Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“KAVGALI VE KÜS DEĞİLİZ”

“KAVGALI VE KÃœS DEĞİLÄ°Z”

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “Kavgalar bir ÅŸehri yoruyor. Bence ÅŸehrimizde kavga bitti. Sokak kavga edebilir, birileri kavga edebilir ama ben kavga etmiyorum” dedi.


Uysal, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduÄŸu, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında yaptığı açıklamalarda, geçtiÄŸimiz günlerde büyük Anadolu EreÄŸli Hotel’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi tanıtım programındaki projeleri çok önemsediÄŸini tekrarladı.

Projelerin Aralık ayından itibaren çalışmalarına başlanacağını belirten Uysal, şehrin alt ve üst yapıları ile ilgili bir çok çalışmayı da hayata geçirdiklerini anlattı.
EreÄŸli’nin en önemli sorunlarından birinin trafik olduÄŸuna dikkat çeken Uysal, ÅŸunları kaydetti:

TRAFİKTE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
“Åžehrimizde yeni bir trafik düzenleme çalışması yapılacak. Bütün amacımız ideal ÅŸehir olmaktır. Bunun için bugünden baÅŸladık, aylardır trafik düzenlemeleri üzerine çalışıyoruz. Bunun birkaç örneÄŸini kendi çabamızla yaptık. ÖrneÄŸi de Unpazarı, Ä°skele Camisi yanıdır. Yapılacak çalışmalarla ilgili evimde 4 ayrı dosya mevcut.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
Üniversite ile ilgili gelişmelerde herkesin katkısı var. Eski ve yeni milletvekillerimizin katkılarıyla da üniversite kampüsüne kavuştu. En büyük hedefimiz ve hayalimiz de kampüsün buraya kazandırılmasıydı. Turizm fakültesi de gelecek vaat eden bir fakültedir. Şehrin bugünkü sorunlarının çözümünde, gelecek planlamalarında, her şeyinde üniversitenin katkıları olur.

ALT YAPIYI YENÄ°LÄ°YORUZ
Felaketler yerel, çözümleri de yereldir. Bu felaketlerden de kurtulmanın bir daha yaşanmamasının tek faktörü de eğitimli toplum olmaktır. Alt yapıyı sürekli yeniliyoruz. Göreve geldiğimizden beri 40 kilometre alt yapı yaptık.

ŞİKAYET EDEN MAKAMDA OTURMUYORUM
Hiçbir zaman suçlayan ÅŸikayet eden bir insan olmadım. Çünkü ben, ÅŸikayet eden bir makamda oturmuyorum, çözüm makamındayım. Tabi ki alt yapı yaptık, asfalt döktük, sosyal faaliyet ve hizmetleri yaptık. Sivil toplum kuruluÅŸlarıyla görüşerek, ’Katılımcı Belediyecilik Anlayışının’ ve ’çevreci belediyeciliÄŸin’ en güzel örneklerini verdik.

GÖRMEK İSTEYEN GÖRÜYOR
Neler yaptığımızı görmek isteyen görüyor. Neler yapacağımızı da görüyor. Bunu da halkımızın takdirine bırakıyorum. 18 Aylık görev süremde en azından kavgadan yorulan bir şehirde kavganın bitmesini sağladım. Kavga etmiyoruz, bir birimize derdimizi anlatabiliyoruz. Yapılan eleştirilerden de rahatsız değilim. Ben de tersten sorayım; neyi yapmadım? Mesela yıllardır ihmal edilen mahalle yollarının korkuluklarını yaparak güvenliğini sağladık. Alt yapıya önem veriyoruz.

RUHSAT ALAMAMA SIKINTISI YOK

Ruhsat alamama gibi konularda olan sıkıntılar ise daha çok yapının imar durumundan meydana geliyor, yoksa belediyemizde mimar ve mühendis konusunda oldukça deneyimli personelimiz var. Verilen raporlarda arkadaşlarımız dosyalardaki eksikler nedeniyle gecikme olduğunu anlatıyorlar. Belediyemizdeki tüm mesai arkadaşlarımız konularında iyi çalışan arkadaşlarımızdır. Herkes hukuk çerçevesinde hareket etmek zorunda.

RAKÄ°PLERÄ°MÄ°Z BÃœYÃœK BELEDÄ°YELERDÄ°R
Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin rakibi Türkiye’nin en ileri belediyeleridir. Biz de Türkiye’nin en iyi Belediyesi ve marka ilçesi olma peÅŸindeyiz. Biz çevremizdeki belediyelerle deÄŸil, ülkedeki hatta dünyadaki belediyelerle yarış hazırlığı içerisindeyiz. Bunları toplum ne kadar hissediyor, biz ne kadarını verebiliyoruz ona bakmak lazım.
Biz, şehrimizin avantajlarını da dezavantajlarını da biliyoruz. Biz bilimsel belediye öğrenen belediye olacağız dedik, personelimizin de öğrenen bir personel olacağını söyledik. Bizim hedeflerimiz biraz farklı.

MAHALLE SORUNLARINI TESPÄ°T ETTÄ°K
Mahallelerde tespit ettiğim en önemli sorun, yol kenarlarında su kanallarının açık olmadığıydı. Bu yıl tüm mahallelerimizdeki su kanallarının temizliği yapılacak. Mahallelerimizdeki diğer sorunları da tespit ettik, çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada 1 Nolu sakin Dere Sokak ile ilgili bir vatandaşımız sizin haberlerinizin altına yorum yazıyor. Ben o sokağa gittim, ancak vatandaşımızın sorunu yazmadığı için ne istediğini anlayamıyorum. Bir dahaki sefere sorunu yazarsa, ona göre çalışma yapacağımızın sözünü veriyorum.

EN KISA ZAMANDA GÖRECEKSİNİZ
Benim bu şehre bir hayalim var, şehir hakkında inandıklarım var, gelmesini istediğim nokta var. Bu noktaya doğru da yolculuğumuz başladı, bunu da en kısa zamanda göreceksiniz. Bana göre bu hissediliyor ama bakış tarzınıza, neyi görmek istediğinize bağlı.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ
Balı yolundaki Gökme Köprüsü aslında yıllar öncesinden yapılması lazımdı. Çünkü çok büyük bir maliyet istemeyen bir yol. Orada ikinci köprü çalışması başlatıldı. Yakın zamanda da tamamlanacak.
Biz, pansuman veya çatlakları kapatma gibi tedavilerle uÄŸraÅŸmıyoruz, köklü çözümler üretiyoruz. Aynı ÅŸekilde KöseaÄŸzı yolunu yaparak Kandilli’li vatandaÅŸlarımızın ulaşımını rahatlattık. O yolda yaÅŸanan göçük de kısa sürede giderilecek.

BENCE KAVGALAR BÄ°TTÄ°
Kavgalar bir şehri yoruyor. Bence şehrimizde kavga bitti. Sokak kavga edebilir, birileri kavga edebilir ama ben kavga etmiyorum. Belediye başkanlığı makamı kavga yeri değil. Eğer birilerinin kavgası olur da Belediye Başkanı da katılırsa bu olmaz. Ben, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Metal Sendikası ile sivil toplum kuruluşları ile neden kavga edeyim? Oturup konuşurum, sorunu tespit ederim. Zaten ortak noktalarımız, ayrışan noktalarımızdan daha fazla değil mi? Benim, şehir için düşündüklerim arasında en önemlisi bu. Diğer şehirlerdeki başarı ve yükselme grafikleri birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerindendir. Kavganın yanında olur, kavga edersek bu şehre katkı sağlamaz.

KAVGALI VE KÜS DEĞİLİZ
Hiçbir sivil toplum kuruÅŸuyla kavgalı da, küs de deÄŸiliz. Hepsi ile birlik, beraberlik, kardeÅŸlik duyguları içinde yolumuza devam ediyoruz. Buz buraya kavgalardan şöhret elde etmek için, menfaatler elde etmek için gelmedik.  Halkımızın da, sessiz çoÄŸunluÄŸun da bu konuda bizi anladığını düşünüyorum. Ama birileri anlamak istemiyorsa, onları da kendi düşünce tarzları ve fikirleriyle baÅŸ baÅŸa bırakıyorum.

GÖREVİM SORUNLARI ÇÖZMEK
Kavga etmeyeceğim, çünkü benim bir görevim var. Benim görevim, bu şehrin sorunlarını çözmek, yarına taşımamaktır. Bunun Haricinde benim kavga etmek gibi bir görevim yok. Ancak şehrin zarar görüyorsa, halkın zarar görüyorsa kavga edersin.

STK’LARLA SÃœREKLÄ° GÖRÜŞÜYORUM
Sivil toplum kuruluÅŸlarıyla (stk) sürekli fikir alışveriÅŸinde bulunuyorum. Bunların bir çoÄŸu basına yansımıyor. TSO (BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker) ile de, Türk Metal (Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan) ile de, (Türk Metal Genel BaÅŸkan Yardımcısı ) Yusuf Ziya OdabaÅŸ ile de, Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç ile de, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel ile  de, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası BaÅŸkanı Ä°rfan Erdem ile de; biz herkesle görüşüyoruz.

HALKIMIZ BUNU Ä°STÄ°YOR
Belediye baÅŸkanı olarak benim bütün hareket ve davranışlarım o makamı temsilen olmalı. O koltuk da bana ’sen, geceni gündüzüne katacaksın, gerekirse 24 saat uyumayacaksın halkına hizmet edeceksin. Åžehrini gelecek nesillere taşımak için canla baÅŸla çalışacaksın’ diyor. Halkımız da zaten benden bunu istiyor. Biz, belediye meclis üyelerimizle birlikte de ÅŸehrimize hizmet için birlik ve kardeÅŸlik içinde yolumuza devam edeceÄŸiz.”

3 MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° KESÄ°N!
Programın son bölümünde Kapan’ın 1 Kasım seçim çalışmalarına ve partilerin adayı Milletvekili Fauk ÇaturoÄŸlu’na iliÅŸkin sorusunu da yanıtlayan EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ÅŸunları söyledi:
“AK Parti’den seçilmiÅŸ bir belediye baÅŸkanıyım, partimin seçim çalışmalarında yer almalıyım. Ancak makamda oturmam pek etik olmazdı. Bunun için izine ayrıldım. Çok alanda bulunayım, daha çok çalışayım ve 7 Haziran seçimlerindeki sonuçları deÄŸiÅŸtirme, 1 Kasım seçimlerinde tekrar partimin tek başına iktidara gelmesine katkıda bulunayım istedim. Mahalle ve köylerde halkımızın partimize olan ilgisinin arttığını görüyorum. Zonguldak’tan en az 3 milletvekili çıkaracağız. Bu 4’de olabilir.

HEPSÄ° ZONGULDAK ADAYIDIR
Adayımız Faruk ÇaturoÄŸlu’nun Alaplılı olması olumsuzluk yaratmıyor. Her adayımız Zonguldak’ın adayıdır. Zira, ben EreÄŸlili, Alaplı’lı, Kastamonu’lu, Kars’lı, Trabzon’lu gibi ayrıştırmaya katılmıyorum. Bunun en acısını ben yaÅŸadım. Yerel seçimlerde benim için de ’Alaplılı’ söylemlerinde bulunuldu. Halbu ki Alaplı, EreÄŸli’ye baÄŸlı bir nahiyeydi. 1980’li yıllardan sonra ilçe olarak EreÄŸli’den ayrıldı. Bu gibi konulara da çok girmek istemiyorum. Ä°nsan yaÅŸadığı topraÄŸa, caddeye, suya benzer. Hangi yıla geldik artık insanlar uzaya gidiyor, bilgi çağındayız ama biz hala oralı-buralı diyoruz. Bunu artık bana sormayın. Önemli olan saÄŸlanan katkıdır. Birlik ve beraberce hareket etmenin ne zararını görüyoruz ki?”

Programı dinleyen Ereğli FM Yönetim Kurulu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş ile Belediye Meclis Üyesi Hasan Pınarcık, Uysal ve Kapan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo