Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTAŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI!.

DEMÄ°RTAÅž’TAN 1 MAYIS MESAJI!.

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, AK Parti Hükümeti’nin bazı politikalarını ’emek karşıtı’ bulduÄŸunu bildirdi.


DemirtaÅŸ, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’na iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamasında, işçi kesimin mutsuz olduÄŸunu söyledi.
DemirtaÅŸ, işçi haklarını gasp ettiÄŸini öne sürdüğü AK Parti ile mücadele edeceklerini anlatarak ÅŸu ifadeleri kullandı: 
“Ãœlke ekonomisini ayakta tutan işçilerimizin, AKP iktidarının baskıcı, faÅŸizan ve emek karşıtı politikaları ile kazanımlarını birer birer kaybettiÄŸi bir dönemde, kıdem tazminatını fona devrederek yok etmek isteyen, güvenceli esneklik, özel istihdam büroları gibi yasalarla işçiyi köle haline getirmeye çalışan, Türkiye’yi taÅŸeron cehennemine dönüştüren, uyguladığı yanlış politikalar ile 17 bin işçiyi iÅŸ cinayetine kurban eden, 70 bin işçiyi iÅŸ göremez hale getiren, milyonlarca işçiyi iÅŸsiz bırakan, sendikaları yok etmek için elinden geleni ardına koymayan AKP, iktidardan demokratik yollardan gitmediÄŸi sürece işçinin yüzü gülmeyecek.                          

İŞÇİNİN KAZANILMIŞ HAKLARINI ADIM ADIM GASPEDEN
AKP’YE KARÅžI İŞÇİNÄ°N HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çalışanların kazanılmış haklarını adım adım gasp eden AKP’ye karşı çalışanların haklarını savunmaya, onların bireysel ve toplu haklarını geliÅŸtirmeye ve her zaman çalışanların yanında durmaya devam edeceÄŸiz.   
Türkiye’ye getirdiÄŸi korku imparatorluÄŸu içinde, işçi sınıfına yılda 1 gün bile istediÄŸi gibi bayram yapmasını çok gören AKP iktidarını, tüm emek karşıtı politikalarından dolayı ÅŸiddetle kınıyor, 1977 yılı 1 Mayıs’ında Taksim’de katledilen 37 işçimizi, iÅŸ cinayetlerine kurban verdiÄŸimiz tüm işçi kardeÅŸlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Tüm çalışanların 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo