Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP FENA KARIŞTI!..

CHP FENA KARIŞTI!..

CHP Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, İlçe Örgütü ile birlikte isim vermeden Halil Posbıyık’ı Ereğli’ye ihanet etmekle suçladı.

Yaşar Balcı bugün yaptığı basın toplantısında Halil Posbıyık’ı işaret ederek, Ereğli’de sandığa girmeyenlerin ve kendilerine oy isteme cesareti bulunmayanların eğilim yoklamasının yapıldığı salonda eşleri ve çocuklarıyla birlikte başka ilçelerin adaylarına oy isteyip Ereğli adaylarına oy verdirmediklerini söyledi.

İsim vermeden Posbıyık’ı işaret eden Balcı, Posbıyık ile İlçe Örgütü’nün Ereğli’ye ihanet ettiğini öne sürerek, “Ereğli’ye yapılmıştır bu ihanet. Birinci sıra durup dururken çıkmadı, İlçe başkanı bunu itiraf ediyor” dedi.

Balcı açıklamasında özetle şöyle dedi:

“1850 üyenin katılımıyla gerçekleşen eğilim yoklamasında, 1730 geçerli oyun 1033’ünü alarak, sizlerin de şahit olduğunuz kişilerin, ilçe örgütünün aleyhime çalışmasına, kontenjan adaylarının şahsım aleyhine çalışmasına rağmen taban Yaşar Balcı gerçeğini herkese gösterdi. Ancak bizim hedefimiz Zonguldak genelinde birinci veya ikinci sıraya oynamaktı. İkinci sıra kontenjan olduğundan bütün aday adayları kendisini birinci sırayı hedef koymuştu. Ancak diğer bölgelerde, ilçelerde yapılan aleyhimizde çalışmalar, ilçemizdeki işbirlikçi çalışmalar sonucu Zonguldak genelinde beşinci sırada yer aldım

 

“PARTİDE BASIN TOPLANTISI YAPTIRMADILAR”

Dün sabah İlçe Başkanı ile görüştük, sözlü talebimi ilettim, o da olabileceğini söyledi. Ancak bugün için Armutlucuma pazarına gideceğini söyledi. ’Olabilir, siz olmasanız da herhangi bir yönetici arkadaşım olabilir’ dedim. Daha sonra telefon etti, yönetim kuruluyla görüşmüşler, herhalde icazet alamadı işbirliği yaptığı arkadaşlarından, partide basın toplantımı engellediler. Bunu üzülerek söylüyorum.

Bir örgüt düşünün, ilçe başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olan bir partiliye partide basın toplantısını partide yapmayı engelleyecek zihniyette. Ve utanmadan orada oturuyorlar. Ben gider orada yapardım ama yapımda kavga gürültü sansasyon yaratma arzum yok. CHP ve Ereğli halkının nasıl bir ilçe başkanının orada oturduğunu paylaşmak istedim.

 

“PAZAR GÜNÜ BAŞKA ADAYLARA PARTİYİ AÇTIRDILAR”

Bugün ön eğilimde birinci olan Şerafettin Turpçu ile beşinci sıradaki Yaşar Balcı arasında bir fark yok. Sonuçta merkez yoklamasıyla, hakim huzurunda olmayan bir aday saptamasıyla yapılmış seçim sonucunda birinciyle ikinci, ikinciyle altıncı arasında bir fark yok. Cumartesi günü eğilim yoklamasında Pazar günü partimiz kapalı olmasına rağmen birinci sıradaki aday adayı için parti binası açıldı. Propaganda yapması sağlandı.

Ama nedir, bir tek bağı var. Aday adayı Çaycumalı, ilçe başkanı da Çaycumalı. Ereğli’de ilçe başkanı olup böyle küçük düşüncelerle, çağdışı kalmış hemşericilik anlayışlarıyla bu parti yönetilmez. Biz CHP’nin iktidar olması için uğraşırken, birileri ayağımıza pranga takıyor.

Bugün Yaşar Balcı’nın diğer ilçelerde neden oy alamadığının kendi ağzıyla itirafıdır bu. ’Sıralama sonucu, Ereğli ilçe örgütünün arzu ettiği ve diğer ilçe örgütleriyle birlikte katkı verdiği bir şekilde oluşmuştur’ diyor. Ereğli İlçe Başkanı olacaksınız, Ereğli’den ekmek yiyeceksiniz, Ereğli adaylarını tutmayacaksınız. Bu beyanat yaptığı ayıpların da üstünde bir ayıp.

 

“BU BİR İHANETTİR”

Onurlu insanlar bu beyanattan sonra o koltukta oturmaması lazım. Dört tane Ereğlili aslanlar gibi eğilim yoklamasında aday adayı oldu. Bu insanlar üyelerin ayağına gitti, bir performans sergilediler. Maalesef bu performansta Ereğli ilçe örgütünün hiçbir katkısı yok. Bütün bu hıyanete, ihanete rağmen. Ereğli’ye yapılmıştır bu ihanet. Birinci sıra durup dururken çıkmadı, İlçe başkanı bunu itiraf ediyor. Eğilim yoklaması bitti, basın toplaması yapmam bile arkadaşların zoruna gidiyor. Niye, çünkü süreç daha bitmedi.

 

“EĞİLİMDEN KAÇANLAR BAŞKA ADAY İÇİN OY İSTEDİ”

“Yine salonda aday adayı olarak eğilim yoklamasından kaçanlar, bu üyenin huzuruna çıkma cesareti olmayanlar, bir başka aday için eşiyle, sülalesiyle oy istediler. Keşke sandığa gitseydi de ben elinden öpseydim. Sandığa girmeye cesaret edemeyenler, Ereğli’de eğilim yoklamasında bu partinin 2011 yılında milletvekili adayı olan eşi başta olmak üzere, maalesef kendi bölgesinde bile birinci olamayan adaya çalıştılar. Bu laflarımdan kim ne alınırsa alınsın. Kimseye nefret taşımıyorum ama Ereğli kamuoyunun bunları bilmesi gerek. Biz kimlere satıldık, bizi kimler sattı? Sonuçta tüm bu olumsuzluklara rağmen ben CHP’nin onurlu üyelerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

Tüm oylar bana akacak diye bir şey yok ama hedefimiz bin 800 oyun bin 600’ünü almaktı. Bin 600 oy aldığımızda Şerafettin ve Deniz Beye bu oylar çıkmayacaktı. Şerafettin Bey 500, Deniz Bey 200 düştüğünde sıralamada bir olmasa ikinci sırada Ereğli’ye çıkacaktı. Ama yakışık olmayan, seviyesiz, ben kendime söyleyecek laf bulamıyorum. Namuslu olmayan bir davranış biçimi olmadığı gerçektir.

Zonguldak genelindeki oylarımızın düşük çıkmasının ana açıklaması İlçe Örgütümüzün arzu ettiği diğer örgütlerle işbirliği içerisinde olduğunu ifade etmesidir. Kilimli’den yirmi oy mümkünatı yok. Ben Zonguldak’ta tanınmayan biri değilim. Ben Kilimli yemeğinde en çok alkış alan bir aday adayıyım ancak bir kumpas, art niyet, ahlak dışı bir davranış olduğunu, ilçe başkanının kendi beyanından söylüyorum.

 

Tüm bu olumsuzluklar altında hala umudum olduğunu bir kez daha Ereğli kamuoyuna sesleniyorum. Beni seven dostlarım merak etmesin, bu demokratik yarış bitmedi. 7 Mart’ta yapılan hakim huzurunda yargı denetimli bir önseçim değil. Zonguldak merkez yoklamasıyla belirlenen bir bölge. Sadece Ankara’nın değerlendirmesine katkı sunacak bir anket sonucudur. Tabiki burada neredeyse iki oydan birini alan Şerafettin Turpçu’nun neredeyse yeri garanti. Bu tablo da o gözüküyor ama iki, üç, dört, beş, hatta altıncı yedinci sıradaki adayların da bu listede yer alabileceği gerçeğin de herkes bilmesi gerekir.

Kontenjan sırasında eğilim yoklamasına girenler açısından bir hak yok diyorlar. Tamam doğrudur diyelim. Varsayalım Zonguldak’ta iki üç yoktu da iki üç Ereğli ve Çaycuma oldu. Zonguldak adayı 4-5 geldi. Zonguldak’tan kontenjan adayı başvurusu yok diye eğilim yoklaması içinde en fazla desteği olanlardan birini seçmeyecekler miydi? Bu sonuç sadece parti meclisimizin, genel merkezimizin vereceği karar için bir kriter. Buradan çıkan adaylar da masaya yatırıp değerlendirilecektir, kararı 7 Nisan’da parti genel merkezimiz verecektir.

Şunu da ifade etmek istiyorum ben kimseye bu yapılan olumsuzluklara rağmen kin ve nefret ile yaklaşmıyorum, herkes bizim kardeşimiz ağabeyimiz. Fakat yönetici konumunda olan sorumlular bu ihanetin sonuçlarına katlanmak zorundalar. Bu yapılan yanlışlar bana değil Ereğli halkına yapılmıştır. Bu yapılan olumsuzluklar, ’Zonguldak sonucunu birlikte çıkardık’ cümlesi Ereğli halkına, parti üyelerine hakarettir, yanlıştır. O yöneticilerin bunun gereğini yapması gerekir”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo