Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇİVİCİ, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA!..

ÇİVİCİ, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA!..

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, Mahalli Ä°dareler Seçiminde Aday Adaylığını CHP’den açıklayan Erol Çivici, “bizimle beraber koÅŸmak isteyen, kurum içerinde veya EreÄŸli’de kim varsa el ele tutuÅŸup EreÄŸli’nin menfaatleri doÄŸrultusunda savaÅŸmaya hazırız. Ama bizimle birlikte koÅŸmak istemiyorsa da onları bırakacağız ve yeni gelenler ile birlikte koÅŸacağız. Menfaatimiz EreÄŸli olacaktır” dedi.

 

Aday adaylığını bir süre önce açıklayan EreÄŸli Belediyesi eski Belediye Meclis Ãœyesi Ä°nÅŸaat Mühendisi Erol Çivici, sevil toplum kuruluÅŸu ziyaretlerine baÅŸladı. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’na giderek BaÅŸkan Arslan KeleÅŸ ile görüşen Çivici, belediye baÅŸkanı olmak yönündeki düşüncelerini aktardı.
KonuÅŸmasının büyük bölümünü ilçe ekonomisi konularına ayıran Çivici, “EreÄŸli’de artık yürümek deÄŸil koÅŸmak gerekiyor. Hızlı bir ÅŸekilde hareket etmek gerekiyor. EÄŸer bu süreci doÄŸru bir ÅŸekilde yönlendirip götüremezsek, EreÄŸli yavaÅŸ yavaÅŸ yok olmaya mahkumdur” diye konuÅŸtu.
İlçede yeni sanayi sahalarının açılması gerektiğini, bunda ise belediyeye istihdamı planlama rolü düştüğünü anlatan Çivici, şunları söyledi:

FABRİKA AÇACAK BİR ARAZİ YOK AMA!
“Dün itibariyle Erdemir’de 12 bin tane işçi çalışır, bir milyon ton sıvı çelik üretilirdi. Bugün ise 3,5 milyon ton sıvı üretiliyor ama 6 bin 500 tane işçi çalışıyor. Çünkü her geçen gün makineleÅŸme fazlalaşıyor, teknoloji kullanılıyor. EÄŸer yeni istihdam sahaları açamazsak, ekonomiyi renklendiremezsek EreÄŸli’miz her geçen gün göç verecektir.
Belediye, fabrikalar açacak bir kurum deÄŸildir ama istihdamı planlayan kurumdur. EreÄŸli’ye bir yatırımcı gelmek istediÄŸinde OSB’de yer kalmamış. Sanayi belgelerinde maalesef bütün parselle oluÅŸturulamamış. Dolayısıyla fabrika açacak bir arazimin ÅŸuanda yok.
Bundan 50 sene sonrasını düşünerek bu işlerin planlamasını yapmak gerekiyor. Belediye bu noktada çok çok önemlidir. Biz bu günlerde bu planlamaları yaparsak, şehir, ilerleyen zamanlarda ivmeli bir şekilde yükselecektir.

MESAJI VAR!
Bizimle beraber koÅŸmak isteyen, kurum içerinde veya EreÄŸli’de kim varsa el ele tutuÅŸup EreÄŸli’nin menfaatleri doÄŸrultusunda savaÅŸmaya hazırız. Ama bizimle birlikte koÅŸmak istemiyorsa da onları bırakacağız ve yeni gelenler ile birlikte koÅŸacağız. Menfaatimiz EreÄŸli olacaktır. Bireysel menfaatlerin hepsini bir kenara bırakacağız.
FESTÄ°VAL YAPACAK MI?
Festivallerin devam etmesi gerekir ama Dünya’daki tüm festivaller bir amaç uÄŸruna yapılır. Ekonomiyi hareketlendirmesi gerekiyor. Festivaller 3 günlük yapılmaz. Ticaretin olduÄŸu noktalarda bunu belli bir amaç doÄŸrultusunda yaparsınız. ‘Ä°ndirim festivalleri’ dersiniz, ÅŸehre ticari hareketlilik katarsınız. Ä°nsanlar eÄŸlenirken esnafın cebine de para sokarsınız.

PARAYI YÖNETEBÄ°LMEK…
Belediyenin gelir kaynaklarının arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, su parası ve bunun yanında Ä°ller Bankası’nda kiÅŸi başı düşen payı vardır. Belediyenin baÅŸka bir geliri yoktur. Yani burada A,B ya da C partisi hiç fark etmez. Ä°ller Bankası’nın nüfusa göre verdiÄŸi payı, tüm belediyeler aynı payı alırlar. GeçmiÅŸte 14 liraydı ÅŸimdi tahminen 18 liradır. Önemli olan bu payı insanların faydasına en verimli ÅŸekilde, en hızlı ÅŸekilde götürebilmektir. Yani yönetmeyi bilmek önemlidir.   

KELEÅž: AYNI DÄ°LÄ° KONUÅžABÄ°LMEK
Ereğli TSO Başkanı Keleş ise yerel ve genel iradeye ihtiyat duyduklarını belirterek, şu sözlerle konuştu:
“Çıkmış olduÄŸun yolda sana baÅŸarılar diliyorum.  Birlikte uzun yıllar görev yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası’nın gücünü daha etik kullanabilmesi için iki tane idareye ihtiyaç vardır. Bunlar genel ve yerel idarelerdir. DoÄŸru iliÅŸkilerle aynı dili konuÅŸabilmek, aynı ihtiyaç ve talepler doÄŸrultusunda birlikte hareket edebilme dinamizmini yakalayabilmek gerekiyor. Başından buyana hep söylediÄŸimiz ‘diyalog-diyalog-diyalog’tur. Ancak doÄŸru diyalog kurarak, doÄŸru iletiÅŸim araçları ile doÄŸru konuları saptayarak bunlar üzerinde odaklaÅŸarak sorunlarımızı çözebiliriz.
Siyaset zor bir iÅŸtir ve sana anlatmama gerek yok.  15 yıldır belediye meclis üyeliÄŸi tecrüben var. Ki bu iÅŸi en iyi bilenlerden olduÄŸunu düşünüyorum. Ä°nÅŸallah senin içinde hayırlısı olur.”

Karadeniz EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi’ni de ziyaret eden Çivici, gün içinde Ziraat Odası ve Gazeteciler DerneÄŸi’ne de gidecek.

 

ÇİVİCİ, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA!..

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ä°brahim Turan

09 Ekim 2018 - 09:25

ereğli cok değişir ve dada büyür tekcare civici

Yorum Yazın

Canlı Radyo