Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’Lİ VEKİLDEN THY’YE MEKTUP!

CHP’LÄ° VEKÄ°LDEN THY’YE MEKTUP!

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, Çaycuma Havaalanı’nın iç hat seferlerine açılması talebi ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EkÅŸi ile Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°lker Aycı’ya birer mektup gönderdiÄŸini bildirdi.
DemirtaÅŸ, yazılı açıklamasında, gönderdiÄŸi mektupta, basında çıkan Türk Hava Yolları’na ait 30 uçağın hangara çekildiÄŸi yönündeki haberleri hatırlattığını belirtti.
Zonguldak’ın coÄŸrafi konumu, turizm potansiyeli, havayoluna olan ilgisi ve gurbetçilerin yaÅŸadığı sorunları detayları ile aktardığını ifade eden DemirtaÅŸ, şöyle dedi:

ZONGULDAKLILARI DERÄ°NDEN ÃœZMEKTEDÄ°R
“Çaycuma Havaalanı’nın aktif kullanımı, Anadolu’yu birbirine baÄŸlamak, Anadolu’nun havayolu ulaşım ihtiyacını daha ekonomik bir yolla karşılamak ve geniÅŸ halk kitlelerini havayolu ile buluÅŸturmak üzere kurulan Anadolujet ÅŸirketinin kurulma amacına da uygun düşecektir.  Bütün bu durumlar karşısında; Çaycuma Havalimanı, hem yurtdışı, hem de yurtiçi uçuÅŸlarda aktif ve verimli bir ÅŸekilde kullanılabilecek konum ve durumdadır. İç hatlarda, ilk etapta Anadolu Jet ile Ä°stanbul-Zonguldak-Trabzon/ Trabzon-Zonguldak-Ä°stanbul ve THY ile Almanya-Ä°stanbul-Zonguldak/Zonguldak-Ä°stanbul-Almanya gibi aktarma uçuÅŸları ile baÅŸlatılacak seferlerle havayolu hareketliliÄŸinin saÄŸlanması çok rahat bir ÅŸekilde mümkün olacaktır.
Bir Alman ÅŸirketi olan Germania Havayollarının, Çaycuma Havaalanı’na gösterdiÄŸi ilgiyi ve önemi,  dünyanın en önemli havayolu markalarından ve bir kamu kurumu olan Türk Hava Yollarının göstermemesi, Zonguldaklıları derinden üzmektedir.”
VERİLEN SÖZLER TUTULMALI!
UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemi ile bir soru önergesi de verdiÄŸini kaydeden CHP’li vekil, açıklamasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
“Türk Hava Yolları’nın yetkililerine birer mektup gönderdim. Aynı zamanda, Çaycuma Havaalanı ile ilgili olarak, UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemi ile hazırladığım soru önergesini TBMM BaÅŸkanlığı’na sundum. Zonguldaklılara verilen sözlerin takipçisiyiz. Batı Karadeniz’deki tek havalimanı olan Çaycuma Havaalanı’nın iç ve dış hat seferlerine açılması için herkes sorumluluÄŸunu yerine getirmelidir.
1939-1945 yılları arasında küçük uçaklara yönelik “slot” bir havaalanı olarak inÅŸa edilen Zonguldak Çaycuma Havaalanı, ilk uçuÅŸlarını 1957 yılında gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. 1960 yılı sonrasında 1999 yılına kadar kapalı kalan Çaycuma Havaalanı, 1999 yılında yeni binası, çevre düzenlemesi ve ek yatırımlar ile toplu yolcu taşımacılığı faaliyetleri için uygun hale getirilmiÅŸtir. 2006 yılında 25 yıllığına iÅŸletme hakkı özel sektöre devredilen havaalanının, yıllar içinde fiziksel eksiklikleri büyük ölçüde giderilmiÅŸ, son olarak da; havaalanının etrafındaki 235 metre yüksekliÄŸindeki Bostancılar tepesinin 155 metrelik kısmı, büyük yolcu uçaklarının iniÅŸi için sorun teÅŸkil etmemesi amacıyla tıraÅŸlanmış, pist ve taksi yolu çizgileri, pist kenarı, durma uzantısı ve yaklaÅŸma ışıkları da uluslararası standartlara uygun olarak yenilenmiÅŸtir. 2009’a kadar yapılan yatırımlar ile havaalanının uluslararası güvenlik standartlarına uyumu saÄŸlanmıştır. Çaycuma Havaalanı, ICAOÇ uçuÅŸ güvenliÄŸi standartlarına uygundur. Havaalanı 500 bin yolcu/yıl kapasitesine sahiptir. Batı Karadeniz’deki tek havaalanıdır.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo