Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fotoğrafları çekti; o sözleri hatırlattı!

Fotoğrafları çekti; o sözleri hatırlattı!

Ocakcı, ‘Hatırlatırız, referandumdan sonra hizmet ve yol sorunu bitecek diyenler, köyleri ve sorunlarını unuttular. Alacağını alan, kulağının üzerine yattı. Kısmetse bir daha ki seçime’ dedi.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakcı, yazılı açıklamasında, iktidar unsurlarının 16 Nisan referandumundan önce “kırsalda yol sorunu kalmayacak” ÅŸeklinde verdikleri sözü hatırlattı. Gelinen tarihte ise pek çok köy yolunun bozuk olduÄŸunu öne süren Ocakcı, ÅŸunları kaydetti:
“Kısmetse bir daha ki seçime” dedi ve ekledi…
“16 Nisan referandumunun üzerinden henüz 3 ay geçti. Referandumun köy çalışmalarında iktidar partisi mensuplarının hep bir ağızdan söylediÄŸi ’asfalt hazır, rotmiksler hazır, kaplanacak, parkeler geldi, döşenmeye baÅŸlayacak. Artık yol sorunlarınızın çözümü için, köy yollarımızın asfalt ihtiyacını bitirebilmemiz için Evet oyu verin’ vaatlerini hatırlamayanlara hatırlatmak gerekir.
Kamuoyunun bilmesi gerekir ki Ormanlı, Akköy, Karakavuz, Danışmentli, Çiğdemli, Osmanlar, Kurtlar ve daha onlarca köyümüzün yolları içler acısı. Bu köylerimizin birçok bağlantı yolu ise yol kavramından uzak tarla gibi. Hatırlatırız, referandumdan sonra hizmet ve yol sorunu bitecek diyenler, köyleri ve sorunlarını unuttular. Alacağını alan, kulağının üzerine yattı. Kısmetse bir daha ki seçime.
Köy yollarımızda öyle çukurlar var ki; çukurlar, içerisinde balık tutabilecek derinliÄŸe ulaÅŸmış durumda. Neredeyse içine çocuk düşüp boÄŸulabilir. Stabilize yollara “yol” demek bile imkansız. Yollarımız can ve mal kaybına sebep olacak durumda. Ambulansın, itfaiyenin can kurtarmak için ulaşım saÄŸlaması bile neredeyse zor görünüyor.
Akköy, Karakavuz köylerimizde, karakavuz, Gümeli baÄŸlantısında ise yol yok desek yanlış olmaz. Bu köylerimizin, bu ülkenin bir köyü olduÄŸunu hatırlamayan yetkililer adeta hizmetsiz bırakmak için çabalıyorlar. Bu köylerimiz hizmet alabilmek için çırpınıyorlar.”
’Tarla içlerindeki yol daha düzgün’ iddiası
Kırsalda yaşayan vatandaşların ağır tonajlı araçlar nedeniyle isyan halinde olduğunu ileri süren Ocakcı, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“2017 yılına kadar hep yol yaptık diye övünenler, EreÄŸli’nin köylerine hiç gitmemiÅŸler anlaşılan. Fındık tarlalarının içindeki patpat yolları bile daha düzgün. Her fırsatta yol yaptık diyenlerin köylere giderken hiç görmedikleri hatta görmezden geldikleri ama kullandıkları bu yollar onlara hiçbir ÅŸey ifade etmiyor. Daha kötüsü ise her seçim döneminde olduÄŸu gibi aynı sorunlara, aynı çözüm vaatleri ne yazık ki yine seçim sonrasında unutuluyor. Köylümüz, köy yollarında ağır tonajlı kamyonlardan dolayı çocuklarının başına bir ÅŸey gelmesi tehlikesi ile sürekli korku içerisinde yaşıyorlar. Bu kamyonların tonaj denetimleri yok. Ä°stiap hacimleri belli deÄŸil. Köylümüz isyan ediyor, yol kapatıyor ama kimsenin umurunda deÄŸil.
Referandum sürecinde gösteriÅŸ ve göz boyama için kullanılan rotmikslerin durumu ise tam bir ÅŸova dönüşmüş durumda. Sorunlar ortada, yol kenarlarında bırakılmış parkeler ortada. Ortada olmayan ise köylümüzün yol isteÄŸine kulaklarını kapatan yetkililer. Bir de özellikle bazı köylere rotmiks yapılırken toplanıp fotoÄŸraf çektiren siyasiler. Bir sonraki gün gazetelerde göreceÄŸimiz siyasetçilerin hizmet demeçleri ve boy boy resimleri.”
O sözlerle vurdu!
Ocakcı, siyasi reklam yapıldığı ancak hizmetin ortaya konulmadığını iddia ederek şunları kaydetti:
“Kamuoyu bilmelidir ki, köylerimize yapılması vaat edilen hizmetlerin, birilerinin ÅŸahsi kararlarına bırakılmayacak kadar önemli olduÄŸu gerçeÄŸidir. Unutulmasın ki, yapılan ve yapılması gereken hizmetler herhangi bir siyasi partinin tekelinde olmaz. Bu hizmetler devletin asli görevidir. Köylerimize yapılması gereken hizmet, hiçbir siyasetçinin, hiçbir il genel meclisi üyesinin keyfine baÄŸlı deÄŸildir. ’Referandumdan sonra yol sorunu bitecek, hizmete boÄŸulacaksınız diyenleri’ ve her fırsatta ’yol yaptık’ diye övünenlere köylerin sorunlarını hatırlamaya davet ediyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo