Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTAŞ, SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

DEMÄ°RTAÅž, SÃœRECÄ° YAKINDAN TAKÄ°P EDÄ°YOR

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, Kayyım atanan Deka Madencilik’te maÄŸdur işçilerinin 3 aylık alacaklarının, “Ãœcret Garanti Fonu”ndan ödenebileceÄŸini bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, şirkette çalışan 250 maden işçisinin yaptıkları çeşitli eylemlere karşı 3 aylık maaşları ile tazminatlarını alamadıklarını hatırlattı.
Süreci yakından takip ettiğini, işçilerin sözcüleriyle de görüşerek detaylı bilgiler aldığını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

FONDA PARA VAR
“Åžirket acze, ödeme güçlüğüne düşmüştür. 4447 sayılı Ä°ÅŸsizlik Sigortası Kanunu’nun Geçici 1. Maddesine göre; iÅŸverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde geçerli olmak üzere, işçilerin iÅŸ iliÅŸkisinden kaynaklanan üç aylık ödenmeyen ücret alacaklarını karşılamak amacı ile iÅŸsizlik sigortası fonu kapsamından ayrı oluÅŸturulan ücret garanti fonu vardır. Ãœcret garanti fonu iÅŸsizlik sigortası fonunun bir parçasıdır. Fonda 93 milyar kaynak birikmiÅŸtir. Bu fon iÅŸsiz için ve ücret alacağı kalan işçi için bir güvencedir.

KAYYIM’A VE Ä°ÅžKUR’A SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Bu durumda yetkililerin yapması gereken, yasal prosedürü hızla tamamlayarak, işçi arkadaÅŸlarımızı ücret garanti fonundan yararlandırmalı ve son üç aylık ücretlerinin ödenmesini saÄŸlamalıdır. Burada ÅŸirkete atanan kayyım heyetine, Zonguldak Ä°ÅŸkur görevlilerine bir sorumluluk düşmektedir. 250 işçi arkadaşımızın maÄŸduriyeti en azından son üç aylık ücret alacağı yönünden  giderilecektir. İşçi arkadaÅŸlarımız diÄŸer maÄŸduriyetleri ile ilgili de yasal haklarını her zaman arayabilirler.”

AKP UYGULAMALARI YÃœZÃœNDEN…
DemirtaÅŸ, açıklamasında, yaÅŸanan maÄŸduriyetin AK Parti’nin uygulamalarından kaynaklandığını ileri sürerek, “maalesef AKP iktidarının yanlış, hukuk dışı uygulamaları sonucu, birçok maÄŸdur vatandaşımız var. Bu işçi arkadaÅŸlarımız da AKP iktidarının yanlış uygulamalarının maÄŸduru olmuÅŸlardır” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo