Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DURSUN ÇİÇEK, EREĞLİ’DE KONUŞTU

DURSUN ÇİÇEK, EREÄžLÄ°’DE KONUÅžTU

Dursun Çiçek: “Kumpası kuran, Türkiye’yi 15 Temmuz 2016’ya getiren süreci idare eden siyasi iktidar ÅŸuanda Türkiye’yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları ÅŸuan Türk adaletine, yargısına hesap veriyor.”


EREÄžLÄ°

5 AÄŸustos 2013 tarihinde Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara baÄŸlanan Ergenekon davasında, ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, asker kimlikli CHP Ä°stanbul Milletvekili Dursun Çiçek, bir dizi ziyaret için Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine geldi. Çiçek, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMÄ°R) ve ardından Türk Metal Sendikası Åžube sonrası sahil mevkisindeki bir kafede düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’de 2007’den bugüne en önemli gündemin ’adalet’ olduÄŸunu söyledi. UÄŸradığını iddia ettiÄŸi kumpası anlatan Çiçek, şöyle dedi:

FETÖ’DE ’SÄ°YASÄ° AYAK’ VURGUSU!
"Türkiye’de gündem 2007’den itibaren adalet oldu. Önce kumpas davaları baÅŸladı Ergenekon, Balyoz, Oda TV, askeri casusluk gibi. Arkasından binlerce Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Cumhuriyetçi-Atatürkçü subay asker ve gazeteci, aydın hapislerde çürütülerek manevi iÅŸkence yapılarak FETÖ’nün önü açıldı. Dönemin adalet bakanı ÅŸimdi kayıp. Sadullah Ergin Meclis’te yasaları çıkararak Mustafa Kemal’in askerlerini FETÖ’nün hakim, savcı kılıklı militanlarına teslim etti. Åžimdi ortalarda yok. Kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları ÅŸuan Türk adaletine, yargısına hesap veriyor. Biz de müştekiyiz ve hesabını soruyoruz. Ama bu hesap sormada eksik bir durum var o da siyasi ayaktır.”

ENÄ°S BERBEROÄžLU… YÃœRÃœYÜŞ…
Partisinin tutuklanan milletvekili Enis BerberoÄŸlu süreci ile dün baÅŸlan ’adalet yürüyüşü’ hakkında da deÄŸerlendirmede bulunan Çiçek, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Milletvekili arkadaşımız dava arkadaşımız Enis BerberoÄŸlu tutuklandı. Yarın kozmik oda davası açıldığında askeri casusluktan bu iktidarın yöneticileri yargılandığında aynı tutumu, dürüstlüğü sergilemelerini bekliyoruz. O zaman telefon takipleri ile deÄŸil tanıkları var, en büyük tanık da dönemin Genelkurmay BaÅŸkanı. Mutlaka bu hesap sorulacak bundan emin olun. Örnek mi istiyorsunuz 5 AÄŸustos 2013, Ergenekon kararları okunuyor, bize müebbet yağıyor baÅŸta ülkenin genelkurmay baÅŸkanı olmak üzere ki biliyorsunuz o davalarda PKK’nın ele başı Åžemdih Sakık geldi tanıklık yaptı.
Bu devlete bu orduya 2 gün hakaret etti, Ankara’dan da Türkiye’yi yöneten iktidarda bunu dinledi, ses çıkarmadı. 2016 Temmuz sonrası içeri girdiler hesap veriyorlar. EÄŸer ÅŸartlar normal giderse 2019’da hem yerelde hem genelde bu millet bu iktidarı sandığa gömecek ve suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı Fetö’cüler gibi hesap verecek. Ä°ÅŸte adalet yürüyüşü de bu sonun bir baÅŸlangıcıdır. Enis BerberoÄŸlu için kiÅŸisel bir yürüyüş deÄŸildir bu. Bıçağın kemiÄŸe dayandığı muhalefetlerin lokomotifi olan CHP’nin kurumsal olarak hedef alındığı bir süreç nedeniyle bu adalet yürüyüşü dün baÅŸlamıştı.

2019’A KADAR…
Bu adalet yürüyüşü 2019 yılında devleti yönetemeyen, devletin kurumlarını olan itibarı yerle bir eden, orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın, hesap vereceÄŸi güne kadar devam edecek bir yürüyüştür. BaÅŸta 15 Temmuz, OHAL, kumpas maÄŸdurları niye yürümüyoruz niye eylem yapmıyoruz neden bizim yanımızda yer almıyorsunuz diyen herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. Adalet, hukuk isteyen herkes yürüsün. 19 Temmuz’da sandıkta bunun cevabını millet olarak bu iktidara verelim. Bu karanlık dönemi hep birlikte kapatalım. Siyasi ayaktan da hesap soralım, Türkiye bir daha bu karanlık dönemi yaÅŸamasın Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiÄŸi çaÄŸdaÅŸ uygarlık hedefine ulaÅŸma hedefine çaÄŸdaÅŸ deÄŸerlerle yürümeye devam etsin. Bizlere büyük görev düşüyor. Umutluyuz, 4,5 yıl ceza evinde kaldık umudumuzu yitirmedik. Bugün daha da umutluyuz FETÖ bunlara göre çok daha güçlü bir örgüttü arkasında emperyalizm vardı siyasiler vardı. Åžuan siyasi ayağın arkasında sadece vatandaÅŸtan aldığı oy var. VatandaÅŸa bunu anlatıp o oyu çektiÄŸimizde bunlar Türkiye’ye Türk yargısına hesap verecekler."

TURPCU: OLMAYACAK Ä°ÅžLER OLUYOR
CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu ise Türkiye’nin çok önemli süreçlerden geçtiÄŸini ifade ederek, “gerçekten hiç olmayacak iÅŸler oluyor ama perdenin sonunun nasıl kapanacağını bizler biliyoruz. Türkiye’yi bu ortamı sokanların hepsinin bu cezalarını çektikten sonra Türkiye’nin normalleÅŸeceÄŸine inanıyoruz. Bu konuda hayır cephesinin aldığı üstün baÅŸarı bizim için bir güvencedir. CHP ve halkımız bir güvencedir" dedi.

SENDÄ°KA ZÄ°YARETÄ°
CHP EreÄŸli ilçe BaÅŸkanı Sertan Ocakçı ile birlikte Türk Metal Åžubesi ziyaretinde deÄŸerlendirmelerde bulunan Dursun Çiçek, işçi temsilcilerine yaptığı konuÅŸmada, OYAK ÅŸirketinin bir üyesi olduÄŸunu hatırlatarak, “35 yıl silahlı kuvvetlerde görev yaptım. Özellikle örgütümüz ile Erdemir ile iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi kapsamında bir misyon üstlendik. O nedenle ilk olarak fabrikayı gezdik ve bilgi aldık. Åžimdi de emekçilerimizi ziyaret etmek amacıyla Türk Metal Sendikası’na geldik” dedi. BaÅŸkan Metin Ercan’ın bulunamadığı ziyarette, heyeti Åžube Sekreteri Yakup Yılmaz ve bazı yöneticiler karşıladı.

DURSUN ÇİÇEK, EREÄžLÄ°’DE KONUÅžTU

Dursun Çiçek: “Kumpası kuran, Türkiye’yi 15 Temmuz 2016’ya getiren süreci idare eden siyasi iktidar ÅŸuanda Türkiye’yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları ÅŸuan Türk adaletine, yargısına hesap veriyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo