Erdemir’den, ‘stratejik’ yatırım atağı
Kısa adı OYAK olan Ordu Yardımlaşma Kurumu Maden ve Metalürji Grubu çatısı altında, yeni bir büyüme dönemine adım atan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nca (Erdemir), Türkiye çelik sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni yatırımların hayata sokulduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurmak için harekete geçen Erdemir, ülkemizin en önemli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler üretimi için de çalışmalara start verdi.
Türkiye sanayisinin uluslararası pazarlardaki gücünü artırma vizyonuyla hareket eden Erdemir, Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurma çalışmalarına başladı. Türkiye çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla Erdemir, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dâhil edecek. Yapılacak tesis Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak.
Galvanizli geniş malzemeler artık Türkiye’de üretilecek
Erdemir, bir diğer önemli yatırımı olan 2. Galvanizleme Hattı’nı da 2018 yılının ilk yarısında devreye alacak. 350 bin ton kapasiteli bu hattın işletmeye alınmasıyla birlikte, ülkemizin en önemli katma değerli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler, Türkiye’de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eşya ve yapı sektörü ağırlıklı olmak üzere Türk imalat sanayisi Erdemir kalitesiyle galvanizli geniş malzemelere yurt içinden ulaşabilecek.
Taş: “Türkiye’nin ihtiyacı doğrultusunda hareket ediyoruz”
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, OYAK’ın grup şirketleriyle birlikte sağlam adımlarla büyüdüğünü söyleyerek, Türkiye ekonomisinin cari açıkla mücadele, yatırım ve istihdam ihtiyacı doğrultusunda hareket ettiklerini, bu vizyoner yaklaşımın, gruba başarı getirirken ülke ekonomisinin geleceğine de katkı sağladığını belirtti.
Erdem: “Ülkemizin küresel rekabette öne çıkması için üzerimize düşeni yapacağız”
OYAK Grubu çatısı altındaki her şirketin, 2017 yılının ilk altı ayında önemli bir gelişim ivmesi yakaladığını ifade eden OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem de, Erdemir’in yeni yatırımı ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“Yüksek katma değerli ve Türkiye’de üretilmeyen ürünlere yönelik stratejik yatırımlarımızla, sanayimizin geleceğini destekliyor, güçlendiriyoruz. Çelik sektörünün lideri olarak, ülkemizin küresel rekabette öne çıkması için üzerimize düşeni yapacağız. Teknolojideki yenilikleri takip ederek, bilgi üreterek, yeni yatırımlarımızın ve Ar-Ge çalışmalarımızın da desteğiyle katma değerli ürünlerle ürün gamımızı genişleteceğiz ve kapasite kullanımımızı en üst düzeyde tutarak ilerleyeceğiz. Kaynaklarımızı en etkin şekilde yöneterek, Türk sanayisinin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Baktır: “Erdemir’in bu yatırımı Türkiye’de ilk ve tek”
OYAK Maden ve Metalürji Grubu Başkanı Ömer M. Baktır ise çelik sektörünün lider üreticisi olduklarını, sektörün ihtiyacı olan teknolojik dönüşümü teşvik edecek nitelikte bir yatırımın ise arifesinde olduklarını anlatarak şunları kaydetti:
“Yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri Erdemir’in ürün gamına dahil etmeye hazırlanıyoruz. Erdemir’de bulunan levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak bu tesis ve büyük yatırımın grubumuza finansal ve operasyonel başarı olarak yansıyacağına, aynı zamanda Türkiye çelik sanayisinin uluslararası pazarlardaki gücünü artıracağına inanıyorum. Grubumuza ve Türkiye çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerken Erdemir’in stratejik yatırımlarının devam edeceğini bildirmekten memnuniyet duyuyorum.”
-HABERİN İÇİNDEN-
İhracat yüzde 57 artarak 44 ülkeye ulaştı
* OYAK Maden ve Metalürji Grubu, yüksek katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarıyla büyümeye odaklanırken, 2017 yılının ilk altı ayında, bağlı şirketleriyle birlikte yüksek bir performans sergiledi ve önemli finansal sonuçlar elde etti.
* Yılın ilk altı ayında 0,6 milyon ton uzun, 3,8 milyon ton yassı olmak üzere toplamda 4,4 milyon ton nihai ürün üreten Erdemir yılın aynı döneminde 0,6 milyon ton uzun ve 3,7 milyon ton yassı ürün satışı gerçekleştirdi. * İhracatını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artıran Erdemir, yılın ilk yarısında 44 ülkeye 0,8 milyon ton ihracat gerçekleştirdi.
* Erdemir bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 2,4 milyar ABD Doları satış geliri elde etti.
Erdemir Kurumsal Yönetim Notunu da yükseltti
* Erdemir, 2017 yılındaki başarılarına kurumsal yönetim alanında da bir yenisini ekledi.
* Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin derecelendirme raporuna göre şirket 2017 yılında kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 2 puanlık artışla 9,22’ye yükseltti.
* Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde bulunmayı üst düzeyde hak ettiğini belirten Kobirate, Erdemir’de kamuyu aydınlatma ve şeffaflığın üst düzeyde olduğunu vurguladı.
* Raporda pay ve menfaat sahiplerinin haklarının adil bir şekilde gözetildiği belirtilirken, Erdemir’in Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığı belirtildi.
İlk Yorumu Siz Yazın!