Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADAYINA DESTEK İÇİN EREĞLİ'YE GELDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADAYINA DESTEK İÇİN EREĞLİ'YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, EreÄŸli-Devrek arası köy baÄŸlantı yollarının iki yıl içinde yapılacağını söyledi. EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın ise bir milyar dolar yatırım kararı aldığını belirten ErdoÄŸan, bu sayede 1000 kiÅŸiye istihdam saÄŸlanacağını bildirdi.
Karadeniz EreÄŸli’ye iki bakanı ile birlikte gelen ErdoÄŸan, mesajlarını kendisini alanda bekleyen binlerce kiÅŸiye verdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, eski terminal alanındaki mitingde yaptığı konuÅŸmasına, “Karadeniz’in Ä°ncisi EreÄŸli, emeÄŸin, alın terini, helal kazancın, üretimin ÅŸehri EreÄŸli” dedi.  
Gün içinde Sakarya, Kocaeli ve Ä°stanbul’un Ãœsküdar ilçesinde 3 mitinge daha katılacağını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Ä°stanbul ve Ankara dışında ziyaret ettiÄŸim 4 ilçeden biri EreÄŸli’dir. Yarimiz EreÄŸli’ye Zonguldak’ta söz vermiÅŸtik sözümüzü tuttuk, çıktık, geldik” diye konuÅŸtu.

“ÅžAHÄ°N, BENÄ°M BURADAKÄ° ELÄ°M, AYAÄžIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye daha iyi hizmet için çalıştıklarını tekrarlayarak sürdürdüğü konuşmasında, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol şahin için ise şu sözleri kullandı:
“Bizler, Karadeniz EreÄŸli’de bugüne kadar verdiÄŸimiz hizmeti, bundan sonra daha da iyi verelim diyoruz. Onun için de Erol Åžahin kardeÅŸimizin daha iyi hizmet edeceÄŸine inandığımız için adayımız olarak gösterdik.
Åžu anda bu kardeÅŸiniz ölüm olmazsa 4,5 yıl daha bu ülkenin CumhurbaÅŸkanı mı? (evet sesleri) dolayısıyla Erol Åžahin kardeÅŸim de burada inÅŸallah bu seçimi kazandıktan sonra 5 yıl sizin hizmetkarınız olacak. Ve yeni sistemde, benim buradaki elim, ayağım, her ÅŸeyim Erol Åžahin’dir. Çünkü partimin genel baÅŸkanıyım, aynı zamanda partimin buradaki belediye baÅŸkanı Erol Åžahin olacak. Ä°nanıyorum ki bizden de, bu millete hizmetkar olmaya geldiÄŸimizi söylemeye devam edeceÄŸiz. Ä°nÅŸallah Karadeniz EreÄŸli’de bu hizmetleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.”

YENÄ° VAATLER…
ErdoÄŸan, Zonguldak’a geliÅŸinde, bölgeye yapılan yatırımlardan bahsettiÄŸi sözlerindin ardından EreÄŸli’ye ‘Müjde’ olarak ÅŸunları kaydetti:

KAMPÃœS KONUSU… “KISMEN ÇÖZÃœYORUZ”
“Ä°lçedeki Eski Hastane binası erine yapılması planlanan Fakülte Kampüsü ile ilgili Askeri Güvenlik Bölgesi sınırlamasını kısmen de olsa çözüyoruz. EreÄŸli’de saÄŸlıklı yaÅŸam merkezi yapma çalışmalarına baÅŸladık. Ayrıca, inÅŸa edilecek 4 adet aile saÄŸlık merkezi için de arsa tahsisi yapılıyor.

YOLLAR BÄ°TECEK
Ulaşımda maliyeti bir buçuk katrilyon lira olan Ereğli-Zonguldak ve 750 milyon lira olan Ereğli-Devrek yolunda kalan kısımları 2 yıl içinde tamamlamış olacağız. Ülkemizin 150 yıllık projesi olan bölgenin kaderini değiştirecek Filyos Limanı alt yapı inşaatını da ihaleye verdik.

DEMÄ°RYOLU EREÄžLÄ°’DEN GEÇİYOR
Bunun yanında, Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demiryolu ağı üzerinde Güneye ve Orta DoÄŸuya ulaÅŸmasını saÄŸlayacağız. Filyos Limanı’nın üst yapı limanını inÅŸallah 2023’e yetiÅŸtirerek hizmete sunacağız. Bölgede gerçekleÅŸtirmeyi planladığımız bir diÄŸer proje ise; Adapazarı, Karasu, Akçakoca, EreÄŸli, Bartın Liman Demiryolu Projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı-Karasu demiryolu projesinin hattı etüt çalışmaları devam ediyor.

TERSANELER ESKİ GÜNLERE DÖNECEK
EreÄŸli’nin tersaneler bölgesinde mendirek ve limanı inÅŸa ettik. Tersaneleri yeniden ülkenin ve bölgenin önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteÄŸi saÄŸlayacağız.

BÄ°R MÄ°LYAR YATIRIM, 1000 YENÄ° Ä°STÄ°HDAM!
Erdemir’in, ülkemizde önemli bir yeri olduÄŸu kadar, EreÄŸlimizin de en güçlü markasıdır. Åžimdi buradan bir müjde veriyorum; Fabrikamız bir milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Bu yatırımla, fabrikamızla üretim kapasitesi artacak, EreÄŸlimizden bin kardeÅŸimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacak. Kendi demir-çelik ürünlerimizin araÅŸtırma geliÅŸtirme (ARGE)çalışmaları için burada önemli bir merkez kuruldu. Kendi zırh çeliÄŸimizin levhalarını kendi formüllerimizle uluslararası standartlarla burada üretmeye baÅŸladık. Böylece savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Fabrikamızda yeni bir galvanizleme tesisi inÅŸa ediliyor, deneme üretimine baÅŸladı, önümüzdeki ay da açılışı yapılıyor. Tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

MERKEZİ-YEREL HÜKÜMET ÇALIŞMASI
EreÄŸli’deki İçme Suyu Ä°sale Hattı sorununu çözdüklerini, EreÄŸli’ye doÄŸalgazı getirdiklerini, yerli kömür üretiminde rekor kırdıklarını ifade eden ErdoÄŸan, “her halde bunları belediye yapmayacak, biz yapacağız. Ama belediyemiz de elbette burada altyapı noktasında destekçi olacak. Önümüzdeki dönemde fabrikamızın ÅŸehrimize yapacağız ekonomik ve sosyal katkıların arttırarak sürdüreceÄŸine inanıyorum.
Önümüzdeki dönemde inÅŸallah bakanlıklarımızla belediyemizle birlikte EreÄŸli’yi daha büyük yatırımlara, daha büyük hizmetlere kavuÅŸturacağız. Türkiye’ye size emanet size…” ifadelerini kullandı.

Ä°SÄ°M VERMEDÄ°, UYSAL’I Ä°ÅžARET ETTÄ°!!
AK Parti’den aday gösterilmemesinin andından Büyük Birlik Partisine geçerek adaylığını açıklayan mevcut Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ile konuÅŸup konuÅŸmayacağı merak edilen ErdoÄŸan, isim vermeden eleÅŸtirdiÄŸi Uysal için ÅŸunları söyledi:
“AK Parti kapıları, bu çatı altında ülkesine ve ÅŸehrine hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Ama bu kapının dışına çıkıp ta hala AK Parti’nin gölgesinde yürümeye çalışanlara da hiç kusura bakmasınlar en küçük bir muhabbetimiz bile olmaz. Her görev gibi belediye baÅŸkanlığı da bir bayrak yarışıdır. Ä°simler deÄŸiÅŸir ama hedef ve yol deÄŸiÅŸmez. EreÄŸlili kardeÅŸlerimin 31 Mart’ta en doÄŸru kararı vereceklerine inanıyorum.”  

KADINLARA 200’ER GRAM ÇAY…
CumhurbaÅŸkanı ve AK parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, diÄŸer mitinglerinde olduÄŸu gibi konuÅŸmasının sonunda kadınlara 200’er gramlık bez torbalarda çay dağıtımı yapmasının ardından, partisinin ilçe ve belde belediye baÅŸkan adayları ile birlikte halkı selamladı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADAYINA DESTEK İÇİN EREĞLİ'YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Eren Türkoğlu

19 Mart 2019 - 23:37

Ereğli 31 Martta Ak Parti'ye ve Erol Şahin'e gereken cevabı verecektir.

deli hakkılı

19 Mart 2019 - 22:14

daha önce de Hüseyin Uysal elin,ayagındı,naptınız? çay dagıttı,boş vaadler verdi gitti.

Yorum Yazın

Canlı Radyo