄ°N OMUZ OMUZA

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ahmet Elmacı

26 Mart 2019 - 21:53

Bu seçim EROL ŞAHİN DE

Yorum Yazın

Canlı Radyo