Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNCE, ZONGULDAK’TA KONUŞTU

İNCE, ZONGULDAK’TA KONUŞTU

Sesinin kısıldığı gerekçesiyle iptal ettiğini sosyal medyada bildirdiği Zonguldak mitingini son dakika kararı ile gerçekleştirilen CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı olduğumda iki gün içinde OHAL kalkacak" dedi.



CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran günü yapılacak olan seçimler öncesinde Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı olduğunda iki gün içerisinde Olağanüstü Hal'in (OHAL) kalkacağını ifade eden İnce, şunları söyledi:
"Zonguldaklılar hiç canınızı sıkmayın bu iÅŸ oldu. Maya tuttu. DeÄŸiÅŸim gerçekleÅŸecek. 16 yıldır iyileÅŸmeyen ekonomi, iyileÅŸmeyen saÄŸlık, iyileÅŸmeyen dış politika artık yeni doktor gelecek tedavi edecek. 24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteÄŸiyle cumhurbaÅŸkanı olduÄŸumda iki gün içinde OHAL kalkacak. Özgür demokratik bir Türkiye, gençlere özgürce tweet atmayı vadediyorum. Korkusuzca cumhurbaÅŸkanını da eleÅŸtirecek. Hz. Peygamber Veda Hutbesi'nde 100 bin kiÅŸi toplanmış, 'Sizde bir hakkım var mı?' diye soruyor. Peygamber bile soruyor, bizimkini kimse eleÅŸtiremeyecek. Böyle bir dünya yok. Türkiye'de evrensel kurallara uygun bir hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, bağımsız mahkemeler, talimatla çalışmayan, çay toplamayan hakimler bulacağız. Bunu bulduÄŸumuzda yabancı yatırımcı diyecek ki Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye'de güzel ÅŸeyler oluyor. Türkiye güvenilir bir ülke, önce bunu inandıracağız. Sonra Merkez Bankası baÅŸkanını CHP Genel Merkezine çağırmayacağız. O bağımsız olacak. Ekonomiyle ilgili kurulların başına insan tayin ederken, bürokrat tayin ederken 'Acaba bu CHP'limi diye bakmayacağız' ehliyet var mı, liyakat var mı buna bakacağız. Güven veren bir ülke olacağız. Türkiye'de son 40 yıldır siyasetçi meydanlarda hep kemer sıkmayı, tasarrufu konuÅŸtu. Ben bunu deÄŸiÅŸtiriyorum. Bu sefer millet deÄŸil, devlet kemer sıkacak. Nasıl kemer sıkacak anlatayım. Bir saray var, 2 milyar dolar. Konut yapsaydık 100 bin konut yapardı. 4 milyon Suriyeli var Türkiye'de, 40 milyar dolar para harcadık. Konut yapsaydık 2 milyon konut yapardı. Ä°ÅŸte bunlar olmayacak. Çünkü barış gelecek Türkiye'ye, Suriyeli de davul zurna ile memleketine geri dönecek. 300 araçla gezmeyeceÄŸim, sarayda yaÅŸamayacağım. 16 senedir Ankara'da yaşıyorum. 14 senedir kirada oturdum. Son 1,5 senede bir apartman dairesi aldım. Valla benim evim bana zaten saray gibi geliyor. Ben daha evime doymadım ki, o benim. Helal parayla alınmış o. Evimde oturacağım, devletin resmi iÅŸleri için de Atatürk'ün kullandığı Çankaya Köşkü'nü kullanacağım.” 
"Benim projem huzur" 
Ä°nce, projesinin huzur olduÄŸunu söyleyerek şöyle devam etti: 
"Bütün bunları yaptığımızda 'senin projen ne' diyor. Senin projen kanal kazmak, hafriyat. Rant, imar. Benim projem huzur. AK Partili, ülkücü, HDP'li, Ä°YÄ° Parti'li, Saadet Partili kardeÅŸlerim hepinize sesleniyorum. Benim size vaadim huzur, önce barışacağız. Öyle Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes bir tarafa çekmeyecek. Hepimiz bir olacağız. Önce barışacağız, meydanlarda cumhurbaÅŸkanı gelip 'Tezek, çöplük, pislik' laflar etmeyecek. Millet de ona hakaret etmeyecek. Ekonomik olarak büyüyeceÄŸiz. Kimler büyütecek ekonomimizi, gelecek seçimleri düşünen siyasetçidir. Gelecek nesilleri düşünen devlet adamıdır. Bugün bir emekli ablamız bana sordu, 'emekliye ne vereceksin' diye. 'Önce torunlarına sonra sana' dedim. Çünkü torununa vermezsem o senin gelip emekli maaşını istiyor zaten. Torununu iyi okulda okutacağız, ücretsiz ve devlet okulunda okuyacak. Bunu baÅŸarabiliriz. 1923'te Atatürk bunu nasıl yaptıysa öyle yapabiliriz" diye konuÅŸtu. 
“EN FAZLA DUYACAÄžINIZ SÖZ KALÄ°TE OLACAK" 
Muharrem Ä°nce, "Milli politikalar uygulayacağız. Öyle lafla milli, yerli olmaz. 'Dolarla bizi terbiye etmek istiyorlar' diyor. Peki anladım da köprüden geçiÅŸleri niye dolar üzerinden yaptın. Muharrem Ä°nce'nin cumhurbaÅŸkanlığında en fazla duyacağınız söz kalite olacak. EÄŸitimde, saÄŸlıkta kalite. Yol yaptın ama yaptığın da kalite yok, çöküyor. 16 senedir iktidardasın, yolu yok. Uçağı THY indirmiyor. Uçmasan da para ödüyorsun. Demirel 1. seneyi 50 sene önce yaptı. 3. köprüyü ErdoÄŸan yaptı. Dördüncüyü de Ä°nce gelir yapar. Köprü yapmak ufak iÅŸ, milletin gönlüne köprü yapmak lazım. Sen meydanlarda geliyorsun CHP'ye geliyorsun 'Tezek, pislik' diyorsun. Ben de 'Ey AK Partili kardeÅŸlerim gelin bu düzeni deÄŸiÅŸtirelim' diyorum" dedi. 
"ZÄ°RAAT BANKASI'NIN MEDYA Ä°LE NE İŞİ VAR" 
DoÄŸan Medya Grubu'nun devrine iliÅŸkin de konuÅŸan Ä°nce, "Türkiye'de her ÅŸeyin yerli yerine oturması lazım. GeçtiÄŸimiz günlerde bir medya devi el deÄŸiÅŸtirdi. Ziraat Bankası kredi kullandırdı. Ziraat Bankası'nın görevi ne, basınla medyayla ne iÅŸi var. Gitti 1 milyar doları bin ÅŸirkete verseydi her birine 4,5 trilyon verirdi. Türkiye bin tane ÅŸirket ayaÄŸa kalkardı. KOBÄ°'lere verseydi, 10 bin KOBÄ°'ye 450 bin lira verirdi. Çiftçiye verseydi 100 bin çiftçiye 45 bin lira verirdi. Ama bütün bunları yapmak yerine geldi bir kiÅŸiye bunu verdi. Bu haksız, bu adaletsiz alışveriÅŸi kınıyorum. Bunu Allah'ın izniyle iktidara geldiÄŸimizde, cumhurbaÅŸkanı olduÄŸumuzda çözeceÄŸim" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
"DÃœNYADAKÄ° 100 MARKA ARASINDA TEK BÄ°R TÃœRK MARKASI YOK" 
Türkiye'de üretilen ürünlerin dünya markaları arasında yer almadığına dikkat çeken Ä°nce, "Ben bu ülkenin çocuklarına Fizik anlattım. Ben bu ülkenin gençlerine sesleniyorum ve onların analarına sesleniyorum. AK Partili kardeÅŸlerim, kadın kardeÅŸlerim sizin de vicdanınıza sesleniyorum. Bu akıllı çocuklarımız bu memleketin akıllı çocukları artık yurt dışına gidiyorlar. O kaçışı durduracağız. Türkiye boÅŸa çalışan kasnak gibi, avare kasnak gibi. Televizyon üretiyoruz, otomobil üretiyoruz. Yalnız para kazanamıyoruz. Türkiye bir televizyondan 10 euro, bir otomobilden 100 euro kazanıyor. Tekstil de öyle, dünyada markamız yok. Marka oluÅŸturmamız lazım. Dünyada otomobil, iÅŸ makinesi, beyaz eÅŸya, telefon, bilgisayar aklınıza ne geliyorsa dünyadaki 100 marka arasında tek bir Türk markası yok. Marka oluÅŸturacağız, tasarım yapan gençler, teknoloji üreten gençler. Tasarım yapan gencin özgür olması lazım. Özgür birey bunu yapabilir. Özgür bireyler yetiÅŸtireceÄŸiz. Buraya gelecek, milletin önünde gençlerle tartışacağım. CumhurbaÅŸkanı olduÄŸumda televizyon kanallarına 'Bana ısmarlama sorular sormayın, zor sorular sorun. Ben sizin başınıza musallat olmaya gelmiyorum' diyeceÄŸim" ifadelerini kullandı. 
"CUMHURBAÅžKANI OLURSAM PASSOLÄ°G'Ä° KALDIRACAÄžIM" 
CumhurbaÅŸkanı olması halinde stadyumlarda uygulanan Passolig uygulamasını kaldıracağını ifade eden Ä°nce, "Bir Passolig var, stadyuma gittiÄŸinde nerede oturduÄŸun kim olduÄŸun belli. Niye belli, stadyuma beyefendi giderse tezahürat yapıyorlar, yuhalıyorlar polise aldırıyor. Aziz milletimize söz veriyorum. Bir yıl cumhurbaÅŸkanlığı yaptıktan sonra AK Partili insanların çoÄŸunlukta olduÄŸu bir maça gideceÄŸim. Yuhalarsa 'Demek ki doÄŸru yolda deÄŸilim' diyeceÄŸim, alkışlarlarsa 'iyi yoldayım' diyeceÄŸim. Ama cumhurbaÅŸkanı olursam Passolig'i kaldıracağım. Böyle ülkede huzur olmaz" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
GENÇLERE 16 YENÄ° MESLEK UYARISI 
Gençlere önümüzdeki 4 yıl içerisinde 16 yeni meslek türünün çıkacağını ifade eden Muharrem Ä°nce şöyle devam etti: 
"Gençler bunu sizinle birlikte yapacağım. Önümüzdeki 4 yılda 16 yeni meslek çıkacak. Bu yeni meslekleri öğrenmeniz lazım. Mesela bu yeni mesleklerden birisi robot koordinatörlüğü, çözüm mimarlığı, mekatronik mühendisliÄŸi. Bunları öğreneceksiniz, çağın gerisinde kalmayacaksınız. Benim ülkemin evlatların Fransız'ın, Ä°ngiliz'in çocuklarından ne farkı var. Her sene 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceÄŸiz. GüneÅŸ ve rüzgar enerjisini yaygınlaÅŸtıracağız. Öyle Zonguldak'ta olduÄŸu gibi termik santrallerle insanları boÄŸmayacağız. Türkiye'nin güneÅŸ enerjisi potansiyeli yüzde 130, yani 100 tüketiyorsak 130 üretme potansiyelimiz var. Onun için gençlerimizin iyi eÄŸitilmesi lazım. En kısa sürede Türkiye'deki bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracağız. Gençler sizin bu ülkenin bayrağına, toprağına, Cumhuriyet ve Atatürk'ün deÄŸerlerine sımsıkı baÄŸlı olmanızı istiyorum. 19 Mayıs'ta 500 lira gençlik bursu, 29 Ekim'de 500 lira bursu. Bir ülke çocuklarını ücretsiz sınava sokamıyorsa yazıklar olsun, bütün çocuklar sınava ücretsiz girecek. Fizik öğretmeni Muharrem Ä°nce sözü bu. Hiçbir öğrenci 2 yıl içinde tarikat, cemaat yurduna muhtaç kalmayacak, devletin yurdunda kalacak. Burada bir tek adam var, tek adamın yanında da ehliyetsiz, liyakatsiz bir ekip var. Bunları gönderip güçlü lider ve ekip anlayışına inanan bir ekip getireceÄŸiz. Ortak akıl ile ortak iyiyi bulacağız. Hepimiz için iyi olan, bunu yapabiliriz. Muharrem Ä°nce'nin CumhurbaÅŸkanlığında söylem deÄŸiÅŸecek. Meydanlarda hakaret yok dedim. Benim Genelkurmay baÅŸkanım, benim bakanım demeyeceÄŸim. Sayın Genelkurmay BaÅŸkanı, Sayın Vali diyeceÄŸim. Çünkü onlar benim deÄŸil milletin bakanı, milletin valisi. Ama benim dönemimde de Genelkurmay BaÅŸkanı helikoptere binip birilerini tehdit etmeye gidemez. Hemen görevden alırım. Herkes hak ettiÄŸi yerde duracak. Bizim dönemimizde yine söz verildi mi tutulacak. Emekli maaşını da düzenleyeceÄŸiz. Çiftçi mazotu 24 Haziran'dan itibaren bir hafta içinde 3 liradan alacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Madenlerimiz kimseye peÅŸkeÅŸ çektirilmeyecek. SözleÅŸmeli öğretmenliÄŸi kaldıracağız. Mahkeme kararı var öğretmenlik asli ve sürekli bir iÅŸtir diyor ona uyacağız. Öğretmenlere ve polislere 3 bin 600 ek göstergeyi vereceÄŸiz. Yargıda haksızlığa uÄŸramış hepsiyle ilgili kim yargıda haksızlığa uÄŸramışsa, Silivri duruÅŸmalarını en fazla takip eden milletvekillerinden birisiyim. Silivri'de mahkeme baÅŸkanı dalga geçiyordu, 5-6 sene hapis cezası veriyordu. Bir gün mahkeme baÅŸkanına 'Bir gün sen aÅŸağıda oturacaksın' dedim. Åžimdi hapiste o FETÖ'cü hapiste. Etme bulma dünyası bu, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste." 
"SEÇİM YAKLAÅžTI MI GÃœNDEME YA SUÄ°KAST GELÄ°R YA DA Ä°SRAÄ°L" 
Seçim yaklaÅŸtığında suikast iddialarının gündeme geldiÄŸini söyleyen Muharrem Ä°nce, şöyle dedi: 
"Seçim yaklaÅŸtı mı ya suikast gelir gündeme ya da Ä°srail. Bülent Arınç'a bir suikast hikayesi vardı biliyorsunuz deÄŸil mi? Ne oldu palavra. Åžimdi de Sayın ErdoÄŸan'a suikast iddiaları varmış. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaÅŸkanını ya da cumhurbaÅŸkanı adayını koruyamıyorsa yazıklar olsun. EÄŸer bir sıkıntı varsa gençlik kollarını gönderirim yani ben sorun deÄŸil. Seçim öncesinde bunlar boÅŸ laflar, eÄŸer öyle bir iddia varsa devletin istihbaratı var. Bu ülkenin ordusu, askeri, polisi koruyamıyor mu? Ama sen yaverlerinden 5 tanesinden 4'ünü FETÖ'cülerden seçmiÅŸsin. Ben ne yapayım. Ne zaman seçim yaklaÅŸsa Ä°srail gündeme geliyor. Filistin'de Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlar öldürülüyor. İçimiz yanıyor. Peki diyoruz tamam anladık, 'sen bir ÅŸey yapmak istiyorsun Türkiye'nin cumhurbaÅŸkanı olarak' diyorum. Ä°srail mallarını boykot et diyorum, Mavi Marmara'dan aldığın tazminatı geri ver diyorum olmaz diyor, tohum alma diyorum yok alacağım diyor, petrol taşımacılığı yapma diyorum yok yapacağım diyor. Ne yapıyorsun Filistin için diyorum, 'miting yapıyorum' diyor. Bu ÅŸuna benziyor, hani bir ÅŸair diyor ya 'Hangimiz ne yapmadık mi bu memleket için, kimimiz öldük kimimiz nutuk söyledik' diyor ya. Yapılacak iÅŸ sonunda mitinge geliyor. Bizim dönemimizde 'TEOG kaldırılsın denildiÄŸinde kaldırılmayacak, faizler indirilsin, üniversiteler bölünsün' diye talimatım olmayacak. En kötü ÅŸey atıl olan kaynaklar. Ä°nsan gücümüz atıl, meralarımız atıl, 3.5 tarafı denizlerle çevrili balıkçılıktan yeterince yararlanılmıyor. Madenlerimiz katma deÄŸer üretilmeden satılıyor. Her ÅŸeyimiz atıl, sanki bu memlekette kaynakları koymuÅŸlar sanki başında nöbetçiyiz öyle bekliyoruz. Bu fakirliÄŸi hak etmiyoruz, bu kader deÄŸil. Bunu yenmek bizim elimizde. 6 senedir Türkiye'nin Suriye'de büyükelçisi yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de ama Türkiye'nin büyükelçisi yok. Niye, ErdoÄŸan Esad'a kızdı. CumhurbaÅŸkanı olduÄŸumda Åžam'a büyükelçiyi göndereceÄŸim. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak, Suriye'de yeni bir anayasa yapılacak. Suriye içinde yaÅŸayanlar ve Suriye dışına çıkanların katıldığı BM gözetiminde seçim yapılacak. Ve güle oynaya memleketlerine gidecekler. ABD, problemleri var mı var. Eskiden nasıl birliktelik gösterdiysek aÅŸacağız. Hedefimiz Avrupa BirliÄŸi, büyükelçileriyle yarın akÅŸam iftar yemeÄŸinde buluÅŸacağım. Onlara ÅŸunu anlatacağım. 'Türkiye Cumhuriyeti ErdoÄŸan'ın tapulu malı deÄŸildir.' Biz demokratik bir ülkede yaÅŸamak istiyoruz, hukuk bir ülkede yaÅŸamak istiyoruz. Biz demokrasimizi geliÅŸtireceÄŸiz, zenginleÅŸtireceÄŸiz. Eksiklerimizi gidereceÄŸiz. Türkiye'yi AB'ye sokmak istiyoruz. Siz tek dinli bir yapı mı olmak istiyorsunuz yoksa seküler bir yapı mı olmak istiyorsunuz. EÄŸer seküler bir yapı olmak istiyorsanız Türkiye'ye ihtiyacınız var diyeceÄŸim. Biz Batı'ya karşı gücümüzü DoÄŸu'dan, DoÄŸu'ya karşı gücümüzü Batı'dan alacağız. Dünyada Türkiye'den baÅŸka hangi coÄŸrafyaya ait olduÄŸu tartışılan bir ülke yok. Hedefimiz onurlu bir dış politika, bunu baÅŸarabiliriz. Atatürk Ä°ngiliz kralını ayağında ağırlamıştır. Ama arkadaÅŸ geçen gün Ä°ngiltere'ye gitti, Londra'da üç gün kaldı. Yani acaba diyorum Türkiye'nin 81 vilayetinde 16 yıl içinde üç gün kaldığı vilayet var mı acaba? Bu milletin evlatları bir araya geldiÄŸi zaman yapar. 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı baÅŸarımız vardı. Liderimiz kimdi rahmetli Bülent Ecevit ve ortağı rahmetli Necmettin Erbakan'dı. Birlikte baÅŸarmadık mı, biz yine 81 milyon beraber olacağız. Bunu baÅŸaracağız. Ä°nanıyorum buna." 
Ä°nce, mitingin ardından Zonguldak'tan ayrıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo