Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ ÇÖPLÜĞÜ GÜNDEMDE

EREĞLİ ÇÖPLÜĞÜ GÜNDEMDE

ÇATUROÄžLU, EREÄžLÄ° ÇÖPLÜĞÜ SORUNUNU BAKAN’A Ä°LETTÄ°

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile makamında bir araya geldi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ile AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır’ında hazır bulunduÄŸu toplantıda, Kdz. EreÄŸli Çöplüğü Rehabilitasyon Projesinin finansmanı ile Zonguldak’taki Belediyelerin araç talepleri masaya yatırıldı.

EREĞLİ ÇÖPLÜĞÜ GÜNDEMDE

Bakan Güllüce ile gerçekleÅŸen görüşmeyi deÄŸerlendiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu,  Sorunları ilk elden yetkilere iletmeye devam ettiklerini belirterek, ÅŸunları söyledi: “Bugüne kadar DeÄŸerli Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Bu görüşmelerde Zonguldak’ımızın tüm sorunlarını Ankara’ya taşıyoruz. Bakanlarımız bizlerden ilgilerini esirgemiyorlar.

Özellikle Çevre ve Åžehircilik Bakanımız Ä°dris Güllüce ile Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ve AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çakır ile gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ziyarette sorunların çözümüne yönelik giriÅŸimlerimize tam destek veriyorlar.  Yine EreÄŸli’miz için hayati önemi bulunan Kdz. EreÄŸli çöplüğü rehabilitasyon Projesinin finansmanı konusunda kendisinden yardım talep ettik. Ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler.  Aynı zamanda Zonguldak bölgesindeki ilçe ve belde belediyelerimizin çöp aracı ve konteynır gibi talepleri vardı, o sorunları da dosyalar halinde kendisine verdik. Yaklaşık bir saati aÅŸkın süren görüşmemizde, Zonguldak’ın bu konulardaki isteklerini detayları ile anlatma ve çözüm bulma yolunda yapılacaklar ile ilgili yol haritası belirledik.” 

 

ÇATUROĞLUNDAN 1.000 (BİN) KİŞİLİK EK İSTİHDAM MÜJDESİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, bu güne kadar Zonguldak’ta TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında 4 Bin 500 kiÅŸiye Ä°ÅžKUR üzerinden geçici istihdam saÄŸlandığını ve yeni gelen bin (1.000) kiÅŸilik ek istihdam ile bu sayının 5 Bin 500 ulaÅŸtığını bildirdi.

ÇaturoÄŸlu, Zonguldak genelinde Ä°ÅžKUR’un, Hükümetin saÄŸladığı imkanlarla önemli çalışmalar ortaya koyduÄŸunu ifade ederek,  Hükümetin son bir yılda Ä°ÅžKUR üzerinden TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında 4, 6 ve 9 aylık sürelerle kamu kurum ve kuruluÅŸlarda çalışan işçilere bütçeden 25 Milyon 578 Bin TL ödeme yaptığını söyledi.

HÜKÜMETİMİZ BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Kısa adı TYP olan Toplum Yararına Program kapsamında kurs ve istihdamın devam ettiğini de kaydeden Çaturoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Zonguldak Çalışma ve Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürlüğümüz 2015 yılında mesleki eÄŸitim kursları, giriÅŸimcilik eÄŸitimleri ve iÅŸbaşı eÄŸitim programları kapsamında toplam 4 Milyon 530 Bin TL harcama gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Bu program ve kurslarda; 432 kiÅŸi mesleki eÄŸitim kurslarından, 159 kiÅŸi giriÅŸimcilik eÄŸitiminden ve Bin 55 kiÅŸi iÅŸbaşı eÄŸitim programlarından faydalandırılmıştır. Ayrıca Ocak-AÄŸustos 2015 dönemi içerisinde 2.325 kiÅŸiye 9.658.000,00 TL iÅŸsizlik ödeneÄŸi, 23 kiÅŸiye 136.116,00 TL iÅŸ kaybı tazminatı ve 233 kiÅŸiye 831.260,00 TL ücret garanti fonu ödemesi yapılmıştır.

Bu durumda son 1 yıl içinde Ä°limizde Kurumumuz tarafından düzenlenen programlardan iÅŸsizlerimize 40.733.376,00 TL ödeme yapılmıştır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo