Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ !.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ !.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, “AKP Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun, bir telefonla Belediye Başkanı Nuri Tekin’i görevden almakla tehdit etmek yerine, bir telefonla Alaplı’nın birikmiş sorunlarını çözmesini beklerdik.” dedi.


CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP Belediye Başkanı Adayı Celil Uzun’un tanıtım toplantısında Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e yönelik sarf ettiği sözleri sert bir dille eleştirdi.

Tosun, 2 gün önce adaylığı belli olan AKP Belediye Başkanı adayı Celil Uzun’un daha ilk toplantısında yerli yabancı ayrımı yaparak Alaplı halkını bölmeye çalıştığını söyledi.

Gerek teşkilatımız gerekse Alaplı halkı Belediye Başkanımız Nuri Tekin’in her zaman yanın olduğunu ifade eden Tosun, şöyle konuştu: “AKP Belediye Başkan adayı Uzun, 15 Ocak 2019 tarihinde AKP ilçe merkezinde yönetim kurulu üyeleri ve bazı köy muhtarlarını da arkasına alarak adaylık açıklaması yapmıştır. Hayırlı Olsun. Uzun, daha ilk dakikadan, yerli yabancı diye Alaplı halkını bölmeye çalışıyorsunuz. Alaplı halkının tercihi ile seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti Alaplı Belediye Başkanı Sayın Nuri Tekin’i PKK ile bir tutup, AKP hükümetini arkanıza alıp Belediye Başkanını sokak kabadayılığı ağzıyla tehdit ediyorsunuz. Belediye başkanı Sayın Tekin’i görevden almakla tehdit etmektense, bir telefonla Alaplı’nın sorunlarını çözelim demenizi beklerdik. Burada yerel siyaset yapıyoruz. Sokak kabadayılığı ağzıyla tehditle, halkı ayrıştırarak siyaset olmaz. Sizin adaylığınızın açıklanalı 2 gün oldu. Parti teşkilatımız olarak, hayırlı olsun gelecektik. Ancak açıklamanız sonrasında, bu ihtimali ortadan kaldırmış oldunuz. Siz bu açıklamalarınızı yaparken, biz isterdik ki; sizin yanınızdaki partililer, yönetim kurulu ve bazı köy muhtarı arkadaşlarımız sizi alkışlayacaklarına, sizi uyarıp, yanlış oldu başkan, halkı bölmeyelim, ortamı geremeyelim deselerdi keşke. Bir telefon ile belediye başkanını görevden almakla tehdit etmektense, bir telefonla Alaplı’nın sorunlarını çözelim demenizi beklerdik. Parti teşkilatı olarak, gece sabaha kadar telefonlarımız susmadı. Parti teşkilatı olarak, daha önce olduğu gibi, şimdi de Alaplı belediye başkanımız sayın Nuri Tekin’in yanında olduğumuzu ve olacağımızı önemle belirtmek isteriz. Biz bu talihsiz konuşmaya karşı, Alaplı halkının sessiz kalmayacağını düşünüyor ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde gerekli cevabın sandıkta Alaplı halkının vereceğine inanıyor ve güveniyoruz. Her ne kadar Uzun, bu şekilde talihsiz bir açıklama yapmış ise de seçim sürecinin bundan önce olduğu gibi Alaplı halkının, siyasi partilerin ve adayların duyarlı ve sağduyulu çabaları ile yine dostluk ve kardeşlik içerisinde, örnek bir seçim süreci içerisinden geçeceğimize inanmaktayız. Bu tür talihsiz konuşmaların bir daha olmaması dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Alaplı halkı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e sahip çıkacaktır.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo