Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP İLÇE BAŞKANINDAN, ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER!

CHP İLÇE BAŞKANINDAN, ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER!

Neriman hanım çok fazla yan desteklerle değil de...


Fota: “KeÅŸke Neriman hanım çok fazla yan desteklerle deÄŸil de bireysel ortaya çıksa, belki daha iyi olacaktı, bilemem.”
Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesinde, CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Ä°smail Fota, önümüzdeki süreçte yapılması muhtemel CHP Ä°lçe Kongresinde, baÅŸkanlığa aday olmasının önünde her hangi bir engel bulunmadığını bildirdi.
Fota, EreÄŸli FM’de konuk olduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım programında, yaptığı açıklamalarda, ilçe kongresinin genel merkez tarafından iptal edilmesinde, Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ın eÅŸi Neriman Posbıyık’ın ilçe baÅŸkan adayı olmasının etken olduÄŸunu söyledi.
Kapan’ın sorularını yanıtlayan Fota, yaÅŸanan iptal sırasında bazı partilerinin gösterdiÄŸi tepkiyi normal karşıladıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Bu tip tepkiler olaÄŸandır. Çünkü CHP hareketli bir partidir. Birkaç arkadaşımızın ufak tepkisi olmuÅŸtur bunları olaÄŸan karşılıyorum. Biz babadan CHP’liyiz ve nasıl baÅŸladıysak öyle devam ediyoruz. Uzun yıllardır da partinin tüm kademelerinde görev yaptım, beÅŸ kez milletvekili aday adayı oldum. Ä°lçe BaÅŸkanlığı, Ä°l BaÅŸkan VekilliÄŸi yaptım. Böyle bir atamayı Genel baÅŸkanım (Kemal KılıçdaroÄŸlu) uygun görmüş ki, bizi buraya görevlendirdiler.5 kiÅŸi olarak göreve geldiÄŸimizden sonra da partimizi güzel yerlere taşıdığımızı düşünüyorum.
Ä°STÄ°FA EDENLERÄ° CAYDIRDI
BaÅŸkanlığım süresince 200 kiÅŸiyi üye yaptık. Benden önce istifa eden 20 arkadaşımız ile görüşerek 18’ini istifalarından vazgeçirdim. Sayın Genel BaÅŸkan Yardımcımız OÄŸuz Kaan Salıcı ile Bolu’daki toplantıda yaptığımız görüşmede, yeni bir atamanın olmayacağını, delege seçimlerini de bizim yapacağımızı söyledi.
ADAY OLABÄ°LÄ°R
Partimizdeki tüzük değişikliği sonrası, göreve atananlar da olası seçimlerde aday olabiliyorlar. Dolayısıyla ben ve beraber yönetimdeki arkadaşlarımız, önümüzdeki ilçe kongresinde istediğimiz aday olabiliriz. Şu ana kadar öyle bir niyetim yoktu ama bundan sonra ne olur, ne gider bilemem. Bu bir ekip hareketidir. Delege seçimlerini yaparız, kongre kararımızı alırız, oturur arkadaşlarla değerlendiririz. Alınacak karara da uyarım, hiçbir zaman da geri adım atmam. Ben mücadeleden kaçmam, mücadeleyi de seven bir insanım.
ADAY OLMAK CESARET İŞİDİR
CHP’de aday olmak gerçekten cesaret iÅŸidir. Bu anlamda Sertan Ocakcı iki kez ilçe baÅŸkanı oldu, tekrar aday olması doÄŸaldır. Sayın Ali KocamanoÄŸlu’nu kutluyorum. Cesaretli ve iyi bir çıkış yaptı. Siyasete renk getirdi. Neriman Hanım da (Posbıyık) bayan olması dolayısıyla renk getirdi. Bayan ile çalışmak ayrı bir zevktir, partiye kalite getirir. KeÅŸke Neriman hanım çok fazla yan desteklerle deÄŸil de bireysel ortaya çıksa, belki daha iyi olacaktı, bilemem. Onun da kendi taktiridir.
GENEL MERKEZÄ°N KARARI NET
Ben, bölge milletvekillerimizin delege üzerinde baskı yapabileceklerine inanmıyorum, Zira delege üzerinde çok fazla güçleri de yok. Ancak Belediye baÅŸkanımız (Halil Posbıyık) arzu ederse, isterse olabilir. EÅŸi adaydı, bunlar da doÄŸaldır. Ancak genel baÅŸkanımızın açık ve net tavrı söz konusudur. 17 Madde sıraladı; bir belediye baÅŸkanımızın eÅŸi, çocukları ve bir kısım akrabaları belediyede iÅŸe girmede veya aday olmada biraz uzak duracaklar diyor. Bu tavrı anlamak, anlamamak kiÅŸiye göre deÄŸiÅŸir. Genel BaÅŸkan bu konuda açık tavrını koydu. Genel BaÅŸkanımızın tavrı söz konusuyla, MYK’nın (Merkez Yürütme Kurulu) tavrı da bu konuda nettir. Bolu’daki toplantıda da OÄŸuz Kaan bey bu konuda konuÅŸmuÅŸtur. Ayrıca yaptığımız görüşmede de ifade etmiÅŸtir. Yakınlarının aday olmaması gerekir. Onun için biz CHP’yi saÄŸlıklı bir noktaya taşımak zorundayız.

HANIMEFENDÄ° ÇALIÅžMAK Ä°STÄ°YORSA…
Genel Merkezimiz, Belediye BaÅŸkanının yakınlarının aday olmaması gerektiÄŸi konusunda birkaç kez ikazı oldu. Herkesin buna uyması gerekir. CHP’de üye ve yönetici olarak MYK’nın aldığı kararlara uymak zorundayız. Hanımefendi çalışmak istiyorsa CHP’de çalışabilir. Ä°lla ki Ä°lçe BaÅŸkanı olarak çalışacak diye bir konu yok. Kadın kolları var, diÄŸer kollar var. Kent konseyi var, çalışabilir. Ben 47 yıldır çalışıyorum. Neriman Hanım da sosyal bir insan, çalışabilir.”

 FOTA’NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI DÄ°NLEMEK İÇİN AÅžAÄžIDAKÄ° LÄ°NKÄ° TIKLAYIN:

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/2921803034501584/

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo