Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDOĞAN’IN MÜJDELERİ HEYECAN YARATTI

ERDOĞAN’IN MÜJDELERİ HEYECAN YARATTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


“Erol Şahin benim buradaki elim, kolum” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdemir’in 1 milyarlık yatırımı sonucu 1000 yeni kişinin iş sahibi olacağını açıklaması, Karadeniz Ereğli’de geniş yankı yarattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye seslendi. Peşinsıra verdiği müjdeler ise heyecan yarattı. Ereğli’den övgü dolu sözlerle bahseden Erdoğan, “Ereğli Karadeniz'in incisidir. Yarım asrı aşkın süredir, ülkemizin demir çelik üretiminin merkezi, emeğin, alın terinin, gayretin, helal kazancın, üretimin şehri Ereğli, sizleri gönülden selamlıyorum” dedi.
Bugüne kadar Ereğli'ye yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye eğitimde 667 derslikli 47 okul inşa ettiklerini, derslik başına düşen öğrenci sayısına ilköğretimde 29'dan 19'a orta öğretimde 33'ten 21'e düşürdüklerini, Fatih Projesi ile ilçedeki öğrencilere 3 bin 357 tablet bilgisayar dağıttıklarını anlatan Erdoğan, çocuklara en güzel eğitimi vermek için ilçeye 941 öğretmen ataması yaptıklarını da söyledi.

YENİ YATIRIM İLE 1000 İŞÇİ…
Erdoğan’ın istihdama yönelik verdiği iki müjde ise heyecan yarattı. Erdoğan, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın Türkiye'nin önemli bir değeri olduğu kadar şehrin de en güçlü markası olduğunu belirterek, yeni yatırım müjdesi verdi. Erdoğan şunları kaydetti:
"Şimdi buradan bir müjde veriyorum. Fabrikamız, 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Bu yatırımla fabrikamızın üretim kapasitesi artacak ve Ereğli'mizden bin kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacaktır. Kendi demir çelik ürünlerimizin araştırma geliştirme çalışmaları için burada önemli bir merkez kuruldu. Kendi zırh çeliğimizin levhalarını... Savunma sanayinde önemli bir adım, kendi formüllerimizle ve uluslararası standartlarda Ereğli'de bunu üretmeye başladık. Böylece savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Fabrikamızda yeni bir galvanizleme tesisi inşa edildi. Deneme üretimine başladı, önümüzdeki ay da açılışı yapılıyor. Bu tesis ülkemizin ithalatında 210 milyon liralık iyileşmeye vesile olacak. Tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."
EREĞLİ-DEVREK YOMLU SÖZÜ
Erdoğan, ulaşımda Alaplı-Ereğli bölünmüş yolunu tamamladıklarını, maliyeti eski parayla 1,5 katrilyon lira olan Zonguldak-Ereğli yolu ile 757 milyon lira olan Ereğli Devrek yolunun kalan kesimlerini de 2 yıla kadar tamamlayacaklarını kaydetti.
TERSANELER ESKİ GÜNLERE DÖNECEK
Ereğli'deki tersanelere ilişkin yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, Ereğli'nin tersanelerini yeniden ülke ve bölgenin en önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteği sağlayacaklarını da vurguladı. O’nun bu sözleri uzun süre alkışlandı.
ŞAHİN, EREĞLİ’DEKİ TEMSİLCİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye daha iyi hizmet için çalıştıklarını tekrarlayarak sürdürdüğü konuşmasında, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol şahin için ise şu sözleri kullandı:
“Bizler, Karadeniz Ereğli’de bugüne kadar verdiğimiz hizmeti, bundan sonra daha da iyi verelim diyoruz. Onun için de Erol Şahin kardeşimizin daha iyi hizmet edeceğine inandığımız için adayımız olarak gösterdik.
Şu anda bu kardeşiniz 4,5 yıl daha –ölüm olmazsa- bu ülkenin Cumhurbaşkan mı? (evet sesleri) dolayısıyla Erol Şahin kardeşim de burada İnşallah bu seçimi kazandıktan sonra 5 yıl sizin hizmetkarınız olacak. Ve yeni sistemde, benim buradaki elim, ayağım, her şeyim Erol Şahin’dir. Çünkü, partimin genel başkanıyım, aynı zamanda partimin buradaki belediye başkanı Erol Şahin olacak. İnanıyorum ki bizden de, bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi söylemeye devam edeceğiz. İnşallah Karadeniz Ereğli’de bu hizmetleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
kızgın2
gülücük1
şaşkın1
üzgün1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Gökhan Göktaş

20 Mart 2019 - 22:35

Erdemir özel şirket yatırım yapacaksa yapacaktır işçi alacaksa alacaktır Bir holding bir sanayi fabrikası yatırım ve işçi planlamasını yerel seçime belediye başkanına göre yapmaz ki

Şeref Işık

20 Mart 2019 - 21:35

yapma allahını seversen orada olmasam neyse zaten vinçlerle alan daraltılmış

Yorum Yazın

Canlı Radyo