Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ELİTAŞ: TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN HÜKÜMETSİZ KALMAZ

ELİTAŞ: TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN HÜKÜMETSİZ KALMAZ

AK Parti Genel BaÅŸkan Danışmanı ve eski Grup BaÅŸkanvekili Mustafa ElitaÅŸ, "Türkiye hiçbir zaman hükümetsiz kalmaz. Åžu anda da hükümet devam ediyor" dedi.

ElitaÅŸ, partisinin Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlığınca bir otelde düzenlenen iftar yemeÄŸinde yaptığı konuÅŸmada, 7 Haziran’da gerçekleÅŸtirilen milletvekili seçimlerinde sandığa giden seçmenin yüzde 95’inin mecliste temsil edildiÄŸini söyledi.

Seçmenin, AK Parti’yi tek başına iktidar yapmadığını, diÄŸer siyasi partilerle birlikte hareket ederek, hükümet kurmasını istediÄŸini ifade eden ElitaÅŸ, şöyle devam etti:

"Bu bilinç içerisinde Sayın Genel BaÅŸkanımızın ve BaÅŸbakanımızın geleneksel balkon konuÅŸmasında ifade ettiÄŸi cümleler ÅŸuydu; ’Türkiye için ne gerekiyorsa, AK Parti olarak her ÅŸeyi yapmaya hazırız. Ä°ktidar ortağı olmaksa amenna. Muhalefetse başımızın tacı’ ve ’Millet iradesi 7 Haziran’da tecelli etmiÅŸtir.’ O günden bugüne süreç devam ediyor. 7 Haziran’dan bugüne bütün partilerin siyasi temsilcileri, temsilci olmayanları, milletvekilleri, yöneticileri ve her mikrofonu bulan bir ÅŸeyler söylemeye çalıştı ama partimizin Genel BaÅŸkanı ve yetkilileri, ’hiç kimseyi incitmeden, kırmadan, darıltmadan ve yanlış bir ÅŸey ifade etmeden birlikte beraber koalisyon kurmaya çalışacağız’ dedi. CHP ve MHP olabilir. Onların deÄŸerlerine ve yaptıkları faaliyetlere herhangi bir kırıcı nitelikte bulunmadan büyük bir gayretle bugüne kadar geldi."

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, partilerinin Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na hükümet kurma görevini tevdi ettiÄŸini dile getiren Mustafa ElitaÅŸ, "Yarın BaÅŸbakanımız Bosna Hersek’e gidecek. Ä°ki günlük bir ziyaret programı var. Döndükten sonra siyasi partilerden randevu taleplerimiz olacak. 13, 14 ve 15 Temmuz’da, hangi parti ne zaman müsaitlerse o çerçevede bize verecekleri randevu doÄŸrultusunda biz onlarla görüşeceÄŸiz. Bayramdan sonra ikili görüşmelere devam edeceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin genel merkezleri, genel baÅŸkanlarının 7 Haziran’dan önce seçim platformunda yaptıkları davranışları bir kenara bırakmalarını isteyen ElitaÅŸ, "TeÅŸkilatlarına konuÅŸtukları gibi medya aracılığıyla siyaset kurumuna mesaj göndermesinler. Ellerindeki taşı ve sıkılı yumruklarını açsınlar. Önümüzdeki hafta ziyaret edeceÄŸimiz çerçevede bir samimiyet ve nezaket içerisinde bizlere ellerini uzatsınlar. Bu muhabbet çerçevesinde görüşmelere baÅŸlayalım diyoruz ama hala görüyorum ki elleri taÅŸ dolu ve yumruklar sıkılı. ’Gelirseniz karışmam ha’ diyen demeçlerle bir hükümet ortaklığı görüşmeleri devam ediyor. Türkiye hiçbir zaman hükümetsiz kalmaz. Åžu anda da hükümet devam ediyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bu arada eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile Devrek ilçesine baÄŸlı ÇaydeÄŸirmeni Belde Belediye BaÅŸkanı Satılmış GebeÅŸ arasında tartışma yaÅŸandı, tartışmaya bazı partililer de katıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo