Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ÇATIŞMAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ“

“ÇATIÅžMAYLA KARÅžI KARÅžIYAYIZ“

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye şu anda 13 yıl öncesine nispetle çok daha fazla çatışmayla karşı karşıya" dedi.

Kamalak, partisinin il baÅŸkanlığınca bir kafede düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuÅŸmada, gazeteci Ahmet Hakan CoÅŸkun’a yapılan saldırıyı ÅŸiddetle kınadı. 

Basına yönelik her türlü baskı ve tehdidi de kınadığını belirten Kamalak, "Basın alabildiÄŸine özgür olmalı. BaÅŸkalarına hakaret ve küfretmeyi gerektirmez. BaÅŸkalarına hakaret etme hakkını vermez. Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı ÅŸiddetle kınıyorum. Çok afedersiniz herkes köpeÄŸine sahip çıksın. EÄŸer saldırgan bir köpeÄŸi başıboÅŸ olarak bir kimse sokaÄŸa bırakıyorsa emin olun o saldırgan köpeÄŸi sokaÄŸa bırakan sahibi o köpekten haysiyetsizdir, daha ÅŸerefsizdir" diye konuÅŸtu.

Milli Görüş’ün yer almadığı bir meclisin Türkiye’nin hiçbir problemini çözemeyeceÄŸini savunan Kamalak, milletvekili seçimlerinin üzerinden 6 ay geçtiÄŸini hatırlattı. Kamalak, şöyle devam etti:

"Allah aÅŸkına bu ülkenin hangi problemini çözdüler. Söyleyebilir misiniz? Hiçbir problemini. Peki 6 aydan bu yana bu meclis hangi faaliyeti yaptı? Hiç. Altı aydan bu yana TBMM’de sadece maaÅŸlar çalışıyor. Milletvekillerinin sadece maaÅŸları çalışıyor. Milletin, garibanların ve sizin kesenizden milletvekillerinin sadece maaşı çalışıyor, kendileri deÄŸil. CumhurbaÅŸkanı bazı partileri eleÅŸtirirken ’Siz Sivas’ın doÄŸusuna gidemiyorsunuz’ diyor. Türkiye’nin asayiÅŸinden ve güvenliÄŸinden kim sorumlu? Bir kısım vatandaÅŸlarımızın ÅŸehit kanlarıyla yoÄŸurulmuÅŸ birkaç bölgesine gidemiyorsa bunun vebali ve günahı kime ait.

- "Cumhurbaşkanımıza başbakanlığı döneminde söyledim"

"Önünüze yarın sandık gelecek. Askerlik çağına gelmiÅŸ evladınızı vatan görevi yapsın diye DoÄŸu’ya, GüneydoÄŸu’ya gönderebilir misiniz? Gitmesine razı olur musunuz?" diye soran Kamalak, şöyle devam etti:

"Oralar bizim deÄŸil mi? Bizim ama yaÅŸanmaz hale getirildi? Ben bunu Sayın CumhurbaÅŸkanımıza, baÅŸbakanlığı döneminde söyledim. Sayın BaÅŸbakanım, ’Demokratik süreç, Kürt açılımı, barış ve çözüm süreci’ dediniz. ’Saadet Partisi olarak söylemeye dilimi varmıyor ama bu çözüm süreci dediÄŸiniz ÅŸey neticede Türkiye’yi ya bölünme noktasına getirecek ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecek’ dedim. Türkiye ÅŸu anda 13 yıl öncesine nispetle çok daha fazla çatışmayla karşı karşıya."

Türkiye’de her gün ÅŸehit haberlerinin geldiÄŸini ifade eden Mustafa Kamalak, "Bunun böyle olacağı belliydi’’ dedi.

Terörün sonlandırılması için içerideki terörist baÅŸlarının ve silahlı unsurların yurt dışına çıkarılması ön görüldüğünü ama aksinin olduÄŸunu dile getiren Kamalak, "Habur olayını düşünün. Dışarıdaki yüzlerce eÄŸitim görmüş terörist komutanlar Habur’dan içeriye alındı. Åžimdi nerede yurt dışından gelen o silahsız kiÅŸiler. Kamplarda terörist eÄŸitimi veriyor. Dışarıdakiler eÄŸitilmiÅŸ olarak içeri getirildi. DaÄŸdaki teröristler silahlı olarak ÅŸehir merkezlerine indirildi. KCK yani terörün ÅŸehir yapılanması sebebiyle içeri atılan, tutuklanan içerideki teröristler serbest bırakıldı. EÄŸitilerek Türkiye’nin 81 iline dağıtıldı. Bu yüzden Ä°stanbul’da karakollar basılıyor, polisler ÅŸehit ediliyor. Yetmedi askeri terörist diye teröristler gerilla oldu" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

- "Partimizin meclise girmesi hayırlar doğuracak"

Kamalak, 1 Kasım milletvekili seçiminde önemli bir fırsat yaşanacağını belirterek, "Önümüzde önemli bir fırsat var. Belki 7 Haziran seçimlerinden sonra böyle bir yeni bir seçime karar verilmiş olması inşallah partimizin meclise girmesi bakımından hayırlar doğuracaktır" dedi.

-"Anayasa’da baraj yok"

Saadet Partisi’ne verilen oyların boÅŸa gideceÄŸinin söyleneceÄŸini ifade eden Kamalak, ÅŸunları anlattı:

"Soruyorum size AK Parti’ye verilen oylar AK Parti’ye, CHP’ye verilen oylar CHP’ye, MHP’ye verilen oylar MHP’ye, HDP’ye verilen oylar HDP’ye gidiyor. Nasıl oluyor da Saadet Partisi’ne verilen oylar baÅŸka partiye gidiyor? Anayasa’da bireysel baÅŸvuru diye ortaya çıkardığımız bir müessese var. Buna göre bir temel hakkının ihlal edildiÄŸini iddia eden herkes Anayasa Mahkemesi’ne bireysel baÅŸvurma hakkına sahiptir. Anayasa Mahkemesi o bireyin hakkının ihlal edilip edilmemiÅŸ olmasına karar verecektir. Farz edin ki Saadet Partisi’nin milletvekili adayları milletvekili seçilecek kadar oy aldı. Ama ülke genelinde yüzde 10’luk parti barajı aÅŸamadı. 40 bin oy alan aday seçilemeyecek partisi barajı aÅŸamadığı için buna karşılık 30 bin oy alan aday partisi barajı geçtiÄŸi için milletvekili seçilecek. Burada 40 bin oy alan milletvekilinin hakkı ihlal edilecek. Anayasa Mahkemesi’nin üyeleri buna yok mu diyecek. 40 bin oy alan arkadaşımız müracaat ettiÄŸinde Anayasa Mahkemesi burada bir hak ihlali var diyecek. Haksız yere mazbata alan kiÅŸinin mazbatası iptal edilecek. Hak edenin mazbatası verilecek. Bunun bir örneÄŸini biz 1996’da yaÅŸadık. Anayasa’da baraj yok. Barajı karşımıza getiren yine bir darbe ürünü olan 298 sayılı Kanun’dur. Bireysel yönüyle bunu yerle bir edeceÄŸiz. Partimize verilecek hiç bir oy zayi olmayacaktır."

- "Biz Esad’ı makamında uyardık"

Hiç kimsenin cesaret edemediÄŸi dönemde Suriye’ye giderek BeÅŸÅŸar Esad​’ı uyardıklarını anlatan Mustafa Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı:

"CumhurbaÅŸkanım, bugün DoÄŸu’da ÅŸehitler geliyorsa ve kıyılarımıza Suriyelilerin cesetleri vuruyorsa bunun vebali sizsiniz. Bu ülkeden sorumlu olan sizsiniz. Biz uyardık sizleri. Hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediÄŸi dönemde biz Esad’ı makamında uyardık. Kendisine de bir tablo hediye ettik. Türkiye’ye geldi ve basın toplantısı yaptık. EndiÅŸelerimizi aktardık. Bize Esad’cı dediler. Biz ne diyorduk bu yangın baÅŸlamadan söndürülmelidir. Peki ne oldu sonra 300 bin Suriyeli kardeÅŸimiz hayatını kaybetti. Üç milyon Suriyeli evinden barkından oldu. BeÅŸ milyonu da güvenli bölgeye çekildi. Esad gidecekmiÅŸ. EÄŸit-donat politikası uygulanmaya baÅŸlandı. CumhurbaÅŸkanına mektup yazdım. ’Siz ABD’yle el birliÄŸi içinde eÄŸit-donat uygulamasına karar verdiniz’ Kimi eÄŸiteceksiniz. Suriye’deki muhaliflere adam öldürme eÄŸitimi verip adam öldürecek silahlarla donatacaksınız. Sizin bu uygulamanız Esad’a da aynı hakkı vermez mi? Rusya’ya aynı hakkı vermez mi? Türkiye’ye baÅŸkaldıran isyancıları eÄŸit-donat çerçevesinde aynı ülkeler sana karşı bunları uygulayacak olursa ne diyeceksin? Suriye’deki sözüm ona muhaliflere gönderilen silahların önemli bir kısmının PKK’nın elinde olduÄŸu dolayısıyla ülkemizden giden silahların Mehmetçikleri ÅŸehit ettiÄŸi iddia ediliyor. Devlet yönetimi çoluk çocuk iÅŸi deÄŸildir."

  Kamalak, konuÅŸmasının ardından partilerinin Zonguldak Milletvekili adaylarını partililere tanıttı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo