Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

"Köksal Bey, EreÄŸli’nin il olması taraftarı deÄŸil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin EreÄŸli’nin önünü kesmeye hakkı yok."


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde AK Parti, CHP ve MHP ilçe baÅŸkanlarının destek vererek baÅŸlattığı Zonguldak’ın “büyükÅŸehir” ya da “bütün ÅŸehir” olması durumunun tartışılacağı toplantıya iktidar unsurlarının katılmayışı, tepkiye neden oldu.
Karadeniz EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Odası önderliÄŸinde yapılan ve katılımı geniÅŸ olması beklenen “EreÄŸli toplantısı”, Gülüç beldedeki Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de gerçekleÅŸtirildi. AK Partili yönetici ve belediye baÅŸkanlarının olmayışına tepki gösterilen toplantıda, Devlet kademelerinde önemli görevler üstlenen ve kendisine “Zonguldak’ın aÄŸabeyi” denilen eski milletvekili Köksal Toptan’da eleÅŸtiriler getirildi.  

’HAÄ°N’ DEMEDÄ°…
EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek, açılış konuÅŸmasında, EreÄŸli’nin Ä°l olması noktasında tüm ilçenin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiÄŸini söyleyerek, "Zonguldak bünyesinden 2 il çıkarmıştır, Bartın ve Karabük’tür. Bizim ilçemiz onlardan önce il olmayı hak etmiÅŸ olmasına raÄŸmen sahip çıkan olmadığı için il olamadık” dedi. Toplantıya katılmayanlara, daha önce deklare ettiÄŸi gibi ’hain’ demeyeceÄŸini ifade eden Civelek, şöyle dedi:
“Ä°lçemizin bütün demokratik kitle örgütleri, vakıfları, iktidarı ve muhalefeti ile ilçemize sahip çıkarak Ä°l olabilmesi için çalışma baÅŸlatmak gereÄŸi duyulmuÅŸtur. Davetimizin sebebi de budur. Herkes nasıl çalışacağı hususunda görüşlerini açıklamalıdır. Gelmeyenler bellidir. Davetiyeler gönderdik, açıklamamızda da bellidir. Belki arkadaÅŸların mazeretleri vardır inÅŸallah bir dahaki toplantıya gelirler diye düşünüyorum."

Demirtürk: Tavır konması için buradayız
MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Rahman Demirtürk de, EreÄŸli’nin tüm gelirlerinin Zonguldak’a kaydırılmaya çalışıldığını öne sürerek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
"Zonguldak büyükÅŸehir ya da bütün ÅŸehir olmasına karşı olmadığımızı açıkladık ama bizi de Zonguldak’a baÄŸlayıp mahkum etmemeliler. Zonguldak’ı Bütün ÅŸehir yapabilirsiniz, Zonguldak’ın merkezi 108 bin nüfus bizim merkezimiz 116 bin nüfus. EreÄŸli’yi Zonguldak’a baÄŸladığınız zaman merkez belediye altında bir belediye kuruluyor.
EreÄŸli’nin su, emlak gelirleri Zonguldak’a gidiyor. Ä°tfaiyeniz gidiyor bu Zonguldaklıların iÅŸine gelebilir ama biz esnafız bizim iÅŸimize gelmiyor. Bütün ÅŸehir olunca Alaplı haricinde diÄŸer belediyeler kapatılıyor. EÄŸer öyle bir geliÅŸme olacaksa EreÄŸli’nin il yapılmasının, beldelerin de ilçe yapılmasından yana tavır konması için buradayız.”

Tekin: İktidardan destek olmadığı sürece birbirimizi kandırmayalım
Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin ise Zonguldak’ın büyükÅŸehir ya da bütün ÅŸehir olmasına karşı olduklarını, böyle bir durumda EreÄŸli’nin il olmasının zor, iktidar partisinin milletvekilleri, baÅŸkan ve ilçe yönetiminin desteÄŸi alınmasının da ÅŸart olduÄŸunu anlatarak ÅŸu ifadeleri kullandı:
"Bu EreÄŸli ve Alaplı için bir felakettir. Belediyelerimizin bütün gelirleri Zonguldak Belediyesi’ne gidecek. Emlak, su, temizlik iÅŸleri, itfaiye bunların hepsi Zonguldak’a gidecek. Alaplı ve EreÄŸli’nin köyleri mahalle olacak, beldelerimiz kapanacak, felakettir. Zonguldak vilayeti coÄŸrafi olarak bunu kaldıracak bir yapıya sahip deÄŸildir.
Zonguldak’ın bütün ÅŸehir, büyükÅŸehir olmasına da karşıyım. Åžuradaki toplantıya bakıyorsun EreÄŸli’yi il yapmak ile ilgili hepimiz de muhalefetiz. Biz burada konuÅŸuruz konuÅŸuruz iktidar partisinden milletvekili, belediye baÅŸkanı, ilçe kanadından destek olmadığı sürece bunun olması mümkün deÄŸil. Ä°ktidar partisinden destek olmazsa kimse uÄŸraÅŸmasın, baÅŸtan söyleyeyim. Zonguldak’ın bütün ÅŸehir ya da büyükÅŸehir olması noktasında karşıyım. Sıkıntılı bir duruma geleceÄŸiz.
Belki Çaycuma, Devrek bunları kaldırır ama oralar zaten Zonguldak’ın her zaman kaymağını yiyen ilçeler. Ankara’ya daha yakın mı siyasiler daha mı istediklerini yaptırıyor. Devrek, Çaycuma, Gökçebey hizmet alıyor bu tarafa gelince EreÄŸli ve Alaplı konusunda sıkıntımız var. EreÄŸli’nin il olmasını her zaman isterim ama iktidardan destek olmadığı sürece birbirimizi kandırmayalım, olmaz. Alaplı Belediye BaÅŸkanı olarak her türlü desteÄŸi vermeye hazırım. EreÄŸli’yi il yapma çabamız inÅŸallah baÅŸarılı olur. Ä°ÅŸimiz çok zor.”

Aydın: ekonomi yüzde 35 azalacak
Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da düşüncelerini şu şekilde aktardı:
"EreÄŸli’deki ekonomik durumu ortada. Alaplı’nın Zonguldak’ın ekonomisi ortada. Düz mantıkla dahi baksanız bölgemizin ekonomisinin yüzde 35 azalacağını gösteriyor. Belki uzun yıllar sonra bu kanun fayda getiriyor olabilir bilemiyoruz ama bunun ile ilgili gerçek veriler de yok. Bugüne kadar bütün ÅŸehir uygulaması duymadım ama büyükÅŸehir de yaÅŸanan sıkıntılar ortada.
Şöyle bir izlenim duyulmasın; biz belde baÅŸkanları, beldelerin kapanmasında bir ÅŸahsi çıkar duyuyormuÅŸuz gibi düşünmeyin. Biz oralardaki halkın temsilcileriyiz. O belde hizmet almaya devam etmeli, devlet hizmetlerinden faydalanmalı. Bu özelliklerin yitirilmemesi lazım.”

Demirtaş: Kimse koltuk sevdalısı olmasın
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise şunları kaydetti:
"Bizi arayan arkadaÅŸlar toplantıya gelmeyeceÄŸimizi sanıyorlardı ama bugün burada yoklar. Beldelerimiz kapanacak doÄŸrudur, bizim koltuk sevdamız var diye düşünebilirler ama bizim koltuk sevdamız yok. EreÄŸli’yi nasıl geliÅŸtirebiliriz, ekonomisini nasıl üst düzeye çıkartabiliriz derdimiz bu. DiÄŸer arkadaÅŸlarımız burada yok. Hem toplantıya ön ayak oluyorlar hem de burada yoklar.
Zonguldak bütün ÅŸehir olunca EreÄŸli’nin il olacağını inanmıyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bu uÄŸurda katılımın daha fazla olmasını talep ediyorum. Daha çok ses gelmesi gerektiÄŸini düşünüyorum. Kimse koltuk sevdalısı olmasın, herkes koltuklarını bir kenara bıraksın. Tek çıkarımız EreÄŸli’yi büyütmek ve geliÅŸtirmek. Taşın altına elimizi deÄŸil vücudumuzu koyarız. Muhalefet partisinden olabiliriz ama bizim önceliÄŸimiz EreÄŸli’dir."

Kumaş: Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin
Saadet Partisi EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Musa KumaÅŸ da, bölgenin AK Partili vekilleri ile Zonguldak’ın aÄŸabeyi Köksal Toptan’ı hedef aldığı sözlerinde ÅŸunları söyledi:
"Zonguldak Bölge Milletvekilimizin olduÄŸu Plan ve Bütçe Komisyonunda TTK’nın satış kararı alındı. Yıllardır tünel berisi ve gerisi siyaseti uygulanıyor burada. Bütün hizmetler, paralar tünelin öteki tarafında kalıyor, sadece ÅŸov kısmı EreÄŸli’de kalıyor. Siyasi partilerin sözde aÄŸabeylerine tribünlere oynamaya EreÄŸli’nin vakti kalmadı. EreÄŸli kötüye gidiyor. O koltuklar kimseye zimmetli deÄŸil, baÅŸkaları gelir onların çocukları beddua eder.
Köksal Bey, EreÄŸli’nin il olması taraftarı deÄŸil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin EreÄŸli’nin önünü kesmeye hakkı yok. Yarın biz olmayabiliriz çocuklarımız, torunlarımız hepimiz beddua eder."

Ocakcı: Oy amaçlı
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, AK Parti ve MHP İlçe Başkanı ile bir araya geldiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bizim derdimiz iktidar mantığındaki gibi değil. İktidar, oy ortamına çekip alamadığı belde ve ilçeleri bütün şehir yaparak almak istiyor. Biz bu derdimizi anlattık iktidar partisi ilçe başkanına. Kendisinden de şuana kadar olumlu manzara gördük.
Fakat şöyle bir ÅŸey var, bütün ÅŸehir olmak bize bir avantaj deÄŸil oy amaçlı olduÄŸunu biliyoruz. Siyasi amacı bir kenara koyun EreÄŸli elden gidiyor. Öyle bir manzara koyuyoruz ki ortaya, o manzara EreÄŸli’nin bitmesi anlamına geliyor. Beldeler kapanıyor. Zonguldak’ı bütün ÅŸehir yapıp Zonguldak’ı kalkındırmak bunun hepsi hikaye, yalan.
Önemli olan ÅŸey ÅŸu, ne kadar fazla oy alabilirim, ne kadar fazla belde, ilçe alabilirim. Ekonomi, lokomotif, güç, işçi bizde, biz belde olacağız, Zonguldak büyükÅŸehir olacak, öyle bir yaÄŸma yok. EreÄŸli il olsun, kendi yağında kendisi kavrulsun. Biz Zonguldak’a bakmayalım. EreÄŸli olarak Zonguldak’a bakıyoruz.”

CHP Ereğli ve Alaplı, MHP, DSP, BBP, Saadet Partisi, DYP İlçe Başkanları, ilçedeki bazı sendika, meslek örgütlerinin başkanları, bazı dernek başkan ve yöneticileri katıldı

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

"Köksal Bey, EreÄŸli’nin il olması taraftarı deÄŸil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin EreÄŸli’nin önünü kesmeye hakkı yok."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bulent Rukiye Çetinkaya

26 Ekim 2017 - 12:31

Köksal toptanin zonguldaga ne faydasi oldu adamın kendine hayrı yok vatana millete mı Hayri olacak hala bu adamlara mecliste görev veriyor lar soz hakkı veriyorlar

Volkan BeÅŸevli

26 Ekim 2017 - 10:38

Ereğlinin il olması demek Zonguldak bitti demektir onun istemezler neden istesinler

Yorum Yazın

Canlı Radyo