Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“İçtüzükle Meclis susturuluyor” iddiası!

“İçtüzükle Meclis susturuluyor” iddiası!

Erdem: Bu içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinden yararlanarak çıkarılacak yasaların ömrü az ve o yasaları çıkartanların tarihi sorumlulukları ağır olur. ​Atatürkçü düşünce derneÄŸi olarak, yukarıda açıkladığımız “bu tarihi deÄŸiÅŸim”in önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz. Bunun sorumluluÄŸunu tüm Cumhuriyetçi güçlerle paylaşıyoruz.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi’nin ÅŸube BaÅŸkanı Fatih Erdem, Türkiye’nin bulunduÄŸu coÄŸrafyada iÅŸleyen ilk ve tek rejimin demokratik Cumhuriyet olduÄŸunu bildirdi.
Erdem, ÅŸube binasında düzenlenen toplantıda ADD Genel Merkezi’nce hazırlanan basın bildirisini okuduÄŸu açıklamasında, Hükümet’in gündeme getirdiÄŸi içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunu eleÅŸtirdi. DeÄŸiÅŸiklik ile TBMM’nin susturulmaya çalışıldığını öne süren Erdem, şöyle dedi:
“Hayati önemdedir”
“Demokrasinin en temel göstergelerinden biri iktidarı ve muhalefetiyle özgürce konuÅŸup, tartışan bir Meclis’in varlığıdır. Hükümetin gündeme getirdiÄŸi içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi Meclis’i susturmayı hedeflemektedir. Bu içtüzük kirli bir halkoylamasıyla halka dayatılan ’tek adam ve tek parti rejiminin’ uygulama yasalarının Meclis’te muhalefetle karşılaÅŸmadan, hızlı, kolay çıkartılmasını planlanıyor.
Bu uygulama yasaları, değişen rejimi kalıcı kılacak seçim ve siyasi partiler düzenini kuracak. Tüm Devlet yapısını, kurum ve kuruluşları yeni rejime göre düzenleyecek. Yetki ve sorumluluklarını belirleyecek olması bakımından hayati önemdedir. İçtüzük bu yıkıcı değişimi engelsiz, muhalefetsiz tamamlamayı amaçlıyor.
Siyasi parti grupları ile milletvekillerinin hem konuÅŸma süreleri, hem konuÅŸma sayıları sınırlandırılıyor, Meclis’in hükümet üzerindeki denge ve denetim mekanizmaları yok ediliyor. Meclis’te tek sesliliÄŸi, iktidarın sesini dayatıyor, muhalefetin konuÅŸma, tartışma hakları gasp ediliyor. Halkın seçtiÄŸi milletvekillerinin söz hakları ellerinden alınıyor. Bu içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile muhalefetsiz bir Meclis, muhalefetsiz bir toplum yaratılmak isteniyor. Bu bir Meclis içi darbe niteliÄŸindedir.  Cumhuriyetin kurucu ilkelerine, Anayasaya aykırıdır.

“Bu tarihi deÄŸiÅŸimin önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz”
Halkımız bu içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinin sıradan bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını bilmelidir. Bu içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile gazi Meclis’imiz kalıcı olarak “iÅŸlevsizleÅŸtirilmiÅŸ” olmaktadır. 16 Nisan’da getirilen rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile hedeflenen; Atatürk Cumhuriyeti’nin sonlandırılmasıdır. İçtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile meclis susturularak bir büyük adım daha atılmaktadır. Bu içtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinden yararlanarak çıkarılacak yasaların ömrü az ve o yasaları çıkartanların tarihi sorumlulukları ağır olur. Atatürkçü düşünce derneÄŸi olarak, yukarıda açıkladığımız ’bu tarihi deÄŸiÅŸimin’ önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz. Bunun sorumluluÄŸunu tüm Cumhuriyetçi güçlerle paylaşıyoruz.”
Toplantıya ADD şube yöneticileri katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo