Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’DE “GEÇİCİ YENİ” YÖNETİM

CHP’DE “GEÇİCİ YENİ” YÖNETİM

CHP’li Fota’nın ilk cümlesi “Erdemir” oldu. Gülüç, Ormanlı ve Kandilli’de görev değişikliği yapacaklarını söyledi. Birlik ve beraberliği kısa sürede sağlayacağını kaydetti.


Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki CHP teşkilatında görev değişikliği yapılarak devir-teslim gerçekleştirildi.
Partinin Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, parti ilçe binasında yaptığı konuşmada, bir süredir ‘sürüncemede’ geçen sürecin aslında yaşanmaması gerektiğini söyledi. Karadeniz Ereğli’nin her yönden lokomotif durumunda olduğunu ifade eden Güney, şu sözlerle konuştu:
“GÖNÜL İSTEMİYORDU…”
“Bugün Ereğli’de geçici kurulun ataması anlamında bulunuyoruz. Ereğli, 95 gündür bir süreç yaşadı. Bu süreç 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinden dolayı yaşandı. Tabi gönül istemiyordu böyle bir süreci Ereğli gibi büyük bir ilçede yaşanmasını. Bu hepimiz için zor oldu.
Sayın Genel Başkanıma da aynısını söylemiştim Zonguldak’ın lokomotifi Ereğli ve Alaplı’dır. Bunu sevgili arkadaşlarım çok iyi değerlendirmeliler.
“KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR AMA..”
Görevi yeni yönetime devreden İlçe Başkanı Sevdekar Aras da, ‘kinaye’ dolu sözlerinde şu ifadeleri kullandı:
“Bu sürece nasıl geldiğimiz ile ilgili açıkçası konuşacak çok şey var ama bunları gerektiği zaman gerektiği yerlerde konuşmam gerektiğine inanıyorum. Partimizin gerekli yayın organları böyle bir karar aldılar. Ben, Ereğli’deki tüm Cumhuriyet Halk Partililerden tüm iyi niyetlerini korumalarını istiyorum.
Bir aylık geçici bir yönetim atandı. Gelen yönetim kurulu Olağan Kongreye hazırlayacak. Akabinde bir seçim yapılacak. Partimde bu görevi almaktan dolayı hep gurur duydum. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte partimiz ve Ereğli hak ettiği barı ve huzura çok ihtiyacımız olan özgürlüğe götürecek bir kadro içimizden çıkacaktır.”
“SORUNLARI GÖRÜŞECEĞİZ”
Atama gereği görevi devralarak ilçe teşkilatını en geç bir ay içinde Olağan Kongreye götürecek olan partide bir dönem ilçe başkanlığı da yapan İsmail Fota’nın ise ilk sözü ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) oldu. Sorun olarak öne sürülen bazı durumları kısa süre içinde çözebileceklerini iddia eden Fota, şunları kaydetti:
“Ereğli, son dönemlerde çok kritik olan bir akışkanlık içinde gidiyor. Bir Erdemir (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları) sorunlarımız var. Erdemir Plajı (eski) sorunu var. Erdemir’in spora bakışı var. Sivil toplum örgütleri ile dayanışmaması sorunları var.
Erdemir’in kendi içinde tabi ki sıkıntıları olabilir. Satışlarda sıkıntı olabilir ama bunun sorumlu Ereğli halkı değildir. Olaya Ereğli’nin zehirlenmesi açısından bakıyorum. En kısa zamanda, Erdemir Genel Müdüründen randevu edip bu sorunları görüşeceğiz. Diğer sivil toplum örgütleri ve odalarla görüşüp bir birlikteliği hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
BELDE YÖNETİMLERİNİ DEĞİŞTİRECEK!
3 tane belde örgütümüz var. Gülüç, Ormanlı ve Kandilli’de bir iyileştirmeye gideceğiz. Kandilli’de çok fazla sorun olduğunu sanmıyorum ama yine de bir görüşme yapacağız. Bunları kısa sürede düzeltebilirsek bizlere ne mutludur.
Ereğli’de bir çığır, tarih açmak için belki zaman çok kısa ama bunun üstüne 94 köyü en az üçer kes dolaşacağız.”
BU KADAR KISA SÜREDE!
Gazetecilerden gelen sorulara da cevap veren Fota; en fazla bir ayda hem partisini olağan genel kurula taşıyabileceğini, Erdemir ile yaşandığı öne sürülen sorunları taraflar arasında görüşebileceğini, en az iki en fazla ise 3 belde teşkilat yönetimini değiştirebileceğini, köylerin her birini ise birden fazla kez ziyaret edebileceğini yineledi.
Fota, “kongrede aday değilim. Ben buraya da (geçici yönetim) aday değildim. Süreç öyle bir gelişti ki ‘alır mısın?’ diye ısrar ettiler. Bende birlik ve beraberliği sağlamak adına bir şeyler yapmak istedim, böyle aldım. Yoksa ben hiçbir yere aday değildim. Arkadaşlar ile yapacağımız toplantı sonunda kongre tarihini belirleyeceğiz” diye konuştu.
YENİ YÖNETİMDEKİ İSİMLER
İsmail Fota’nın geçici yönetiminde ise Dursunali Bostan, Ayşegül Erdoğan, Koray İşeri ve Mehmet Kurt yer aldı.  

 

CHP’DE “GEÇİCİ YENİ” YÖNETİM

CHP’li Fota’nın ilk cümlesi “Erdemir” oldu. Gülüç, Ormanlı ve Kandilli’de görev değişikliği yapacaklarını söyledi. Birlik ve beraberliği kısa sürede sağlayacağını kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
şaşkın1
üzgün1
hayran0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ereğli halkı

23 Temmuz 2019 - 13:37

Sevdekar başkan resmen ya sabırrr demek istedi,rnSevdekar başkan resmen seçimlerde chp yi bölmek içi uğraştın burda ne işin var demek istedirnSevdekar başkan resmen şimdilik parti içinde birlik ve beraberliği bozmamak adına susuyorum ama daha sonra hesaplaşacağız demek istedi

Yorum Yazın

Canlı Radyo