Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP ÇAYIRLI'DA

CHP ÇAYIRLI'DA

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak Milletvekili, 27. Dönem Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş’ın, Karadeniz Ereğli'ye bağlı Çayırlı Köyü'nü ziyaret ettiği bildirildi. CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve partinin eski-yeni öne çıkan isimleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde, köylü kesimin sorunları dinlendi. Milletvekili Demirtaş, ziyaretler sırasında vatandaşlardan, "elinizi vicdanınıza koyun, bir de bize güvenin" çağrısında bulunarak şunları kaydetti:
"Türkiye'nin, Zonguldak'ın, Çayırlı'nın derdi aynı. Çayırlı da esnafımız, çiftçimiz ve vatandaşımız sıkıntı içinde. Yurttaşlarımız iş, ekmek derdinde. Esnaf zor durumda. Emeklilerin aldığı maaş çok düşük. Herşey ateş pahası. Tarım bitirildi. Çiftçimizi küstürdüler. Fındık taban fiyatları yerlerde. Fındığın maliyeti 8.5 TL, fındık alım fiyatı 9.5 TL. Ak parti 16 yılda hiç bir sorunu çözemedi. Bütün bunlar, AKP iktidardan gitmeden çözülmeyecek.

EMEKLİLERE 1500 LİRA
CHP olarak Ocak 2019 itibariyle en düşük emekli maaşını 1500 TL yapacağız. Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, bu ülkenin ekonomisine katkı sunmuş emekli vatandaşlarımızın, muayene ve ilaç katılım paylarını kaldırıyoruz. Emeklimiz, CHP İktidarında fark ücreti, hastane ücreti, ilaç katkı payı ödemeyecek. Ramazan ve Kurban Bayramlarında  emeklilere  birer maaş ikramiye verilecek."

FINDIĞININ FİYATINI YABANCILAR BELİRLEMEYECEK!
Fındık taban fiyatlarının düşük olması ile ilgili olarak iletilen şikayetleri dikkatle dinleyen CHP'li Demirtaş, "Çayırlı'daki çiftçimizi yabancı bir şirketin insafına bırakmayacağız. Fındık yerli ve milli ürünümüz. Biz fındığımıza da, fındık üreticimize de sahip çıkıyoruz. 2018 Ağustos ayında fındık taban fiyatı 15 TL olacak. Bunun sözünü veriyoruz. Fındık stratejik bir ürün. Böyle ürünlerde kar-zarar hesabı yapılmaz. Fındık üreticimizin yanındayız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NET 2200 LİRA OLACAK
Vatandaşlarla ülke gündemine dair her konuda sohbet eden Ünal Demirtaş, yaptığı değerlendirmede herkesin borç batağında olduğunu, tek adam rejiminin ülkeyi bu noktaya sürüklediğini ifade etti. Asgari ücret ile ilgili olarak da CHP'li Demirtaş, “Asgari ücret CHP iktidarında net 2200 lira olacak. Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız" dedi.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo