Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ereğli’de!..

İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu EreÄŸli’de!..

İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde terörle mücadele ilgili mesajlar vererek, "Bu memlekette bir daha kimse PKK’nın adını anmayacak" dedi.
İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu ve Özcan Ulupınar ile birlikte Kdz. EreÄŸli ilçesi Erdemir ofis yolu üzerinde düzenlenen mitinge katıldı. Burada kalabalığa hitap eden Soylu, Türkiye’nin sürekli darbelerle ve terörle terbiye edilmeye çalışılıp ilerlemesinin durdurulmaya çalışıldığını söyledi. Soylu konuÅŸmasında "Bizi terbiye etmeye çalıştılar darbelerle, terörizmle. Bizi anarÅŸizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, siyasal kaoslarla, kıyafetlerimiz üzerinden, inançlarımız, deÄŸerlerimiz üzerinden terbiye etmeye çalıştılar. KardeÅŸi kardeÅŸe vurdurarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizi 1960 darbesi ile bir baÅŸbakanımızı asarak terbiye etmeye çalıştılar. ’Bu ülkeyi size idare ettirmeyeceÄŸiz’ diyerek bizi terbiye etmeye çalıştılar. Oyla iÅŸ başına gelen iktidarları ’Ä°stediÄŸimiz gibi alaÅŸağı ederiz’ diyerek medya baronları ve medya patronları ile bizi terbiye etmeye çalıştılar. 15 Temmuz’da o haninin, o meczubun, o alçağın verdiÄŸi talimatlarla bu ülkede F16’larla, helikopterlerle, tanklarla benim ülkemizin masum insanının üzerine kurÅŸun yaÄŸdırarak, bu ülkeyi istila etmeye çalışarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. ’Bu ülkeyi istediÄŸiniz gibi yönetemezsiniz, bu coÄŸrafyada size istediÄŸinizi yaptırmayız, millet idaresi nedir?’ diye bizi terbiye etmeye çalıştılar. 16 Nisan sadece 18 maddelik bir referandumun adı deÄŸildir. 16 Nisan sadece bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin adı deÄŸildir. Bu memleketin üzerine oynanan oyunlara karşı, bizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, bu vatanda bizimdir, bu toprak bizimdir diyen o güçlü sesin adıdır" dedi.

"Sakın ha, bunların hiç birisini hiçbir yerde yayınlatmayacaksınız"
Soylu, 7 Haziran’da yüzde 10’un üzerinde oy alan HDP’nin afra ve tafrasından geçmediÄŸini ve "Biz arkamızı YPG’ye, PYD’ye dayadık" diyen HDP’li Figen YüksekdaÄŸ’ın da ÅŸimdi arkasını kodeste duvara yasladığını söyledi. 
HDP’nin seçim ÅŸarkısının çalınmasına ’Tek millete hayır, tek devlete hayır’ sözleri yer aldığı için izin vermediklerini ifade eden Bakan Soylu, savunma sanayiinde yapılanların Türkiye düşmanlarını çıldırttığını vurgulayarak, sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü: 
"Bir taraftan Altay tankımız, bir taraftan Atak helikopterimiz, bir taraftan Cirit füzemiz, bir taraftan Ayyıldızlı markanın üzerinde olduÄŸu insansız hava aracımız. Bizim adım atmamızı istemiyorlar. Bizim zenginleÅŸmemizi, evlatlarımızın kaliteli bir eÄŸitimle buluÅŸmasını istemiyorlar. Bu ülkenin birliÄŸine ve beraberliÄŸine, zenginliÄŸine herkes bilsin ki kim kötü düşünürse bu millet, bu devlet onu yanına bırakmaz. Birileri de dedi ki; ’Biz özerklik ilan edeceÄŸiz.’ Nerede ilan edeceklermiÅŸ? Şırnak’ta, Cizre’de. Bir haber vereyim size; dün bunlardan o çok konuÅŸanlardan bir tanesi var ya Şırnak’a, Cizre’ye gitmiÅŸ. Esnaf ne yapmış biliyor musunuz? Çay istemiÅŸ ’Bizim sana verilecek çayımız yok’ demiÅŸler. Biz geçen hafta Silvan’da, Kulp’ta, Hani’deydik. Binlerce insanımızı ayyıldızlı bayraklarla konuÅŸtuk. Onlar dün gitmiÅŸler 50-60 kiÅŸiyi zor bulmuÅŸlar. ’Hadi bakalım, devriniz bitti sizin’ demiÅŸler. Cizre’de, Nusaybin’de, MuÅŸ Varto’da özerklik ilan edeceklermiÅŸ. Åžu kadar bir cesaretiniz yok mu? Hadi bu gün ’Özerklik ilan edeceÄŸiz’ deyinde alalım boyunuzun, posunuzun ölçüsünü. Terörle mücadele ediyoruz. Hiç merak etmeyin hiç endiÅŸe etmeyin. 6 ay boyunca bu kış evlatlarımızı daÄŸlardan bir adım aÅŸağıya inmediler. Binlerce sığınağı tahribat ettiler. Gabar’da, o Tendürek daÄŸlarında her yerde bizim evlatlarımızı aslanlar gibi onları kovaladılar. Onlar da fare gibi kaçtılar. Sandılar ki istediÄŸimiz gibi borumuzu öttürürüz. Öyle bir ÅŸey yok. Öyle istediÄŸin yerde istediÄŸin kiÅŸiye halk kurdurmazlar. Bu ülkenin beraberliÄŸini, birliÄŸini kardeÅŸliÄŸin ortadan kaldırabilmek için kimin maÅŸalığını yaptıklarını biliyoruz. Buradan söylüyoruz: bu memlekette bir daha kimse PKK’nın adını anmayacak, anmayacak. Kandil’den it gibi havladığınızı biliyoruz. Oradan baskı kurmaya çalışıp ’Hayır’ deyin diyorlar. Ey Kandildekiler size sesleniyorum; ÅŸu kadar yüreÄŸiniz olmadığınızı alçak uÅŸak olduÄŸunuzu, it gibi oradan havladığınızı biliyoruz. Ama buraya gelecek cesaretiniz de olmadığını da biliyoruz. Az zamanınız kaldı bunu bilesiniz. Hiç merak etmeyin, yüreÄŸiniz öyle bir soÄŸuyacak ki hiç merak etmeyin. HDP bir ÅŸarkı yazmış. Åžarkıda ’Tek vatana hayır, tek devlete hayır, tek bayraÄŸa hayır’ diyor. Şırnak ve AÄŸrı ValiliÄŸimiz ile konuÅŸtuk. Sakın ha, bunların hiç birisini hiçbir yerde yayınlatmayacaksınız. Kıyameti koparttılar yasak koyuyorlar. Tek devlete kim hayır diyorsa yasak koyarız biz. Tek bayraÄŸa kim hayır diyorsa yasak koyarız. Bizim terörün belini kırmaya az kaldığı bir zamanda terör örgütünün deÄŸirmenine su taşıyorsan ey KılıçdaroÄŸlu sana sesleniyorum; bu millet bu dünyada da öbür dünyada da bunun hesabını senden sorar."

"2019’da kaybettiklerinde KılıçdaroÄŸlu’nun arkasına teneke takacaklar"
KonuÅŸmasında KılıçdaroÄŸlu’nun her seçimde yenilgi almasına raÄŸmen yerinde durduÄŸunu ve yeni istemde ise böyle bir ÅŸeyin mümkün olmayacağını anlatan Soylu "Yeni sistemde seçilemezsen milletvekilliÄŸi gidiyor, genel baÅŸkanlık gidiyor, ekmek elden su gölden sırça köşklerde gidiyor mu? Derdi ne biliyor musunuz? Alışmış kaybederek devam etmeye. 2019’da kaybettikleri andan itibaren KılıçdaroÄŸlu’nun arkasına tenekeyi takacaklar ’Yallah’ diyecekler, yallah. Derdi o" dedi.Soylu konuÅŸmasının ardından vatandaÅŸların yanına giderek tek tek tokalaÅŸtı. VatandaÅŸların büyük sevgi gösterdiÄŸi Bakan Soylu, engelli vatandaÅŸlarla da bir süre sohbet etti.
Bakan Soylu daha sonra Ereğli ilçesinden ayrıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo