Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

‘HATALARIMI BİLİYORUM’ dedi ve ekledi: ‘YENİDEN VARIM’

‘HATALARIMI BİLİYORUM’ dedi ve ekledi: ‘YENİDEN VARIM’

Karadeniz Ereğli’nin eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “kendimi tokatladığım zamanlar oluyor. Kendime yumruk attığım zamanlar oluyor. ‘Halil bu hatayı nasıl yaparsın. Bu adamı nasıl kırarsın. Bu işi nasıl yaparsın’ dediğim zamanlar oluyor” dedi.


Posbıyık, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı’nın dışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki yerel seçimlerde Ereğli Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu söyledi. Posbıyık’ın konuştuğu sözler arasında özellikle ismini söylemediği dönemin Türk Metal Sendikası Şube Başkanı şimdi ise sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş hakkında sözleri dikkat çekti.
Posbıyık, özetle şunları söyledi:

“Kendime yumruk attığım zamanlar oluyor”
"Benim için küçük bir azınlık öç ve intikam almak için geliyor diyorlar. Asla ve asla bunu söylemesinler. Bende kin ve nefret yoktur, asla olamaz. İstirham ediyor, yalvarıyorum. Bana intikam almaya geliyor gibi lafları yakıştırmayın lütfen. Asla ve katla olamaz. Benim hatalarım yok mu? Benim çok hatalarım var. Evdeki çalışma odamda 5 senedir düşünüyorum, sentezler yapıyorum, özeleştiri yapıyorum.  Kendimi tokatladığım zamanlar oluyor. Kendime yumruk attığım zamanlar oluyor. ‘Halil bu hatayı nasıl yaparsın. Bu adamı nasıl kırarsın. Bu işi nasıl yaparsın’ dediğim zamanlar oluyor. Ama 20 senede Ereğli’yi bir noktadan bir noktaya getirdim. Hata yaptığım, kalbini kırdığım, canını acıttığım insanlardan özür diliyorum. ‘Benden özür dilemedin’ diyen birisi varsa ona sarılıp öpmeye ve özür dilemeye hazırım. Ben medeni bir insanım.

“Eğer hata yaptıysam o bireylerden de özür diliyorum”
Türk Metal Sendikası ile kavgası var diyorlar. Benim Türk Metal Sendikası ile kavgam olamaz. Mümkünatı yoktur. Dün sabah, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Sayın Metin Ercan’a telefon ettim. ‘Şahsınızda Türk Metal Sendikası’nın tüm yöneticilerini açıklamama davet ediyorum’ dedim. Sağolsun Metin Ercan da, ‘başkan hayırlı olsun. Yolunuz açık olsun’ dedi.
Bireyler ile kavgalı oldum diye sendika ile kavgam oldu diye bir şey olamaz. Eğer hata yaptıysam o bireylerden de özür diliyorum. Kasıtlı bir hareketim yok.

Tarkan’ı, Ajda Pekkan’ı özledi…
2014 Belediye Başkanları seçimlerinde benim hatalarım ve yanlışlarım yüzünden, kendi ifadem ile aşkım Ereğli beni boşadı. Tarkanları özlüyorum. Murat Bozları özlüyorum. Ajda Pekkanları özlüyorum. Esnafın, buraya giren para ile kazanmasını özlüyorum.  Ben, o günleri özlüyorum. Gençleri, evlerdeki annelerimizi, teyzelerimizi, bacılarımızı özledim. Ereğli Belediyesi’ni yönetmeyi özledim. Ereğli’nin sesini Türkiye’ye, Avrupa’ya ve Dünya’ya duyurmayı özledim.”

-Haberin İçinden-

-Posbıyık, yaşlı olduğu için kendisine eleştirenlere Amerika Başkanı Trump ile Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek gösterdi. Onlar yapıyorsa kendisinin de yapabileceğini kaydetti.

-Belediye başkanlığı döneminde ezber ve spontane konuşmalar yapmayı ile bilinen Posbıyık, bloknotlara aldığı satırbaşları ile sözlerini sürdürdü.

-Posbıyık, geçmişte yaşananlardan ders almış izlenimi verdi. Bu yöndeki mesajlarında toplumun her kesiminden kişileri kucaklayacağını anlattı.

-Sanayi vurgusu da yaptı. Posbıyık, özellikle ilçeye yatırım yapacak müteşebbis kesimin önünü açmak için çabalayacağını ifade etti.

-Sözlerinde Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı da eleştirdi. İyi kişi olmanın iyi bir lider olacağı anlamına gelmeyeceğini öne sürdü. İlçe belediyesinin iyi yönetilmediğini iddia etti. Bu konudaki en dikkat çeken konuşması ise Ereğli Belediyesindeki sistem işleyişinin çöktüğünü ileri süren sözleri oldu.

 

‘HATALARIMI BİLİYORUM’ dedi ve ekledi: ‘YENİDEN VARIM’

Karadeniz Ereğli’nin eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “kendimi tokatladığım zamanlar oluyor. Kendime yumruk attığım zamanlar oluyor. ‘Halil bu hatayı nasıl yaparsın. Bu adamı nasıl kırarsın. Bu işi nasıl yaparsın’ dediğim zamanlar oluyor” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran6
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İsim Siz

03 Ekim 2018 - 23:07

Gel başkanım gel, halk seni bekliyor!

Yorum Yazın

Canlı Radyo