Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HALKINA HESAP VERDİ, TEK TEK ANLATTI…

HALKINA HESAP VERDİ, TEK TEK ANLATTI…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, muhtarlar, beldedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belde halkına göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları tek tek anlattı.
Zonguldak ile Karadeniz EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Kandilli beldesinde, beldesinin CHP’li Belediye BaÅŸkanı Mustafa Aydın, belediye sosyal tesislerinde belde halkına göreve geldiÄŸi günden itibaren yaptığı çalışmalara iliÅŸkin bilgilendirme toplantısı gerçekleÅŸtirdi.
Muhtarlar, çeşitli dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda belde halkının katıldığı toplantıda Başkan Aydın, yaptığı çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlattı, yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin ise bilgilendirmelerde bulundu. Beldenin gerek alt gerekse üst yapısında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini anlatan Aydın, amaçlarının beldenin ilçe statüsüne kavuşturulması için çaba harcamak olduğuna vurgu yaptı.
"KAĞIT ÜZERİNDE BİTEN OLAY DEĞİLDİR"
Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "2014 yılı Kandilli ve Gökçeler beldesinin birleşme sürecini başlatmıştır. Bu birleşme sanıldığı gibi kağıt üzerinde biten bir olay değildir. İki farklı belediye altında yaşayan vatandaşlarımızın, fikren birleşmesinin yanında, belediyenin tüm imkanlarıyla da birleştirilmesi gerekiyordu. Tahmin edersiniz ki bu zorlu bir süreçtir. Gerek arşiv çalışmalarının bitirilmesi, gerekse mali işlemlerin tamamlanması, bir yandan da, belediye hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi gerekiyordu.
YENÄ° YAPIYA ALIÅžTIRILMASI UZUN ALDI
u işleri yaparken tüm belediye personeli özverili çalışma göstermiş ve çoğu zaman,gece geç saatlere kadar, gerek büroda gerekse saha da çalışmalarını sürdürmüştür. Yaklaşık bir sene içinde belediyenin evraksal birleşmesi sağlanmış olmasına rağmen, vatandaşlarımızın yeni belediye yapısına alıştırılmaları daha uzun vakit almış ve kısmen de devam etmektedir.
ÇOK ZORLU ÇALIŞMALAR
Her mahalle halkına, ihtiyaç öncelikleri göz önüne alınarak hizmet yönlendirmesi yapılmıştır. Bu zaman zarfında hizmetlerin aksatılmadan sürdürülmesinin yanında belediyemizin gelir olarak da zenginleştirilmesi ve böylece hedeflenen projelerin hayata geçirilmesi çok zorlu çalışmaların sonucunda olmuştur.
"Ä°ÅžLEYÄ°ÅžTE Ä°STENMEYEN YAVAÅžLAMALAR YAÅžANDI"
Her ne kadar planlarımız, 5 senelik zaman dilimine göre yapılmışsa da ne yazık ki, planlarımızı zora sokacak çok önemli olaylarla karşı karşıya kaldık. Bunlar 2014 yılından sonra 5 adet seçim, 15 temmuz darbe girişimi, dalgalanan ekonomik durumun zorlayıcı etkisi ve bu zamanlarda devletimizin işleyişinde ki istenmeyen yavaşlamalardır.
"EN FAZLA VERİMİ ELDE EDECEK ŞEKİLDE ÇALIŞTIK"
Her seçim sürecinde devlet işlerinin en az 2 ay yavaşladığını düşünürsek ve darbe sürecini de eklersek ortalama 2 senelik zamanın boş geçtiğini sizlerde kabul edersiniz. Fakat ne olursa olsun beldemizin kaybedecek zamanı olmadığını düşünerek, ara vermeden hatta daha fazla çaba harcayarak, kalan süreleri değerlendirdik. Çok geniş bir alanda, yetersiz sayıda personel olmasına rağmen, herkesten en fazla verimi elde edecek şekilde çalıştık. Bu süreç içinde çok kısıtlı kaynaklarımızla, devletin ve belediyenin bütün imkanlarını kullanarak istihdam yaratmaya çalıştık. Bu istihdamı yaratırken, bütçemizden arttırabildiğimiz her kuruşu personele harcadık.
BÜTÇE 4'E KATLADI
2014 yılında yaklaşık 2 milyon lira bütçe yapan belediyemiz, bugün 7,5 milyon bütçe rakamlarına ulaÅŸmıştır. Yine bu yıl görüşmelerimiz sonucunda, Avrupa BirliÄŸi fonlarından faydalanmak ve bölgemize yeni bir vizyon kazandırmak için Avrupa BirliÄŸi üyesi Romanya’dan, kardeÅŸ belediye edindik. Ön protokoller imzalanmış ve bu yaz ilk projeleri yapmayı planlamaktayız.
DOĞALGAZ İÇİN ÖN GÖRÜŞME YAPILDI
Bölgemizde hayatı kolaylaştıracağına inandığımız, doğalgaz temini konusunda ön görüşmeler yapılmış, önümüzdeki dönem bu konu çözüme kavuşturulacaktır. Bizler 2014 yılında açıkladığımız hedeflere yüzde 90 oranında ulaşmış durumdayız. Bu zorlu sürecin sonunda geldiğimiz konumu takdirinize sunuyorum.
İLÇE HEDEFİ
Amacımız Kandilli'yi Zonguldak’ta gözde bir belde, bir müddet sonra hak ettiÄŸi ilçe statüsüne kavuÅŸturmaktır. Bütün planlarımız bunun üzerine kurulmuÅŸtur. Bu zorlu süreçte baÅŸta bize inanan ve her zaman moral destek saÄŸlayan, deÄŸerli halkımıza, önemli kararları oy birliÄŸi ile destekleyen sayın meclis üyelerimize, mahallelerimizin sıkıntılarını bize ileterek, çözümleri kolaylaÅŸtıran Sayın Muhtarlarımıza ve aldığımız kararlar doÄŸrultusunda çaba sarf eden Belediye Personeline, gönülden teÅŸekkür ediyorum. Her ÅŸey daha büyük, daha modern, daha geliÅŸmiÅŸ bir Kandilli için."
TEÅžEKKÃœR PLAKETÄ° VERDÄ°LER
Toplantıya katılan muhtarlar BaÅŸkan Aydın'a çiçek, belde de bulunan çeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸları da Aydın'a teÅŸekkür plaketi verdi. Belde sakinleri, belediye baÅŸkanının göreve geldiÄŸi günden itibaren yaptığı baÅŸarılı çalışmalara deÄŸindi, emeklerine ve çabalarına teÅŸekkür etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo