Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İYİ PARTİ İLE CHP İTTİFAKI NEDEN KOPTU?

Ä°YÄ° PARTÄ° Ä°LE CHP Ä°TTÄ°FAKI NEDEN KOPTU?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Ä°YÄ° Parti Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Yavuz Erkmen, EreÄŸli ilçesindeki CHP ile olan ittifakın CHP adayı Halil Posbıyık’ın siyasi nezaketsizliÄŸi nedeniyle bozulduÄŸunu söyledi.
Erkmen, partisinin Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Evrim BalbaloÄŸlu ile basın toplantısı düzenleyerek CHP ile ittifakın neden bozulduÄŸunu açıkladı. “Ä°ttifakta yer almak istemiyoruz kanısına kimse varmasın” diyen Erkmen, ÅŸunları kaydetti:
“Hepsi yalandır. EreÄŸli’de de biz samimi olarak ittifak iÅŸbirliÄŸi içerisinde CHP ile birkaç sefer görüşme yürüttük. Bu toplantılarda samimi olarak ittifaka yaklaÅŸmamıza raÄŸmen bize yaklaşım pek samimi olmadı, biraz küçümseyici oldu. Biz hiçbir ÅŸekilde meclis üyesi sayı veya isim pazarlığına girmedik. Ä°lk 15 ismin içinde 2 meclis üyesi teklif edildi. Bu üyelerin sıralamasını da ilk 15 içinde yer alacağı ifade edildi ama somut bir sıra verilmedi.
Yanı bu sıralama 3 ile 9’da 1 ile 8’de, 14 ile 15 de olabilir. Ama bizi esas üzen taraf ve siyasi nezakete sığmayan ise ÅŸu olmuÅŸtur: 'Bu iki kiÅŸiyi de sizin içinizden ben seçerim.' Böyle bir söylem, bizi hakikaten kırmıştır. Bu, Ä°YÄ° Parti’nin yok sayılmasıdır. İçimizden arkadaÅŸlarımıza güvensizlik duyup da, ‘gelin ben seçerim’ demek, siyasi nezakete de sığmayan bir olaydır. Biz kendilerine en ufak ÅŸekilde isim bildirmedik, ima dahi etmedik. Ama iki tane veririz ve bunları da biz seçeriz denmesi bir partinin yok sayılmasıdır. Biz, bunu bir siyasi nezaketsizlik olarak gördük. Ve bu ifade tamamen CHP’nin adayı olan Halil Bey (Posbıyık) tarafından söylenmiÅŸtir. Halil Beyin aday olarak bu tutumu deÄŸiÅŸmediÄŸi için sonuçta bir partinin yok sayılmasına en baÅŸta ben bu teÅŸkilatın başı olarak kesinlikle izin veremezdim. Bu görüşümü gerek ilde yönetim kurulu arkadaÅŸlarımıza, gerek ilçeye geldiÄŸimizde arkadaÅŸlarımızla da paylaÅŸtım.
Çünkü bu küçümseyici, ‘sizin bir gücünüz var mı ki sizin içinizden ben istediÄŸimi alırım, sizin ÅŸu anda oy potansiyeliniz zaten belli, 500-600’ü geçmez’ gibi bir takım söylemler bize hakikaten bir yerde siyasi nezaketten yoksun söylemler olarak gelmiÅŸtir. Burada biz ‘tepeden bakma’ anlayışını, Ä°YÄ° Parti’ye karşı küçümseyici tavrı gördüğümüz için ‘biz EreÄŸli’de varız, seçime kendi adayımızla gireriz. İçimizden hiçbir arkadaşımızı seçtirmeye müsaade etmeyiz’ dedik. Bu sonuçla da kendi adayımızı çıkarıp yarışa girmeye karar verdik. Zaten bu akÅŸam ya da en geç yarın sabah Genel Merkezimizin açıklayacağı adaylar arasında EreÄŸli’de olacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo