Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÖZ KAMAŞTIRAN 5 PROJE TANITILDI

GÖZ KAMAŞTIRAN 5 PROJE TANITILDI

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ÅŸehrin çehresini deÄŸiÅŸtirecek 5 ayrı projeyi “Kdz. EreÄŸli Belediyesi Proje Tanıtım Gecesi” ile açıkladı. 

Çetin Apatay Bulvarı, Ticari Büro (Fetih Ä°ÅŸ Merkezi) ,Spor Parkı, Çocuk Dünyası ve Kent Meydanı projelerini görselleri ile anlatan BaÅŸkan Uysal, “Biz, fikir sancısını doÄŸum sancısından daha ÅŸiddetli yaÅŸayan ve yeniden diriliÅŸin, daha parlak bir geleceÄŸin hesabını yapıyoruz” dedi.

BaÅŸkan Uysal’ın ev sahipliÄŸinde Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de gerçekleÅŸen “Kdz. EreÄŸli Belediyesi Proje Tanıtım Gecesi”ne; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları, Belediye ve Ä°l Genel Meclis Ãœyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çakır, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, daire müdürleri ile çok sayıda tanınmış sima katıldı.

TERÖR OLAYLARINI LANETLEDİ

Projelerin tanıtımı öncesinde konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ülkede yaşanan terör olaylarına tepkisini ortaya koyarken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“Kim tarafından ve nasıl gelirse gelsin, nereye hizmet ederse etsin terörü lanetliyorum” diyen BaÅŸkan Uysal, Ä°lçedeki çalışmaları daima geleceÄŸi düşünerek sürdürdüklerini belirtti. Uysal daha sonra dev ekrana yansıtılan sinevizyon eÅŸliÄŸindeki sunumunu gerçekleÅŸtirdi.

ÇETİN APATAY BULVARI PROJESİ

BaÅŸkan Uysal gecede ilk olarak Çetin Apatay Bulvarı Projesini tanıttı. "Göztepe Köprüsü’nden köprülü kavÅŸaÄŸa kadar olan yaklaşık bir kilometrelik alanı kapsayan proje üzerinde konuÅŸan Uysal, orta refujde daraltma ve ÅŸeritleri ayıracak korkuluk sistemi ile ilçe giriÅŸinin, gidiÅŸ ve geliÅŸte 2 taraflı birer ÅŸerit kısmı araç park alanı olacağını, trafiÄŸin ise 3 gidiÅŸ, 3 geliÅŸ toplam 6 ÅŸeritten akacağını söyledi.  

BaÅŸkan Uysal, karşıya geçiÅŸi saÄŸlayacak 6 yaya geçidini de bünyesinde barındıracak proje ile, dekoratif parke taÅŸları ile yeni kaldırım düzenlemesi, ana yola çıkan yan yollarda da kaldırım ve tali yol düzenlemesinin de yapılacağını belirterek, “Aralık ayında ihalesine çıkacağız. Mart ayından sonra sökümler baÅŸlayacak, Haziran’ın 15’inden sonra gerçekleÅŸecek projeyi yolun asfaltlanması ile tamamlayacağız.” dedi.

BELEDÄ°YE ESKÄ° HÄ°ZMET BÄ°NASI TÄ°CARÄ° BÃœRO OLUYOR

BaÅŸkan Uysal’ın gecedeki ikinci sunumu, belediye eski hizmet binasına iliÅŸkin proje oldu.

Seçilen konsepttin ÅŸehrin kimliÄŸini yansıtacağını, Fetih Çınarları’nın ’grif’ bir görüntüsünü yansıtacak “Fetih Ä°ÅŸ Merkezi”nin ilçeye ayrı bir renk katacağını belirten BaÅŸkan Uysal, belediye eski hizmet binasının yıkılması ile inÅŸa edilecek projenin toplamda 9 kattan oluÅŸacağını ofis alanları,açık teras ile toplamda 3716 metrekare inÅŸaat alanını kapsayacağını söyledi.Uysal, yıkım ihalesinin hemen ardından çalışmalara baÅŸlanacağını dile getirdi.

SPOR PARKI PROJESÄ° 

BaÅŸkan Uysal, gençlere yönelik olarak hazırlanan ve 2016 yaz ayına yetiÅŸtirilmesi planlanan Spor Parkı’nın tanıtımında yaptığı konuÅŸmada da, Erdemir Ofis yolu üzerinde bulunan ve park olarak kullanılan alana yapılacak projenin 4 dönüm arazi üzerine inÅŸa edileceÄŸini, açık alan sentetik puz pisti, 9 adet mini golf platformu, kaykay platformu, koÅŸu ve yürüyüş parkuru, tırmanma ve zıplama alanlarının proje bünyesinde yer alacağını belirtti.

BaÅŸkan Uysal, "Gençlerimizi unutmadık, çünkü gençler yarınlarımız. Bu proje, gençlerimize hayırlı uÄŸurlu olsun.” dedi.

ÇOCUK DÜNYASI PROJESİ

"Bir belediye baÅŸkanı, ne tür hizmet yaparsa yapsın, hangi hizmetleri ÅŸehrine kazandırırsa kazandırsın, önce ’çocuklar’ demeli” diyen BaÅŸkan Uysal; Potbaşındaki ÅŸantiyenin Belen’e taşınması ile boÅŸalacak alana inÅŸa edilecek “Çocuk Dünyası”nın tanıtımında,  “Bu projemiz ile çocuklarımızı unutmadık.

Projeyi, Potbaşı’ndaki ÅŸantiye alanında uygulayacağız. Potbaşı’ndaki mevcut ÅŸantiyemizi Belen’e taşıyoruz. Buradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. 22 dönüm alan üzerine çok sayıda zengin aktivitenin yapılabileceÄŸi alanlar yapılacak. Ä°leriye dönük nehir kenarı, piknik alanı düzenlemesi de bu kapsamda” dedi.

BaÅŸkan Uysal; Potbaşı’ndaki taşınma iÅŸleminin ise önümüzdeki Aralık ayında tamamlanacağını ve yeni yılla birlikte söz konusu projeye start vermeyi planladıklarını söyledi.

BEÃœ KAMPÃœSÃœ EREÄžLÄ°’YE ÇOK ÅžEYLER KAZANDIRACAK

Sunumunda, BEÃœ’ye tahsis edilen Devlet Hastanesi eski yerlerinin son durumu ve Kampüs Projesi’nin görselleri eÅŸliÄŸinde konuÅŸan BaÅŸkan Uysal, “Bülent Ecevit Ãœniversitesi ÅŸehrimizin kalbi olacak. Bu projemiz de, EreÄŸli’mize hayırlı olsun.”dedi.

Uysal, “ Toplumun her kesimi bu projeyi sahiplendi. Bundan sonra bu tip her projelerimizi bir sivil toplum kuruluÅŸu sahiplenirse daha iyi noktalara geleceÄŸiz.” dedi. Uysal, Ãœniversite Kampüs Projesi’nde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür etti.

KENT MEYDANI PROJESÄ°

BaÅŸkan Uysal’ın gecedeki son sunumu Kent Meydanı projesi oldu.  Kent meydanının,  eski Adliye binası, terminal ve Hükümet Konağı’nın bulunduÄŸu yaklaşık 13 bin metre karelik alan üzerinde inÅŸa edileceÄŸini belirten  Uysal, “2 kat yaklaşık 750 araçlık yer altı otoparkını da bünyesinde barındıracak projede toplamda 2 bodrum kat ve 14 adet kiralık ticari alandan oluÅŸan 22 bin 340 metre kare inÅŸaat alanı var. Sosyal alanlar ve ticari alış veriÅŸ alanları da bu kapsamda.

Bu projemize de en kısa zamanda, trampa iÅŸlemi ile tapu teslim iÅŸlemi bittikten sonra baÅŸlıyoruz” dedi.

ÇATUROĞLU: PROJELERİN ALTINA İMZAMI ATIYORUM.

Proje tanıtımlarının ardından selamlama konuşması için kürsüye çıkan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da projelerin tamamının güzel olduğunu belirterek, "Hepsinin altına imzamızı atıyoruz. Şimdiden sabırsızlanıyoruz. Bu işlere bir an önce başlayıp temelleri atalım istiyorum. Bu eserlerin yükseldiğini, Ereğli insanına hizmet ettiğini hep beraber görelim." dedi.

Bu arada gecede, Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç tarafından mahalle ve köy muhtarlarına yönelik desteklerden dolayı Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür plaketi takdim edildi.

 

GÖZ KAMAŞTIRAN 5 PROJE TANITILDI

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo