Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KÜRESEL ÇELİK GÜCÜ !.

KÜRESEL ÇELİK GÜCÜ !.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları kuruluşunun 56.yılını kutluyor.


Türkiye’nin lider çelik üreticisi Erdemir, iÅŸletmeye alınışının 56. yılını kutluyor.

Karadeniz EreÄŸli’yi sanayi merkezi ve modern bir kente dönüştüren, kurulduÄŸu ilk günden bu yana Türkiye için üreten Erdemir, ülkemizin geleceÄŸini çelikten inÅŸa etmek için durmaksızın çalışmaya devam ediyor.

Erdemir, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduÄŸu ve yurt dışından temin edilebilen yassı çeliÄŸi üretmek amacıyla, 15 Mayıs 1965 yılında, 0,4 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle iÅŸletmeye alındı.   Erdemir’in 56 yıl önce üretime baÅŸlaması, Türkiye’nin sanayileÅŸme tarihinde bir milat oldu. Karadeniz EreÄŸli’de üretilerek, ülkenin dört bir yanındaki sanayi tesislerine sevk edilen kaliteli yassı çelik ürünleriyle mevcut sanayi kolları geliÅŸirken, birçok yeni iÅŸ kolu kuruldu. Yerli yassı mamul üretimiyle döviz tasarrufu saÄŸlanırken, ihracat potansiyeli de geliÅŸmeye baÅŸladı. Türkiye’nin ihtiyaçları doÄŸrultusunda kapasitesini ve ürün çeÅŸitliliÄŸini sürekli artıran Bugün yaklaşık 5 milyon ton nihai ürün kapasitesi ile yolculuÄŸuna devam eden Erdemir, küresel ölçekte dünyanın çelik devleriyle rekabet ediyor.

Türkiye’nin küresel çelik gücüyüz!

OYAK’ın Maden ve Metalürji Åžirketleri bünyesinde bulunan Erdemir; sahip olduÄŸu teknoloji, insan kaynağı, bilgi birikimi ve gerçekleÅŸtirdiÄŸi büyük yatırımlarla, baÅŸta tesislerinin bulunduÄŸu Kdz. EreÄŸli olmak üzere Türk ve dünya ekonomisine deÄŸer katıyor. Türkiye’ye çelik sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi’ni kazandıran Erdemir, 56 yıldır ülkemizin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Yüksek katma değerli, yenilikçi ürünlerin imalatına ve verimliliğine odaklanan Erdemir, müşterilerinin beklentilerine yönelik dinamik olarak geliştirdiği ve iyileştirdiği ürün gamıyla da bölgesel ve küresel pazardaki gücünü koruyor. Uluslararası kalite standartlarında levha, sıcak ve soğuk haddelenmiş sac ile kalay, krom ve çinko kaplamalı sac üreten Erdemir; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik-elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj gibi sektörlere temel girdi sağlıyor. Uluslararası piyasalarda güvenilen bir marka olarak tercih edilen Erdemir, pandemi koşullarının hakim olduğu süreçte ise çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri alarak üretimini sürdürüyor.

Erdemir, ülkemiz için üretimini sürdürmesinin yanı sıra yatırımlarına da devam ediyor. Nitelikli manyezit cevher sektörünün dünyadaki en büyük maden iÅŸletmecisi ve refrakter sektörünün Türkiye pazar lideri KümaÅŸ Manyezit’i satın alan Erdemir, yatırım faaliyetleriyle de sektördeki lider konumunu güçlendiriyor. Erdemir, ülkemiz ve milli kaynaklar adına önem arz eden bu deÄŸeri bünyesine katarak, zengin rezerv ve hammadde avantajı ile birlikte hem yerli sanayicilere hammadde tedariki anlamında fırsatlar yaratmayı hem de ihracat potansiyeli ile ülkemizi bu alanda da stratejik bir konuma taşımayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen istihdam saÄŸlayan kuruluÅŸları arasında yer alan Erdemir, bugün sadece EreÄŸli’de yaklaşık 5 bin 400 kiÅŸiye istihdam olanağı saÄŸlarken, ihtiyaçları çerçevesinde gerçekleÅŸtireceÄŸi yeni iÅŸe alımlarla da bölge istihdamına katkılarını sürdürüyor.

Kurulduğu günden bugüne dek bölgeye katkı sağlamayı sürdürüyor

Erdemir, Karadeniz EreÄŸli’de 56 yıldır bölgenin ve sanayinin can damarı olmayı sürdürüyor. Sosyal sorumluluk faaliyetlerini ana iÅŸ süreçlerinin bir parçası olarak gören Erdemir, EreÄŸli ve çevresi baÅŸta olmak üzere toplumsal geliÅŸime yönelik faaliyetler yürütüyor. EÄŸitim alanındaki katkılarına öncelik veren, bugüne kadar 7 okul yaptırarak Milli EÄŸitim Bakanlığı’na teslim eden Erdemir, kuruluÅŸundan günümüze eÄŸitim kurumlarının teknik donanım, bakım-onarım, eÄŸitim materyali taleplerini mümkün olduÄŸunca karşılayarak fiziksel koÅŸulların iyileÅŸtirilmesine, bilim, kültür-sanat ve spor alanındaki etkinliklerine katkı saÄŸlıyor. Bu yılın ilk çeyreÄŸinde uzaktan eÄŸitime eriÅŸim konusunda dezavantajlı öğrenciler için toplamda bin 245 tablet temin eden Erdemir, köy okullarının ‘Okulum Temiz’ belgesi kapsamındaki eksikliklerinin giderilmesine de katkı saÄŸladı. 2018 yılından bu yana Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Uzay Takımı Grizu-263’ün ve Türkiye’nin ilk cep uydu projesinin ana destekçisi olmayı sürdüren Erdemir, çeliÄŸin insan yaÅŸamındaki vazgeçilmez yerini sanat yoluyla vurgulamak ve Türkiye’de sanat eÄŸitimini desteklemek amacıyla da 6 yıldır “Çelik ve YaÅŸam” heykel yarışmasını düzenliyor. Ayrıca Erdemir, yüksek öğretim kurumlarının akademik çalışmalarını desteklemek üzere malzeme ve ekipman yardımında da bulunuyor.

Sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye katkılarını sürdüren Erdemir, Karadeniz EreÄŸli ile özdeÅŸleÅŸen ancak üretimi azalan Osmanlı ÇileÄŸi meyvesinin yetiÅŸtiriciliÄŸinin teÅŸvik edilmesine ve biyoçeÅŸitliliÄŸin korunmasına katkı saÄŸlamak üzere 2016 yılında baÅŸladığı ‘Tarlalar Sürülsün Gelenek Sürsün’ projesine devam ediyor. Erdemir, Karadeniz EreÄŸli’ye özgü bir ürün olan ‘Elpek Bezi’ dokumacılığını yaygınlaÅŸtırılmak ve kadınların ekonomik yaÅŸama katılımını desteklemek üzere hayata geçirdiÄŸi ‘Elpek Bezleri Dokunsun, Kültürel Mirasımız Korunsun’ projesini de yürütmeye devam ediyor.

TEÅžEKKÃœRLER

Bu arada Erdemir'den yapılan açıklamada şirket paydaşlarına şu cümlelerle teşekkür edildi:

“Türkiye’nin sanayileÅŸme tarihinde ve güvenli geleceÄŸinde pay sahibi olmanın, bu eÅŸsiz ülkeye hizmet etmenin, Erdemirli olmanın ve OYAK Grup Åžirketleri bünyesinde bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Ãœlkemizi çelikten geleceÄŸe taşıyan bu yolculukta bize eÅŸlik eden, birlikte deÄŸer ürettiÄŸimiz tüm paydaÅŸlarımıza teÅŸekkür ederiz. Erdemir’imizin 56. yılı kutlu olsun.”

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo