Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’den sert sözler

CHP’den sert sözler

EreÄŸli Belediyesi’nce yapılan çalışma sonucu tabanı ve üzeri yenilenerek modernize edilen pazaryerinde, bazı köylü üreticisi kadınların yerlerinden memnun olmadıkları gerekçesi ile çıkan tartışmalara iliÅŸkin açıklamada bulunan CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakcı, emekçi köylü kadınların maÄŸdur edildiÄŸini öne sürdü.


Ocakcı, dün (8 Mart) yaşanan olaya ilişkin değerlendirme yaptığı yazılı açıklamasında, sert sözler kullandı. Açıklama şöyle:

“En kötüsü de bugün 8 Mart”
“Haftalardır köylü ve üreten kadınlarımız üretici pazarının açılmasını ve kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini bekliyordu. Ne yazık ki, ilçemizin yerel yönetiminin, emekçi Kadınlar gününde bile emekçi köylü ve üreten kadınların maÄŸdur olmaması için çok basit bir çözümlemeyi bile ellerine yüzlerine bulaÅŸtırdıklarına ÅŸahit oluyoruz.
Her seferinde ifade ettiğimiz gibi, belediye tarafından yapılan hiçbir şeyin planlı ve programlı yapılmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bundan büyük üzüntü ve gelecek için de kaygı duyuyoruz.
Köylü kadınlarımız iki haftaya yakın bir süredir, üç kuruÅŸ bile kazanamadan evlerine dönmek zorunda kaldıkları Karadeniz EreÄŸli’de, sadece birilerinin keyfini beklemeye mecbur bırakılmışlardır. Sorularına, endiÅŸelerine cevap alamadan, bu da yetmiyormuÅŸ gibi, ’yerinizden olursunuz" cümlesini iÅŸiterek sadece bekletiliyorlar. En kötüsü de bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Emekçi, üreten köylü kadınımızın pazaryerindei durumu ortada.
Köylü ve emekçi, üreten kadınımıza pazaryerindeki muameleyi reva görenler; soğuk havada üreten, cefakar emekçi kadınımızın ekmek derdinde olduklarının bilincinde bile değiller. Belediyeyi yönetenlerin köylü, emekçi kadınlarımızın maydanoz satarak, lahana satarak evine üç kuruş götürebilme derdinde olduklarından zaten haberdar değiller.
Emekçi Kadınlar Günü’nde emekçi köylü kadınlarımıza satış yapabileceÄŸi yer gösteremeyenler, kadınların çaÄŸrısına kulak tıkayanlar, dışarıda karanfil dağıtacaklarına bir zahmet pazaryerine giderek sorunları görsün isterdik. Biz onlara yardımcı olalım. Bizden duysunlar bari. Bugün köylü kadınlarımızı, üç-beÅŸ kuruÅŸ para kazanmaktan, evine ekmek götürmekten baÅŸka bir ÅŸey düşünmeyen bu insanları birbirlerine düşürdünüz. Memnun musunuz ey belediyeyi yönetenler?
İçlerine ’Aç kalacağım’ korkusunu yerleÅŸtirdiniz. Emekçi, üreten yaÅŸlı-baÅŸlı köylü kadınlarımızı aÄŸlattınız, duydunuz mu? "Ben buradan kazandığımla evlat okutuyorum, kalp ameliyatlı kocamı evde bıraktım, çocuklarım aç kalıyor’ diyorlar. Haberiniz var mı? ’Ä°ki haftadır açız, satış yapamazsam çok zor durumda kalırım’ diyen köylü kadınlarımızı bu duruma düşürdünüz ya mutlu musunuz? Kısacası bugün emekçimiz, üreticimiz, köylümüz ekmek derdindeyken neredesiniz? Bir kere, bir iÅŸi de, elinize yüzünüze bulaÅŸtırmadan yapın. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, bu ülkenin gerçek emektarlarından olan köylü kadınımızı bu hale düşürmeye, maÄŸdur etmeye sizin hakkınız yok ve olmayacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo