Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTAŞ: “75 yaşına gelmiş bir belediye başkanımızdır, kendisini de severim ama…”

DEMİRTAŞ: “75 yaşına gelmiş bir belediye başkanımızdır, kendisini de severim ama…”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, CHP’nin Ereğli belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın, kendisine söz söyleyebilmesinden önce aynaya bakması gerektiğini söyledi.
Demirtaş, Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptıkları ile AK Parti’den aday olduğu yeni dönemde seçilmesi halinde yapacaklarını detaylı şekilde anlattı.
Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu, Gülçin Acaroğlu Demir’in ise teknik yönetmenliğini yaptığı programın başında; aynı saatlerde CHP’nin Gülüç Beldesindeki seçim bürosu açılışında, Posbıyık’ın, şansına yönelik ağır ithamlarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Gülüç’e dışarıdan müdahale edenlere halkın en iyi cevabı 31 Mart’ta sandıkta en güzel şekilde vereceğini söyledi. 
CHP’nin ve MHP’nin belediye başkan adaylarına başarı dileğinde bulunan Demirtaş, Posbıyık’ı kast ederek şöyle dedi:
ÖNCE KENDİLERİNE BAKACAKLAR!
“Siyasetin bile bir ahlakı, terbiyesi vardır. 75 yaşında gelmiş bir belediye başkanımızdır, kendisini de severim. Ama bu gün üslubu hiç hoş değildi, ağza yakışmayacak laflardı. Ben onun evladı yaşındayım. Dürüstlükten, ilkeden ve adamlıktan bahsederek saçmalamasına gerek yoktu. Kendisi daha önce Anavatan, Demokrat Parti ve CHP’den aday oldu mu? Oldu. Adamlıktan ve dürüstlükten bahsederken önce kendilerine bakacaklar. CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Günay, atama ile gelmiş bir başkandır. Gülüç’ün ‘G’ sini bilmez ama gelmiş ileri geri konuşuyorlar. Ben bunları kale almıyorum. Bu saldırılara en güzel cevabı Gülüç halkımız 31 Mart’ta sandıkta verecektir. Ben buradan bir kez daha Emrah kardeşime Atilla Tarık kardeşime seçimlerde başarılar diliyorum.”
SORULARI YANITLADI, PROJELERİNİ ANLATTI
Kapan’ın soruları ile devam eden programda, önce görev süresince yaptığı çalışmaları anlatan Gökhan Demirtaş, şunları kaydetti:
“Ben Gülüç’te doğdum, Gülüç’te büyüdüm. Beni evlatları gibi, kardeşleri gibi görüyorlar. Gülüç’te 5 yıl boyunca girmediğim ev, sıkmadığım el, kucaklamadığım kimse kalmamıştır. Ben her hangi bir saatte her hangi bir eve gitsem ben geldim desem hiç yadırgamazlar, evlatları gibi davranırlar. Ben böyle bir halka hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Gülüç halkının bir dediğini iki etmedim”
YAPILMAMAZ DENİLENLERİ YAPTIM
Gülüç’te ‘yapılamaz’ denilen hizmetlerin hepsini yaptık. Yıllardır açılamayan pazaryeri yolunu yasal engellere rağmen orada ki arsa sahipleri ile konuşup anlaşarak hizmete açtık. Sahili ‘yapamaz’ dediler ama şükürler olsun ilk etabını bitirdik. Düğün salonumuzu hizmete açtık. Bütün okullarımız burada yılsonu etkinliklerini yapıyor. Bölgenin en modern düğün salonu oldu. İmar revizyonunu hiç sorunsuz bir şekilde yaptık. 2 kat olan yerle 5 kata çıktı bazı yerlerde, aşağı taraflarda 8 kata çıktı. Açılmayan yolları açtık, birçok noktada yol genişletmesi yaptık. Kaldırım çalışmaları, çevre düzenleme çalışmaları yaptık. 3 tane su deposu yapıldı ve su hatları komple değişti. 14 Katlılarda su ile ilgili yaşanan sorunu uzun vadeli çözüme kavuşturduk.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Gülüç’te belediye olarak sadece alt yapı değil sosyal belediyecilikte de öne çıktık. Her Ramazan ayında binlerce vatandaşımızla iftar sofralarında aynı masada ekmeğimizi bölüştük. Kadınlarımızı kültür gezilerine gönderdik. Anneler günü ve kadınlar gününde eğlenceler düzenledik. Eşim Işıl Demirtaş şu ana 300 yeni bebeği olan aileyi ziyaret etti ve tebrik edip hediyelerini verdi. Çocuklarımızı yaz aylarında camilere gitmelerini teşvik etmek için hediyeler verdik, etkinlikler düzenledik. Yaz futbol başta olmak üzere değişik branşlar da açılan spor kurslarını hep destekledik. 4 yıl üst üste festivaller düzenledik. ‘Aleyna Tilki’yi Gülüç’e getiriyoruz’ dediğimizde kimse inanmadı. Aleyna Tilki’yi getirdik ve 25 bin kişiye konser verdirdik. Gülüç’ün daha fazla tanınmasını sağladık.
TEŞKİLATLA UYUM İÇİNDEYİZ
Bazı hizmetleri yapabilmeniz için hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Bakın şimdi butik terminal yapıyoruz, hiçbir sorun yok. Sahilimize kafeterya yapıyoruz, hiçbir sorun yok. Millet Bahçesi projemizi yapacağız, tüm görüşmeleri anlaşmaları yapıldı. Biz AK Parti’ye geçtiğimizde ‘teşkilatla sorun yaşar’ diye beklenti içerisinde olanlar vardı. Ancak tam tersine Belde Başkanımız İsmail Yılmaz, İlçe Başkanımız Fatih Çakır, İl Başkanımız Zeki Tosun ve milletvekillerimizle tam bir uyum içerisindeyiz. Çok büyük destek veriyorlar. Bu birlikteliğimiz elbette Gülüç için çok büyük kazanımlara yol açacak. Ben kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.”
YAPTIKLARI, YAPACAKLARININ TEMİNATI
Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri de anlatan Demirtaş, Gülüç’ü Zonguldak’ın parlayan yıldızı haline getirecekleri sözlerini yineleyerek şöyle konuştu:
“Yeni dönemde en büyük projemiz Çengelburnu Mahallemizin üst kısmında 26 dönüm arazi üzerine Millet Bahçesi’ni yapacağız. İçerisinde kır düğün salonu, lokanta ve kafeterya, otoparkı, spor ve oyun alanları, mini Pazar, büfe, mescit ve piknik yapacak alanlar olacak. Sahilimizin ikinci etabını da yeni dönemde bitiyoruz. Sahil Kafe projemiz bitti, onunda yapımını en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Kuracağımız iskelelerde vatandaşlarımızla birlikte derenin üzerinde çay-kahve içeceğiz. İki adet okul projesini yeni dönemde yapıyoruz. Okulun bir tanesinin arsasını belediye olarak milli eğitime biz tahsis ettik. Her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Butik terminalimizi de yine en kısa sürede yapıp vatandaşlarımızı kışın yağmurda karda, yazında sıcakta beklemekten kurtaracağız. Düğün salonumuzun yanındaki binanın birinci katına çocuk kreşimizi, üst katına da kadınlarımız için sağlıklı yaşam merkezi kuracağız. 14 katlılar bölgesine vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde evlerine gidip gelmeleri için bir üst geçit daha yapacağız.
Bunların yanı sıra, 5 yıllık görev süremizde yaptığımız sosyal, kültürel. Sportif ve eğlenceye yönelik etkinliklerimiz önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bu bağlamda, Gülüç halkımızın bir dönem daha bana görev vereceğine inanıyorum.”
GÜLÜÇ İLÇE OLACAK!
Programda Kapan’ın, Gülüç’ün ilçe olmasına yönelik soruyu gündeme getirmesi üzerine konuşan Demirtaş, şöyle dedi:
“Evet, bu konuda iddialıyım. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ülke genelinde 100 ilçeyi ‘İl’ yapacağını biliyoruz. Bunlar arasında Ereğlimiz de var. Dolayısıyla Gülüç’ün de ilçe olması için mücadele edeceğim. 2014 öncesinde beldemize bağlı bazı yerler Ereğli belediyesine geçirildi. B uda beldemizi küçülttü. Gülüç’ün hakkı olan bu yerleri tekrar kazandırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. O zaman beldemizin nüfusu 15 binlere yükselecek. Böyle bir nüfusla ilçe olmayı zaten hak edeceğiz.”
EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ DEMİRTAŞ
Kapan’ın, yaşadığı sıkıntılarda eşi Işıl Demirtaş’ın tavrına yönelik sorusuna AK Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı Gökhan Mustafa Demirtaş, “kesinlikle en zor günlerimde yanımda oldu. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözünü birlikte yaşadık. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

DEMİRTAŞ: “75 yaşına gelmiş bir belediye başkanımızdır, kendisini de severim ama…”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo