Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ CHP KARIŞTI!!!

EREĞLİ CHP KARIŞTI!!!

Karadeniz Ereğli’de, iptal kararı verilen CHP Kongresi sonrası partide sinirler gerildi. İl Başkanı Hakkı Güney`in katıldığı toplantıda sert tartışmalar yaşandı, partililer birbirlerinin üzerine yürüdü. Bir delege, masaya parti tüzük kitabını fırlattı.


Alınan bilgiye göre, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Ereğli İlçe Teşkilatı'nın 20 Ağustos tarihinde yapılacağı duyurulan olağanüstü kongrenin CHP Merkez Yürütme Kurulu kararıyla iptal edildiğini söyledi.
Güney, olağanüstü kongrenin CHP Merkez Yürütme Kurulu kararı ile iptal edilmesinin ardından parti içerisinde görev almış kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli eleştiriler getirmesinden ötürü rahatsız olduğunu belirtti. Bu tür paylaşımların hesaplardan silmesini isteyen Güney, "CHP'de uzun seneler hizmet etmiş insanların, CHP'nin onur haysiyet ve şerefini teslim edilen kişilerin sosyal medyada başka türlü yazılar yazmasıdır. Sosyal medyada partiyi karalayacak, parti için kötü söylemlerde bulunan ve bu partimizin bütün onur ve şerefini, haysiyetini teslim ettiği arkadaşlarımızın kötü anlamda yazılarını lütfen bu sosyal medya hesaplarından kaldırsınlar. Buna hiç gerek yoktur. Burada insanlar bütünleşir ve Ereğli de bu kararı verir" dedi.

BÜYÜK KAVGALAR OLACAĞI DUYUMU!
İlçedeki büyük kavgalar olacağına yönelik duyumlar aldıklarından ötürü olağanüstü genel kurulun iptal edildiğine değinen Güney,  "Kongre sürecinde çok büyük kavgaların olacağı işte bunlar etkenler. Böyle bir şeyin Ereğli'de olması mümkün değil bunu mertçe söyleyeyim. Merkez Yürütme Kurulu kararını verdi, şimdi verecekleri ikinci kararı bekleyeceğiz" diye konuştu.

POSBIYIK YÜZÜNDEN Mİ?
Bir gazetecinin, kongrede CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık'ın aday olmasından ötürü mü kongrenin iptal edildiği sorusuna Güney, "CHP Genel Başkanımızın belediyeler ile ilgili aldığı karar vardır, tebligatlarla da bu kararlar yerine getiriliyor. Bütün belediye başkanlarımız da buna uyuyor. Başka şehirlerde de iptale giden yerlerimiz var. Parti içerisinde akraba ilişkileri ile ilgili bir açıklama henüz, öyle bir kararı yok. Herkesin bir demokratik hakkı vardır, bunun saygınlığını ortaya koymamız lazım. Aday olacak kişiye aday olamazsınız diyemezsiniz. Genel Merkez bize kararı bildirecek biz de bu karar doğrultusunda hareket edeceğiz" sözleri ile yanıt verdi.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER!!!
Partililer İl Başkanı Güney ve İlçe Başkanlığı'na kayyum olarak atanan İsmail Fota'ya tepki gösterdi. Delegelerden Mustafa Karadeniz,  CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Disiplin Kurulu’na verilmesini, parti İl Yönetiminin de istifa etmesini istedi. İtiş kakışların yaşandığı tartışmalar partililerin araya girmesi ile sona erdi.

YAVUZYILMAZ, CANLI YAYINDA TAKİP ETTİ
Öte yandan, partinin Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da; toplantıyı cep telefonunu kullanarak sosyal medya üzerinden canlı yayınlayan bir basın mensubunun ekranından takip etti.  

 

EREĞLİ CHP KARIŞTI!!!

Karadeniz Ereğli’de, iptal kararı verilen CHP Kongresi sonrası partide sinirler gerildi. İl Başkanı Hakkı Güney`in katıldığı toplantıda sert tartışmalar yaşandı, partililer birbirlerinin üzerine yürüdü. Bir delege, masaya parti tüzük kitabını fırlattı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran2
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ereğiliye bakıyorum gözlerim kapalı

21 Ağustos 2019 - 02:58

Her şey çok güzel olacakmış mış mış...

Yorum Yazın

Canlı Radyo