Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İktidar, neden ‘Mustafa Kemal’ diyor?

İktidar, neden ‘Mustafa Kemal’ diyor?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki söyleşiye konuşmacı olarak katılan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “günümüzde Atatürkçü söylemler artamaya başladı ve bu 15 yıl süresince Atatürk’e düşmanlık edenlerin bugün Atatürk söylemini geliştirdiklerini görüyoruz” dedi.


İlçede şubeleri bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ve Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği’nce düzenlenen ’Cumhuriyeti Anlamak’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Ereğli’de Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yapan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Gülüç beldesindeki Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar partisi unsurlarının son günlerde dillendirdiği ’Atatürkçü’ söylemlerin gerçekçi olmadığını belirterek şu sözlerle konuştu:
“Eğer sen Türk Milleti diyemiyorsan…”
“Görüyoruz ki günümüzde Atatürkçü söylemler artamaya başladı ve bu 15 yıl süresince Atatürk’e düşmanlık edenlerin bugün Atatürk söylemini geliştirdiklerini görüyoruz. Tabi bu bizi hem mutlu ediyor, hem de dikkatli olmamızı bize emrediyor. Niçin? Bir Mustafa Kemal var; bir de Atatürk var. Bugün ülkemizi yöneten iktidar iradesi genel de Mustafa Kemal derdi; Atatürk diyemezdi bugüne kadar. Peki Mustafa Kemal kim? Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’nı yapan askerin adıdır.
Bugünkü idare Atatürk diyemiyordu niçin biliyor musunuz? Mustafa Kemal’e itirazları yoktu çünkü o askerdi, komutandı, Kurtuluş Savaşı’nı yapmıştı. Ama Atatürk, devrimci olan, bu ülkeyi çağdaşlaştırandı. İtirazları gerçekte buna karşı vardı. Ne diyorlar ’biz de Atatürkçüyüz’. Ben de diyorum ki ’siz Atatürkçü değilsiniz’. Atatürk çağdaş bir kimlik ortaya koydu. Nedir o, Türk Milleti. Bakın bugün Türkiye’yi yöneten iktidar iradesi sağda solda millet diyor, peki milletin adını söylüyor mu, hayır. Eğer sen Türk Milleti diyemiyorsan, Ulus Devleti diyemiyorsan sen Atatürkçü değilsin.”
Ertürk, konuşmasında Ergenekon ve Balyoz davaları ile 15 Temmuz Darbe girişimine de değinerek iktidarın bu olaylarda da suçlu olduğunu öne sürdü.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo