Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’NİN YENİ SİMGESİ ’ÇİLEK OSMAN’

EREĞLİ’NİN YENİ SİMGESİ ’ÇİLEK OSMAN’

Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Toplantısı Şubat ayı 2.oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gündemin en önemli maddesinden biri olan ise ilçenin eski devlet hastaneleri arazisinin, eğitim alanı olarak tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edilmesiydi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Karadeniz Ereğli’nin simgesi olarak Çilek Osman ismini açıklaması da Ereğli’nin başka bir gündemi olarak konuşulmaya başlandı.  

İŞ ADAMLARI SOSYAL KATKI VERMELİ

Gündem öncesi konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mahalle ve köy gezilerinin süreceğini belirterek bu gezilerde güzel şeyler yaşandığını vurguladı. İsmini vermek istemediği bir işadamının Köseler Mahallesi’nde tarihi bir çeşme yapımını üstlendiğini kaydeden Başkan Uysal, bu tür sosyal katkıları iş dünyasından beklediklerini ifade etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

İlçede olması gereken birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Uysal, “Bir ilçede milletvekili, kaymakam,  belediye başkanı, ticaret odası ve sivil toplum kuruluşları birliktelik sağlarlarsa o ilçeye çok daha ileriye gider. Bu bağlamda Ereğli’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

YENİ VE GÜÇLÜ YÖNETİM İÇİN ORTAK DİL

Cuma günü bizde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceğiz. Kendimizi de ilçemizi de biz yönetelim. Yeni ve güçlü bir yönetim için ortak dil kullanmalıyız. Ön yargılardan kurtulup bir masanın etrafında toplanmalı ve bu masanın etrafında bütün aktörler yer almalı. Ereğli’nin bir gelecek vizyonu olmalı. Bunun yolu da sihirli sözcük olan diyalogdan geçer.” diye konuştu.

KAMPÜS, 1 YILDIR PARTİNİN GÜNDEMİNDE

Bu konuda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Nazım Erdoğan konuya ilişin olarak şu ifadelere yer verdi:  Ak Parti grubu olarak malumuz bu konu, Ereğli’nin ekonomik olarak dağılmasından dolayı yaklaşık 1 yıldır Ak Parti gündeminde ciddi bir çalışma olarak sürekli devam etmektedir. 

ERCAN CANDAN’IN ÖNDERLİĞİNDE HİZMET

Ak Parti olarak Karadeniz Ereğli’ye Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın önderliğinde, ciddi hizmetlerin gelebilmesi ve Ereğli’deki bu ekonomik daralmanın aşılması için bir çıkış yolu olarak ön plana alınmış ve planlanması olan söz konusu hastanenin bulunduğu yerdeki yolundaki arazilerin üniversitenin fakülte açılabilme çalışmaları ciddi çalışmalardır.

Gerekli tapu kayıtları teker teker incelenmiş ve son olarak herhangi bir engelin olmadığı açık bir şekilde ortayla konduktan sonra Ereğli halkının da buna sıcak bakacağı belli olmuştur. 

KAMPÜS KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

Üniversite kampusu konusunda dün geniş bir açıklama yapan Başkan Uysal bugünde aynı konu ile igili mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Eski Devlet Hastanesi arazisinin üniversite kampusune dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarda önemli bir adım attık. Söz konusu arazisinin eğitim alanı olarak düzenlenmesi için imar planı tadilatı yapılması önerisi, komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

ÜNİVERSİTE BİLİME VE AYDINLIĞA AÇILAN KAPI

Üniversite kampüsü Ereğli için çok önemli. Tabi ki herkes kendi penceresinden bakıyor. Üniversite bilime ve aydınlığa açılan kapıdır. Ve ekonomik ilerlemeyi de sanayileşmeyi de üniversitedeki bilgiler yapar. Bu açıdan evet, üniversite ekonominin bir parçası olacak ama bilim çok önemli. Bu gün dünya da en önemli sermaye bilgidir, bilimdir. Bu kararımızın buna çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum ve herkesi tebrik ediyorum.

KARADENİZ EREĞLİ’NİN MASKOTU OSMAN

Başkan Uysal toplantı son bölümünde yaptığı konuşmasında ise kentlerin sembollerle tanıtıldığını belirterek, “Ereğli’nin de en önemli sembolü Osmanlı Çileği. O yine olacak. Bir de onun yanında Ereğli’yi ifade edecek bir maskot düşünüyoruz. Bu maskotun adı Osman olacak. Osman maskotu çeliği ve kömürü de ihtiva edecek bir tasarımla Ereğli’nin sembollerinden birisi olacak. Bunu da buradan duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo