Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ ZONGULDAK’TA !.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ ZONGULDAK’TA !.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.


Zonguldak’ın Kdz. EreÄŸli ilçesinde BEM BÄ°R SEN Ä°l BaÅŸkanlığı tarafından düzenlenecek olan “Müslümanların Ortak Davası Filistin” etkinliÄŸine katılmak üzere Zonguldak’a gelen Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, BEMBÄ°RSEN Genel BaÅŸkanı Levent Uslu ile Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuÅŸan Büyükelçi Mustafa, misafirperverliÄŸinden dolayı Vali BektaÅŸ’a teÅŸekkür etti. Sözlerine Türk halkına ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a teÅŸekkür ederek baÅŸlayan Büyükelçi, “Filistin olarak bizim Türkiye’ye olan iliÅŸkimizin özel olduÄŸuna inanıyorum. Bu iliÅŸkiyi ileriye getirebilmek uÄŸraşıyoruz. Filistin’deki olaylardan dolayı çok zor durumda olmamıza raÄŸmen biz iliÅŸkileri ister ticari olsun isterse turist olarak her ÅŸeyi ile geliÅŸmesini istiyoruz. Son zamanlarda Türkiye ile olan iliÅŸkilerimiz çok geliÅŸti. Ä°nÅŸallah ziyaretlerimizin ticari olarak katkısı olur. Filistin devletinin koruna bilmesi için Türkiye’nin her zaman desteÄŸi oldu. Bunun için teÅŸekkür ediyoruz. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a da teÅŸekkür ediyoruz. Çünkü Filistin’e olan desteÄŸinin her fırsatta her zaman yegane baÅŸkanlardan biridir. Bütün Türk halkına ve sizlere çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nazik ziyaretinizden dolayı teÅŸekkür ediyorum. Filistin davası eski bir dava Osmanlı sonrası çözüme ulaÅŸamayan davalardan birisi oldu. Ancak eskiden bu yana Türkiye’nin Filistin konusuna büyük bir ilgisi var. Filistin artık Türkiye’nin davası haline gelmiÅŸ durumda bu Türk halkı için ayrı bir mutluluk konusu malum OrtadoÄŸu’da Suriye’de Irak’ta olan olayları biliyoruz. Türkiye’ye oradan gelmiÅŸ milyon insan var. Hükümetimiz, CumhurbaÅŸkanımız olaylar nedeniyle Türkiye’ye göç eden inÅŸaları kabul etti ve ihtiyaçlarını karşıladı. Vatandaşımız da bunu onayladı. Türkiye milletiyle, devletiyle sizlerin sorunlarını OrtadoÄŸu’daki komÅŸularımızın sorunlarını çözmek için fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Bu iÅŸler özellikle Filistin’de çok uzadı. Çok üzüntülü sahneler cereyan etti. Giderek durumun iyileÅŸtiÄŸini düşünüyoruz. Umarım yakın gelecekte Filistin sorunlarını çözerek yoluna devam eder.”

KonuÅŸmaların ardından Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya madenci heykeli takdim etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo