Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’Lİ ARAS, İDDİALARI ANLATTI

CHP’Lİ ARAS, İDDİALARI ANLATTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-



Özel Haber/Şafak Negüzel

Karadeniz EreÄŸli’de CHP Ä°lçe BaÅŸkan Vekili Sevdekar Aras, “çok fazla dedikodu üretiliyor, kendileri ile birebir-özel bir ÅŸey konuÅŸmuÅŸ deÄŸilim. Onlarda bana, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığı için asla özel bir ÅŸey söylemiÅŸ deÄŸiller” dedi.
Aras, EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, siyaset arenası kazanının adeta kaynadığı EreÄŸli’de, ortaya atılan iddialar üzerine konuÅŸtu. Aras, kendisine sorulan CHP neden hala adayının ismini açıklamıyor? Dışarıdan müdahale mi var? Kulislerde neler dönüyor? Milletvekilleri iÅŸin neresinde? Ä°lçe BaÅŸkanlığı seçiminde kavganın sebebi ne? sorularını yanıtladı. Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın partisinden (AKP) istifa etmesinin etkilerinin ne olacağı deÄŸerlendiren Aras, ÅŸunları söyledi:

Ä°LÇE BAÅžKANLIÄžINDAKÄ° KAVGANIN SEBEBÄ°…
“Ä°ki ay önceki toplantımızda, her arkadaşımızın gönlünde bir aslan yatabileceÄŸini, bunun çok doÄŸal olduÄŸunu, 31 mahalle için bir çalışma yapmamız gerektiÄŸini özellikle siyaset için deÄŸil de belediyecilik adına hizmetleri yapıp-yapamadıkları üzerinden çalışma yapalım dediÄŸimde, arkadaÅŸlarımız açıkçası adaylara kilitlenmiÅŸ durumdaydılar. Partimizi büyütelim, kimin gönlünde kim varsa ona da katkı saÄŸlarız dememe raÄŸmen baÅŸaramadık.
Uzun yıllardır yaşadığımız ortakulak problemim var. O gün (seçim günü) nüksedince hastaneye gittim ve aldığım raporu arkadaşlarıma da ilettim. Sonra duydum ki bazı arkadaşlarım, ilçe başkanlığı seçimini belediye başkanı seçimlerinden sonra yapalım diye görüş belirtmişler. O arkadaşlarda bu sebepten ötürü o gün partiye gelmemişler. Fakat diğer arkadaşlar, burada, o günkü salt çoğunluğunun sağlanamamasını başka bir boyuta çekmeye çalışmışlar. Büyütüp aile içinde kalması gereken meseleleri dışarı yansıttılar.
İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE, DIŞARIDAN MÜDAHALE VAR MI?
Hayır, kesinlikle böyle bir şey yok. Bende bu söylemleri dün ilk kez duydum. Dışarıdan bir adayın ya da milletvekilinin müdahalesi gibi bir konu, benim açımdan asla olmadı. Çok net.
ÖRGÜT SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?
O konuda Genel Merkez genelge bildirecek. Her an yapabilir, bir hafta ya da 10 gün sonra da yapabilir. Bu Genel Merkezi’nin takdiridir ve tarih ÅŸuan belli deÄŸil.
CHP, NEDEN ADAY BELÄ°RLEYEMÄ°YOR?  ANKARA’DA, DIÅžARIDAN MÃœDAHELE MÄ° VAR?
5 tane aday adayı ile yola çıktık. Açıkça söylemek gerekirse; süreçte Ankara’dan bin heyet geldi. Bu heyete ilçe baÅŸkanı vekili olarak görüşlerimi belirttim. Ben, kriterler üzerinden gittim. 5 adayımızı bu yönde anlatmaya çalıştım. Hepsinin güçlü olduÄŸunu, 5’ninde belediye baÅŸkanı adayı olmak istediÄŸini anlattım çünkü ‘çekilen olur mu?’ diye sormuÅŸlardı. ‘Kimse çekilmez. 5’i de çok güçlü aday adayları’ dedim. ‘BaÅŸka ne yapabilir?’ dediklerinde ise ben ‘kimi gösterirsek gösterelim bir sancı oluÅŸabilir. Ama bunu ne kadar erken açıklarsanız bana tedavi zamanı bırakırsınız’ dedim. Notu aldılar, hatta bu söylemimi beÄŸendiler.
Fakat geliÅŸen süreçte; Gelen Merkez birçok kriteri arıyor. EreÄŸli’de anketler yapılmış. Emin olabilirsiniz, EreÄŸli’de birçok insan Ankara’ya bilgiler götürmüştür. Adaylar konusuna gelince; bu ne kadar anlaşılabilir ama bu iÅŸin kuraladır oraya gidip (Ankara) kulis yapmak. Gayret göstermek, çaba sarf etmek çok doÄŸadır. Kulis olayı siyasetin bir kolu haline gelmiÅŸtir, doÄŸaldır. Bu iÅŸi çok normal karşılıyorum. Problem belki bunun gizliden yapılmasından kaynaklanıyor. BaÅŸka ülkelerde kulis faaliyetleri çok daha fazla yapılıyor ama her kez tavrını açıkça ortaya koyuyor. Kazanan kazanıyor, kaybedense kaybediyor.
Benzer çalışmalar EreÄŸli’de de oluyor. Burada bizden önce Zonguldak var. Ä°l yönetiminde çok eski partililerimiz var. Bunların öneri ve fikirleri var. EreÄŸli’de çok deÄŸerli partililerimiz var. Muhakkak ki Genel Merkezimiz eski milletvekillerimizin de dahi önerilerini alarak olabilecek en özel çalışmanın yapıldığına inanıyorum. Artı olarak bu sürecin uzaması EreÄŸli’ye özgü bir durum da deÄŸildir.
‘ÇİVÄ°CÄ°’ BÄ°LMECESÄ°? ‘TAMAM’ DENÄ°YORDU, NEDEN Ä°SMÄ° AÇIKLANMADI?
EreÄŸli kamuoyunda yüzde 99 diye öne sürülen Erol Çivici’nin Parti Meclis Toplantısı’nda neden açıklamadığı ile ilgili net bir bilgim yok. Ama Genel Merkeze yakın basın organları var. Onlardan okuduÄŸum kadarı ile Ä°zmir üzerinde çıkan anlaÅŸmazlıklar üzerine o dakikadan sonra Genel BaÅŸkanımız ‘erteleyelim’ demiÅŸ. Ama Genel Merkez kanadından kimseyi arayıp bilgi almadım.

SOSYAL MEDYADA, ÖZELLİKLE ÜÇ İSİM DOLAŞIYOR. SEMİH ÖZKÖK YA DA SERTAN OCAKÇI, BAŞKANLIK İÇİN İYİ BİRER SEÇENEK DEĞİL Mİ?
Yapamaz olurlar mı? Ben ilk günde söyledim; 5 aday adayımızda belediye başkanlığı yapacak kapasite ve yetenekteler. Kendilerini güvendikleri izin bu yola çıktılar. Diğer adaylarının isimlerinin daha çok zikredilmesi az önce bahsettiğimiz kulis çalışmalarının etkisi olabilir. Yöntemler çok önemli. Bu biraz algı ile de ilgili bir durumdur. Çok net bir şey söyleyemiyorum. Belki Ereğli kamuoyu böyle görüyor, Genel Merkez nezdinde durum belki böyle değildir.
MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°, ADAY BELÄ°RLENMESÄ°NDE ETKÄ°N ROL OYNUYOR MU?
Ben, açıkçası, her an milletvekilleri ile görüşen birisi değilim. Ben sadece hiyerarşi içinde hareket etmeye çalışıyorum. Israrla yöneticilik vasıflarımı yerine getirmeye çalışıyorum. Burada seçilmiş bir milletvekili var, saygı duyuyorum. İl başkanım var, saygı duyuyorum. Ama süreçte, açıkçası etkileri nedir çok iyi bilmiyorum. Hangi nokta da duruyorlar çok iyi bilmiyorum. Çok fazla görüş almıyorum. Çok fazla dedikodu üretiliyor, kendileri ile birebir-özel bir şey konuşmuş değilim. Onlarda bana, Ereğli Belediye Başkanlığı için asla özel bir şey söylemiş değiller.
HÃœSEYÄ°N UYSAL’IN Ä°STÄ°FASI KONUSU!!! CHP’DEN ADAY OLUR MU?
Hüseyin Uysal’ın CHP’nin adayı olması söz konusu bile olamaz.  Bizim çok deÄŸerli aday adaylarımız var. Hüseyin Uysal’ı en çok eleÅŸtirenlerden birisi benim. BelediyeciliÄŸi çok daha iyi bilen Cumhuriyet Halk Partililer varken dışarıdan bir aday mümkün deÄŸildir. Ä°stifası konusuna gelince, ne kadar eleÅŸtirsek te partisi için güçlü bir adaydı.
“MART’IN SONU BAHARDIR”
Åžunu ısrarla söylüyorum, ilerleyen günlerde de söyleyeceÄŸim. Bizim aile içinde meselelerimiz olabilir. Ama biz bir aileyiz. Çok çabuk bir ÅŸekilde içimizdeki yaraları onarabiliriz. Sık çeçim yaÅŸamış, altyapısı saÄŸlam bir parti olarak da kısa sürede bir araya gelip toparlanabiliriz. Adayımız, Ankara’dan kim gelirse gelsin onu namusumuz olarak kabul edip 31 Mart’ın sonunda 1 Nisan’a bahar olarak gireceÄŸiz. Her ÅŸeye raÄŸmen, Cumhuriyet Halk Partisi EreÄŸli’de belediyeyi kazanacaktır.”

 

CHP’Lİ ARAS, İDDİALARI ANLATTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo