Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Enerji Bakanı ile Aile Bakanı Zonguldak’ta !.

Enerji Bakanı ile Aile Bakanı Zonguldak’ta !.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Zonguldak`a geldi.


Zonguldak'a havayoluyla gelen Bakan Dönmez ve Selçuk'u havaalanında protokol üyeleri karşıladı. Karşılama sırasında protokolün arasına karışan bir köpek Bakan Selçuk’un dikkatini çekti. Bir süre köpeÄŸi seven Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, karşılama törenine devam etti.

Valilik ziyaretinde konuÅŸan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Valime teÅŸekkür ediyorum. 24 Haziran öncesi CumhurbaÅŸkanımız bin 500 işçi alımı sözü olmuÅŸtu. Akabinde de hem Ä°ÅžKUR hem de TTK ortak çalışmayla gerekli düzenlemeleri yaptılar. Bugün itibariyle bin kiÅŸinin alımı kura çekmek suretiyle belirlenecek. 700’ü Zonguldak, 200 Bartın ve 100’a Karabük’ten olmak suretiyle. Ä°nÅŸallah birkaç ay sonra da kalan 500 kiÅŸiyi de istihdam ekmek suretiyle süreci tamamlayacağız. Sadece istihdamı artırmak deÄŸil, üretimi de artırmak suretiyle baÅŸta Zonguldak olmak üzere hava bölgede kalkınmayı saÄŸlayacağız. Özel sektöre açtığımız ruhsat alanlarıyla birlikte orada da bir üretim ve istihdam artışı olacak. Konu sadece bin 500 işçi ile sınırlı tutmamak bunun bir ekonomiye çarpan etkisi olarak görmek de gerekiyor. Zonguldak için hayırlı olsun" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise "Zonguldak’ta bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle kendi bakanlığıma baÄŸlı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere dair hem yatırımları hem projeleri deÄŸerlendirmek üzere buradayız. Bakanımızın da dediÄŸi gibi bugün burada istihdama kazandıracağımız arkadaÅŸlarımızı kura ile çekeceÄŸiz. Bunun sadece ivme etkisi oluÅŸturmasını diliyoruz. Ä°ÅŸverenlerimizin 2019 yılı için CumhurbaÅŸkanımıza istihdam seferberliÄŸi kapsamında 2,5 yeni istihdam sözü var. Ä°nÅŸallah bunu da saÄŸlayacağımızı umuyoruz. Zonguldak’ta buna katkı saÄŸlayacağını buradaki iÅŸverenlerimizin de buna katkı saÄŸlayacağını diliyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo