Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP ’Hayır ’ için çalışıyor

CHP ’Hayır ’ için çalışıyor

16 Nisan tarihinde gerçekleÅŸtirilecek olan Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi Referandumu öncesindeki propaganda çalışmalarını mahalle ve köylere gerçekleÅŸtirdikleri ziyaretlerle sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı, 06 Nisan günü akÅŸamını da Ova köy ’de deÄŸerlendirdi.

Beraberinde bazı ilçe örgütü yöneticileri ve örgütün eski yöneticilerden Semih Özkök, önceki dönem il genel meclis üyesi Kenan Gündoğdu, eski yöneticilerden Hasan Turgut ile birlikte Ova köyündeydiler.

"CUMHURÄ°YET BUGÃœNE KADAR KÄ°ME ZARAR VERDÄ°?"

KonuÅŸmasında, CumhurbaÅŸkanı’na verilmek istenen yetkileri madde madde açıklamaya çalışan CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı, tek bir kiÅŸiye bazı yetkilerin verilmesiyle ülkenin kolayca eyaletlere bölünebilir hale geleceÄŸini iddia etti. Eyalet sistemi ile vatandan toprak bile verilebileceÄŸini kaydeden Ocakçı; "Büyük Türkiye mi büyük tek adam mı? Bu deÄŸiÅŸiklikler Cumhuriyet’e zarar verir. Peki, Cumhuriyet, bugüne kadar kime ne zarar verdi?", dedi. Ocakçı, sözlerini ÅŸu cümlelerle sürdürdü:

"Ä°Åž GÃœVENCESÄ° KALMAYACAK

" "... Artık memurluk kalkacak, demeye bile baÅŸladılar. Memurlar sözleÅŸmeli personel olarak çalışacak. Seni iÅŸten çıkaracak olanlar, o iÅŸe kendi arabalarını alacaklar. Ä°ÅŸsizlik artmaya devam edecek.", iddiasıyla, ülkenin en önemli temel meselelerinden biri haline gelen iÅŸsizliÄŸin 17 Nisan’dan itibaren ortadan kaldırılacağı söylemlerine itibar edilmemesi gerektiÄŸini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı, referandumda sandıktan evet çıkması durumunda, Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikenin kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilme ihtimali olduÄŸunu söyledi. CumhurbaÅŸkanı’nın hem devlet baÅŸkanı hem hakim hem savcı hem de avukat olmasını öngören bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi paketinin kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırarak ülkede güvensizlik ortamı yaratacağına vurgu yapan Ocakçı, kendisini dinleyen vatandaÅŸlara; "Sizler, bir siyasi parti tarafından atanan hakimlere, savcılara nasıl güveneceksiniz?", sorusunu sordu.

“YARGI ZATEN BAÄžIMSIZ, TARAFSIZ VE ADÄ°L OLMALIDIR”

Özkök konuÅŸmasında "Bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi paketinde göz boyayan, hiçbirimizin hayır diyemeyeceÄŸi maddeler var. Mesela, yargı bağımsız ve tarafsız olmalı diyor bir madde. Tıpkı, bir insanın imam olması için Müslüman olması gerekir, der gibi. O insan Müslüman deÄŸilse imam olamaz ki zaten. Bu da böyle bir durum. Yargı bağımsız ve tarafsız olmadıkça o yargı, gerçek bir yargı olur mu hiç?", cümleleriyle düşüncelerini anlattı”

“HİÇ DEĞİLSE SURÄ°YELÄ°LERÄ°N VAHÅžETTEN KAÇABÄ°LECEKLERÄ° BÄ°R ÃœLKE VAR”

GündoÄŸdu konuÅŸmasına “Türkiye’nin Libya, Irak ve Suriye’de yaÅŸanan türden katliamlara sahne olmasını önlemek için, ’HAYIR’ diyecektir. Suriyelilerin sığınabilecekleri bir ülke var onun adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Fakat bizler aynı durumda kalırsak ne olacak? Ãœlkenin bir tek kiÅŸi tarafından OlaÄŸanüstü Hal, Sıkıyönetim ve savaÅŸ hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisinin devamı ve hataların yanlışlıkla da olsa bir kiÅŸi tarafından hatalı karar verilmesine engel olmak için hayır demeliyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.Türkiye Cumhuriyetimizi kuranlara ve Aziz Türk halkına saygı duyan her bir vatandaşımız, tek bir adam mantığının başında bulunacağı yönetim anlayışına ’Hayır’ diyecektir.

(Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo